Homepagina » Buitenaards » Britse inlichtingenofficier wilde buitenaardse technologie gebruiken
UFO's

Britse inlichtingenofficier wilde buitenaardse technologie gebruiken

De X-Files die gisteren zijn vrijgegeven door de Britse National Archives onthullen de rol van het Britse ministerie van Defensie bij de wens tot reverse engineering van buitenaardse technologie.

In totaal verzamelde Defensie tussen 1950 en 2009 meer dan 10.000 meldingen van onbekende vliegende objecten.

“Dit zijn waarschijnlijk de meest fascinerende en bizarre documenten die de overheid ooit heeft geopenbaard aan de bevolking,” zei Nick Pope, die tussen 1991 en 1994 verantwoordelijk was voor de ufodesk van het Britse ministerie van Defensie. “Mensen zijn enorm geïnteresseerd in UFO’s. Op een gegeven ogenblik wilden ze meer weten over UFO’s dan welk ander onderwerp dan ook.”

Doel

Op pagina 157 van de vrijgegeven stukken wordt een debat in het Britse Hogerhuis in 1979 beschreven. Een inlichtingenofficier vroeg zich toen af waarom buitenaardsen een onbelangrijke planeet als de aarde rond een oninteressante ster als de zon zouden willen bezoeken.

Op pagina 38 roept een UFO-ambtenaar op een grondige studie te doen naar onbekende vliegende objecten. Als de waargenomen objecten niet van de aarde komen, is het van belang vast te stellen met welk doel ze hier komen, aldus de ambtenaar.

Bolbliksem

In dezelfde stukken benadrukt een inlichtingenofficier de noodzaak om zelf de beschikking te krijgen over UFO-technologie. Uit de meldingen blijkt dat er apparaten bestaan die geen gebruik maken van de conventionele aandrijfsystemen, ze kunnen enorme snelheden bereiken en zijn lastig te detecteren, aldus de officier. Hij stelde voor deze technologie, mits bestaand, zelf te gaan gebruiken.

Er werd ook onderzoek gedaan naar onverklaarbare fenomenen in het luchtruim en zeldzame atmosferische plasmabollen of bolbliksem die door het leger gebruikt zouden kunnen worden als ‘nieuwe wapentechnologie’.

Roswell

Onlangs zei oud-CIA-agent Chase Brandon dat hij in de negentiger jaren een doos had gevonden op het hoofdkantoor van de CIA met het opschrift ‘Roswell’. Volgens hem was de inhoud van de doos gerelateerd aan de UFO die in 1947 neerkwam nabij Roswell in de staat Nieuw-Mexico.

Een militaire inlichtingenfunctionaris stelt in de Britse documenten die gisteren zijn geopenbaard echter dat de Britse militaire inlichtingendienst niet beschikt over data betreffende het Roswellincident of andere neergestorte UFO’s in Groot-Brittannië.

“Het fascineert mensen dat we wellicht zijn bezocht,” zei Pope. “De stukken laten zien hoe het Britse ministerie het onderwerp probeerde te begrijpen.”

De documenten brengen nog veel meer aan het licht. Zo werd oud-premier Tony Blair in 1998 geïnformeerd over UFO-waarnemingen. De archieven werden vrijgegeven op verzoek van Dr. David Clarke van de Sheffield Hallam University.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Beetje voor beetje komt er meer aan het licht…
  Dit alles is wat ik er ook van hoop en verwacht..
  wat ben ik blij met openbaringen die jaren geheim zijn gehouden…
  Aan alle leugens zullen een einde komen de waarheid zal in alle eerlijkheid overwinnen!

  0 likes
 2. “All the good stuff is held back” zijn de laatste woorden.Waarom ben ik daar van overtuigd?Omdat de doofpot altijd al een zeer grote ingang had, met een enorm deksel!!Trouwens is er iemand die aan een “Epron Ic” kan komen met zoveel mogelijk opslagcapaciteit??Ik wil namelijk het scramble kanaal van de vliegbasis Leeuwarden decoderen, zodat ik Niburu van info kan voorzien via opname,s wat er achter onze ruggen nog meer speelt.Het is namelijk zo, dat ik laatst op de scanner hoorde:Whe have a strange object nearby, please change scramble channel.En dan mag je dus weer gissen.2 maal heb ik een ufo gezien, maar de verklaring van wat ik heb gezien blijft alsmaar uit.Ik hou het op buitenaardse vrienden!!

  0 likes
 3. Mocht er iemand een “EPRON IC” met zeer veel opslagcapaciteit bezitten, en deze wil missen of verkopen, mail dan graag naar [email protected] Mijn dank zal groot zijn!!

  0 likes
 4. “…. In dezelfde stukken benadrukt een inlichtingenofficier de noodzaak om zelf de beschikking te krijgen over UFO-technologie. Uit de meldingen blijkt dat er apparaten bestaan die geen gebruik maken van de conventionele aandrijfsystemen, ze kunnen enorme snelheden bereiken en zijn lastig te detecteren, aldus de officier. Hij stelde voor deze technologie, mits bestaand, zelf te gaan gebruiken. ….

  En toen?? Wat is er toen gebeurd, nadat die energieke ambtenaar dat voorstel had gelanceerd.
  De prullebak, of een project opgetuigd?
  Promotie? Ontslag. Vermoord wellicht?

  Het verhaal is niet af!! Juist op een spannend punt.

  0 likes
 5. hoi ,ja het word tijd dat de doos van pandorra open gaat,want de regeringen wereld wijd doen net of hun neus bloed,horen zien en zwijgen,ik vraag mij wel af hoe ze ons dat gaan vertellen binnenkort dat er Ufo,s en ET bestaan

  0 likes
 6. En niemand vind het vreemd dat juist NU dit alles naar boven komt ivm Engeland, Juist NU zo vlak voor de spelen???

