Mens en Dier

Britse koninklijke familie heeft mogelijk geen koninklijk bloed

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Leicester heeft op basis van DNA-onderzoek op het skelet van koning Richard III van Engeland ontdekt dat er mogelijk geen directe bloedlijn is met de koninklijke familie. Het skelet van Richard III werd twee jaar geleden gevonden onder een parkeerplaats in Leicester, waar ooit een klooster stond.

Wetenschappers hebben op basis van de vrouwelijke lijn in het DNA onomstotelijk vastgesteld dat het skelet van Richard III is. Koning Richard III kwam om bij de Slag bij Bosworth in 1485 en werd opgevolgd door Hendrik VII uit het huis Tudor. Het onderzoek heeft implicaties voor de huidige Britse koninklijke familie, die dezelfde bloedlijn heeft als de Tudors.

De onderzoekers zijn op iets opmerkelijks gestuit, meldt de Britse Daily Telegraph. De DNA-test toont aan dat de mannelijke lijn op een bepaald moment is onderbroken. “In de eerste plaats moeten we voorkomen dat we hiermee suggereren dat koningin Elizabeth geen recht op de troon zou hebben. Er zijn 19 punten waar de bloedlijn kan zijn onderbroken. Statistisch gezien is de kans groot dat dit gebeurd is op een punt in de geschiedenis waar het niet van belang is,” aldus hoogleraar Kevin Schurer. “Er zijn ook punten in de keten aan te wijzen waarbij een breuk hypothetisch gezien wel de koninklijke familie raakt.”

Ergens tussen Edward III en zijn nakomelingen was iemand onwettig. Als het onwettige kind Edwards zoon Jan van Gent of diens zoon Hendrik IV is, dan is de koninklijke bloedlijn gebroken. “Als Jan van Gent niet het kind van Edward III was, dan hadden Hendrik IV en zijn afstammelingen Hendrik V, Hendrik VI en de Tudors geen recht op de troon,” zegt Shurer.

Volgens sommige geschiedkundigen leefde de rechtmatige Britse koning tot voor kort in Australië. De claim dat Michael Abney-Hasting (69) eigenlijk de koning van Engeland had moeten zijn in plaats van Elizabeth, werd in 2004 uitgelegd in een documentaire op het Britse Channel 4.

De Britse koninklijke familie wilde niet reageren op het onderzoek, dat is verschenen in het tijdschrift Nature Communications.

[DeMorgen, Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
FredvdSanden
FredvdSanden
7 jaren geleden

Één grote pot nat…GB,NL,BE…Ik verzoek elk lid van elk koningshuis vrijwillig dna materiaal af te staan,en te laten onderzoeken. Geef het nobele voorbeeld maar eens, wij, het volk, moeten straks toch ook, niet goedschiks dan kwaadschiks.

Odette
Odette
7 jaren geleden

Tja, daar lig je dan als koning, vergeten onder een parkeerplaats. Alles gaat voorbij..

Ronny
Ronny
7 jaren geleden

vergeef me de uitspraak maar, zoals Fred ook al zegt, als er één volk is wat het “hoeren-snoeren” heeft uitgevonden dan is het wel de zogenaamde adel. die hebben hun hele bestaan al er op los geleefd alsof ze uit de rimboe kwamen. apen zijn/waren er niets bij……

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Het is een vampieren family. Directe afstammelingen van Vlad the Impaler.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x