Buitenland

Britse krant ontving 25 minuten voor moord op JFK anoniem telefoontje. Dit staat er in de geheime Kennedy-documenten

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Britse krant kreeg 25 minuten voor de moord op John F. Kennedy een anoniem telefoontje over ‘groot nieuws’ in de Verenigde Staten, zo blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse overheid.

Donderdag maakte het Amerikaanse Nationaal Archief ruim 2800 stukken over de moord op de oud-president openbaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In een memo die dateert van 26 november 1963 staat dat het telefoontje binnenkwam bij een verslaggever van Cambridge News.

Big news

De Britse geheime dienst MI5 liet weten dat op 22 november om 18.05 uur GMT een anoniem telefoontje binnenkwam bij een verslaggever van Cambridge News, aldus de memo van James Angleton, chef contra-inlichtingen van de CIA, en J. Edgar Hoover, de eerste FBI-baas.

De beller zei alleen dat de journalist van Cambridge News de Amerikaanse ambassade in Londen moest bellen omdat er big news (groot nieuws) uit de VS zou komen.

Toen bekend werd dat de president was vermoord, nam de verslaggever contact op met de politie, die MI5 vervolgens inlichtte.

25 minuten

De geheime dienst stelde vast dat het telefoontje 25 minuten voor de moord op de president was gepleegd.

In de memo valt verder te lezen dat diverse Britten datzelde jaar soortgelijke mysterieuze telefoontjes hadden gekregen.

Verzoek

President Donald Trump gaf donderdag een groot aantal documenten over de moord op JFK vrij, maar hield op verzoek van de CIA en FBI toch stukken achter.

De charismatische 46-jarige president werd op 22 november 1963 doodgeschoten in Dallas in Texas, waar hij op dat moment op bezoek was.

Foto: Jatkins Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

One day after I am long gone, you will remember me and say, we should have stopped the nucleare programme of Israel, abolished the Federal reserve and kicked all secret societies, occultists, usurpers and Zionists out of our wonderfull country, to keep it that way. But it is never too late, just remember that.

-John F Kennedy

Dat zegt zo’n beetje alles toch ?

exegese
exegese
6 jaren geleden

Is er iets wat er niet aan klopt dan, @Robert ?

exegese
exegese
6 jaren geleden
Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Jammer dat dit telefoontje niet erg expliciet was. Zoals al in het artikel staat, en ik citeer: ‘In de memo valt verder te lezen dat diverse Britten datzelde jaar soortgelijke mysterieuze telefoontjes hadden gekregen.’. Lastig om juist dit ene telefoontje te linken aan de moord op JFK.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x