Homepagina » Buitenland » Facebook vindt geen link tussen Russische advertenties en Trump-campagne. Dit zei de sociale mediareus erover
Facebook vindt geen link tussen Russische advertenties en Trump-campagne. Dit zei de sociale mediareus erover

Facebook vindt geen link tussen Russische advertenties en Trump-campagne. Dit zei de sociale mediareus erover

Er wordt al maanden in de media gesuggereerd dat Rusland de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 heeft beïnvloed, onder meer door middel van advertenties op Facebook.

Tegen een Senaatscommissie heeft Facebook nu gezegd dat de overlapping tussen advertenties en inhoud die werd verspreid door een pro-Kremlin groep en de presidentscampagne van Trump, onbeduidend is. Dat schrijft Bloomberg.

Colin Stretch van Facebook zei op 1 november tijdens hoorzittingen in het Amerikaanse Congres naar aanleiding van het Ruslandonderzoek dat ‘we geen overlapping hebben gezien tussen ‘Russische’ advertenties en andere adverteerders op de site, waaronder de Trump-campagne’.

Niet in de positie

Het sociale mediabedrijf zei verder niet in de positie te zijn om beschuldigingen van mogelijke Russische inmenging te staven of te weerleggen.

Facebook zei bovendien geen bewijs te hebben dat het Internet Research Agency (IRA), een aan de Russische overheid gelinkt instituut, haar activiteiten heeft gericht op Amerikaanse kiezersgegevens.

Geen problemen

Inkomsten die Facebook heeft ontvangen dankzij advertenties van de IRA waren ‘immaterieel’, zei de sociale mediareus, toevoegende dat het agentschap honderdduizenden dollars bijdraagt aan het Defending Digital Democracy Project.

Het bedrijf gaf aan geen problemen te hebben met de Russische mediakanalen RT en Sputnik, zolang ze zich aan de regels houden.

Twitter en Google hebben zich nog niet uitgesproken over de mogelijke overlapping tussen de IRA en de Trump-campagne.

[Bloomberg]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. En nu moeten FB ineens wel vertrouwen?

  2 likes
  • Omdat FB in dit geval gelijk heeft betekent nog niet dat je ze kunt vertrouwen.
   Ze spelen gewoon hun rol in het spel wat overigens niks met de Russen te maken heeft maar meer om de criminele Trump in het zadel te houden en de mensheid te verdelen.

   0 likes
 2. Vergeet de FB or EBI. Met dit soort zaken geven ik meer de voorkeur aan de CIA. En het enige wat er aan ontbreekt is een oscar voor de laatste nominatie maar de grens is wat mij betreft ook bereikt.

  https://www.youtube.com/watch?v=u5oUAGIhv2s

  Wat dat aangaat had prinses Irene der Nederlanden groot gelijk toen ze stelde dat op dit tempo
  we zeven of acht aardbollen nodig hebben om door te gaan op dezelfde koers, en vul de rest zelf maar in.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...