Gezondheid

Medicinale cannabis: als de rook is opgetrokken

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit recent onderzoek in The Open Neurology Journal blijkt dat cannabis broodnodige verlichting kan brengen bij chronische pijn.

De studie is door de Amerikaanse autoriteiten gefinancierd, maar staat haaks op de stelling van de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) dat het een verboden middel is zonder enige medicinale waarde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek is gefinancierd door de staat Californië en uitgevoerd door de het Centrum voor Onderzoek naar Medicinale Cannabis van de Universiteit van Californië. Volgens Paul Armentano, directeur van de Nationale Organisatie voor Hervorming van de Cannabiswetgeving NORML laat de studie duidelijk zien dat het Amerikaanse drugsbeleid niet is gebaseerd op wetenschap.

Obstakel

De auteurs van de studie schrijven dat de huidige wetgeving een obstakel is voor medische vooruitgang. Volgens hen komt cannabis dichter in de buurt van substanties als codeïne en dronabinol dan ectasy, peyote en heroïne.

De auteurs hopen dat het voortslepende conflict tussen wetenschappelijk bewijs en politieke ideologie op een verstandige manier wordt opgelost.

Op basis van hun bewijs voegen ze toe dat cannabis chronische neuropathische pijn en spasticiteit van de spieren bij multiple sclerose vermindert.

Overdosis

De studie toont aan dat bijwerkingen die worden geassocieerd met cannabis zoals duizeligheid, vermoeidheid, spierzwakte, pijn en hartkloppingen afhangen van de gebruikte dosis en mettertijd minder worden. De onderzoekers benadrukken dat er nog nooit iemand is overleden aan een overdosis cannabis.

Volgens de wetenschappers is er geen verband gevonden tussen cannabisgebruik en verkeersongelukken. Ze concludeerden dat meer klinisch onderzoek nodig is om te bepalen welke bestanddelen van de cannabisplant de medicinale effecten veroorzaken en of de plant kan worden gebruikt voor de behandeling van een serie andere aandoeningen.

Rechtszaak

Medicinale cannabis wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van chronische pijn. Daardoor hebben vele patiënten niet langer farmaceutische medicijnen nodig. Cannabis helpt ook tegen artritis, misselijkheid en kan worden gebruikt om de eetlust van aids- of kankerpatiënten te stimuleren. Cannabis verzacht bovendien de symptomen van posttraumatische stressstoornis, ADD, ADHD en andere mentale aandoeningen, glaucoom en migraines.

Belangenvereniging Americans for Safe Access (ASA) heeft de federale regering vorig jaar voor de rechter gesleept. Het Hof van Beroep voor het circuit van het District of Columbia zal zich later dit jaar buigen over de rechtszaak.

Medicinale cannabis is momenteel legaal in 17 Amerikaanse staten en in Washington D.C.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wouter
Wouter
11 jaren geleden

Peyote en heroïne beide in dezelfde klasse ingeschaald.

Dat is zo onjuist het is bijna grappig.. Bijna….

Lil
Lil
11 jaren geleden

Enkele jaren geleden is mijn man overleden aan alvleesklier-kanker, een afschuwelijk pijnlijke ziekte. Via de krant las ik over Canabis bij kanker, ik heb het dezelfde dag nog gehaald! Daar mijn man nooit had gerookt zette ik er thee van waar hij kleine slokjes van dronk en zich rustig en wel bij voelde..

Zo heb ik ook jaren in een Hospice gewerkt en kankerpatienten verzorgt. Ondanks zij stervende waren,kregen zij bij pijn,angst en onrust medicijnen..met alle bijwerkingen. Mijn tip van Canabis..o nee, dat kwam niet aan de orde, stel je voor zeg! Zo jammer, het had de mensen zeker veel verlichting kunnen geven. Nu pas..wordt het vorzichtig bespreekbaar.

Er worden op ‘alle fronten’ zoveel regels en wetten gemaakt door mensen die er zelf geen ervaring mee hebben..zoals in deze.

mister diamond
mister diamond
11 jaren geleden

@wouter je hebt helemaal gelijk, peyote hoort bij lsd paddo`s salvia en dmt de geestveruimende middelen……………..nouja wiet hoort er eigenlijks ook thuis

Abel
Abel
11 jaren geleden

Het feit dat de DEA bepaalde middelen op één hoop gooit geeft eigenlijk al aan dat dit agentschap hier weinig kaas van heeft gegeten.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x