  0 likes
 7. [quote name=”Herman de Graaf”]”…. In dezelfde stukken benadrukt een inlichtingenofficier de noodzaak om zelf de beschikking te krijgen over UFO-technologie. Uit de meldingen blijkt dat er apparaten bestaan die geen gebruik maken van de conventionele aandrijfsystemen, ze kunnen enorme snelheden bereiken en zijn lastig te detecteren, aldus de officier. Hij stelde voor deze technologie, mits bestaand, zelf te gaan gebruiken. ….

  En toen?? Wat is er toen gebeurd, nadat die energieke ambtenaar dat voorstel had gelanceerd.
  De prullebak, of een project opgetuigd?
  Promotie? Ontslag. Vermoord wellicht?

  Het verhaal is niet af!! Juist op een spannend punt.[/quote]
  Mits bestaand en of bekend zijn woorden die voldoende moeten zeggen,vooral als voorafgaand over meldingen wordt gesproken.Citaatje beter lezen!!En dan kan ook nog het woordje “ONBEKEND”.

  0 likes
 8. ‘Britse inlichtingenofficier wilde buitenaardse technologie gebruiken’.
  Hoe dan? Ten eerste gaat het om een technologie die hij niet kent en ten tweede is er niemand die hem uitlegt hoe hij de technologie aan moet wenden. Daarnaast heeft hij geen leesbare gebruiksbeschrijving. Hoe wilde hij het dan gebruiken?

  0 likes
 9. Dit is al jaren geleden gebeurd. De “U”fo’s die sommigen van ons zien zijn voor het merendeel van aardse makelij.
  De techniek hebben ze al minimaal 60 jaar.
  Dat niet iedereen dat zo langzamerhand weet verbaast me zeer.

  0 likes
 10. Die overheden weten natuurlijk ook wel dat de gemiddelde burger heel wat kan vinden zonder hun hulp op het internet en is toch aardig geinformeerd denk ik, maar toch blij dat er steeds meer dingen naar buiten komen, gewoon open huis zou ik het eerlijkste vinden, daar hebben wij als burgers toch recht op!

  0 likes
 11. [quote name=”Sipco”]Mocht er iemand een “EPRON IC” met zeer veel opslagcapaciteit bezitten, en deze wil missen of verkopen, mail dan graag naar [email protected] Mijn dank zal groot zijn!![/quote]

  geen idee wat het is maar het klinkt als iets wat conrad of RS components vast wel heeft 🙂 nl.rs-online.com/

  0 likes
 12. “Een inlichtingenofficier vroeg zich toen af waarom buitenaardsen een onbelangrijke planeet als de aarde rond een oninteressante ster als de zon zouden willen bezoeken.”

  Wij gaan toch ook naar de dierentuin?

  0 likes
 13. [quote name=”Mydrea”]”Een inlichtingenofficier vroeg zich toen af waarom buitenaardsen een onbelangrijke planeet als de aarde rond een oninteressante ster als de zon zouden willen bezoeken.”

  Wij gaan toch ook naar de dierentuin?[/quote]

  Ik maak met vakantie verre reizen.

  0 likes
 14. [quote name=”bob”][quote name=”Sipco”]Mocht er iemand een “EPRON IC” met zeer veel opslagcapaciteit bezitten, en deze wil missen of verkopen, mail dan graag naar [email protected] Mijn dank zal groot zijn!![/quote]

  geen idee wat het is maar het klinkt als iets wat conrad of RS components vast wel heeft 🙂 nl.rs-online.com/[/quote]
  Daar heb ik al gekeken bob, maar kon daar niet slagen.Een Epron IC is een geheugen ic waar als je een jager op aansluit, die de scramble kan volgen,zodat je het bij kan fietsen zeg maar!!In dit IC druk je de programering voor het volgen.Defentie gebruikt nogal een scramble, waarbij het signaal steeds van freqentie veranderd en dan praat ik over één van de meest gecompliceerde scramble systemen. De Epron moet dus een zeer groot geheugen hebben.

  0 likes
 15. [quote name=”legaal”]hoi ,ja het word tijd dat de doos van pandorra open gaat,want de regeringen wereld wijd doen net of hun neus bloed,horen zien en zwijgen,ik vraag mij wel af hoe ze ons dat gaan vertellen binnenkort dat er Ufo,s en ET bestaan[/quote]

  Als het bekend wordt gemaakt zal dit waarschijnlijk door de VN of het Vatikaan gebeuren. De VS, Rusland, GB en China zullen het niet bekend maken omdat ze bang zijn de ”zwarte piet”te krijgen, omdat ze er al meer dan 65 jaar over gelogen hebben. Nu kunnen ze zich achter een organisatie verschuilen, dat is veel veiliger voor ze. Ik denk dat dit het scenario wordt. Maar ik denk dat disclosure,niets met de olympische spelen te maken heeft. We orden langszaam maar zeker voorbereid op de bekendmaking.

  0 likes
 16. Al die jaren van UFO aandacht hebben nog geen enkel tastbaar bewijs opgeleverd!!!

  Misschien moeten we onze aandacht eens wat meer op massa-psychologie gaan richten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

WHO

WHO-topman: ‘We moeten mogelijk huizen binnenvallen en familieleden meenemen’

Mike Ryan, topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ...

corona

Veel minder corona-opnames dan verwacht. ‘Het is al voorbij, jongens’

Het aantal corona-opnames in de Verenigde Staten ...