Homepagina » Gezondheid » Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel

Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel

Vicky Sewart deelt hoe ze een krachtig medicijn weigerde en in plaats daarvan een speciaal dieet met veel kerrie samenstelde om haar ziekte te bestrijden.

Ze was bezorgd over de bijwerkingen van het medicijn dat ze kreeg voorgeschreven voor de behandeling van haar aandoening.

Ze keerde zich tot supervoedsel, waaronder kurkuma. Volgens haar zorgt het specerij ervoor dat ‘kankercellen zelfmoord plegen’. Ze gebruikt kurkuma in een aantal roerbak- en currygerechten.

Levensstijl

Vier jaar later en geheel kankervrij is ze het middelpunt van een onderzoeksproject waarbij wordt gekeken hoe levensstijl kan worden toegepast om andere slachtoffers van de ziekte te helpen.

Vicky uit Plymouth in het graafschap Devon zei dat ze in juni 2008 een borst en een lymfeklier had laten weghalen. Nadat ze was gediagnosticeerd met een snel groeiende tumor onderging ze chemotherapie, radiotherapie en diverse operaties.

Oestrogeen

Ze choqueerde artsen en haar familie toen ze weigerde Tamoxifen in te nemen. Ze zei dat ze haar dieet als ‘kankermedicijn’ zou gaan gebruiken. “Het is zeer ongewoon dat borstkankerpatiënten het medicijn niet nemen,” aldus Vicky.

“Toen ik artsen uitlegde dat ik het niet wilde adviseerden ze me oestrogeen zo veel mogelijk uit mijn lichaam te houden. Dat is in feite wat het medicijn doet,” legde Vicky uit. “De artsen zullen zeker niet zeggen dat het dieet op welke manier dan ook helpt tegen de kanker. Dit was vier jaar geleden en ik denk dat er hier en daar wel iets is veranderd waardoor er ruimte is ontstaan naast de gewone behandelingen.”

Veganist

“Ik ben er zeker van dat mijn dieet heeft geholpen bij mijn herstel,” ging ze verder. Vicky deed onderzoek naar voeding die borstkankerpatiënten zou helpen herstellen. Ze werd een tijd veganist en at geen zuivelproducten meer. Ze voegde ook supervoedsel toe aan haar dieet en at vrijwel geheel biologisch.

“Vers fruit, groenten en sappen zijn geweldig en bevroren bessen zijn fantastisch als supervoedsel,” zei Vicky. “Kurkuma laat de kankercellen zelfmoord plegen en gember en knoflook zijn heerlijk om mee te koken.”

Zonder chemicaliën

Ze stelt al haar maaltijden zelf samen, maakt haar eigen bodylotions op basis van natuurlijke ingrediënten en gebruikt alleen reinigers en wasmiddelen zonder chemicaliën.

“Ik besloot dat ik mezelf ging helpen en zo veel mogelijk zelf ging doen,” zei ze. “Ik was bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen. Ik wilde me daar niet druk om maken, ik wilde vrij zijn.”

De Britse studie gaat kijken hoe levensstijl de terugkeer van borstkanker na de operatie kan helpen voorkomen. Het betreft de grootste studie naar borstkanker ter wereld. Er doen 56 ziekenhuizen in heel Groot-Brittannië en 3400 patiënten aan mee.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Dit vindt ik altijd gevaarlijke berichten. Er is nooit 100% zekerheid dat dit dieet voor genezing heeft gezorgd. Als dat wel zo is wacht dan tot het is aangetoond met het onderzoek!

  Voor het zelfde geld gaan er nu honderden mensen aan de curry gerrechten in plaats van de juiste behandeling te nemen waardoor er mogelijk onnodige doden kunnen vallen.

  Erg gevaarlijk en te voorbarig vindt ik dit bericht dus….

  0 likes
 2. voeding maar het zal ook haar instelling zijn ze zal wel positief zijn .heeft er allemaal mee te maken .een vechter .

  0 likes
 3. Wat een suggestieve kop. Alsof ze het alleen maar met voeding heeft gedaan. Kennelijk was ze niet bang voor de bijwerkingen van de chemo?

  0 likes
 4. Slaat natuurlijk nergens op! Kanker laten verdwijnen door alleen heel gezond te eten. Als dit echt waar is, dan zal een ieder zichzelf respecterende arts zijn patienten toch echt adviseren om een bepaald dieet te gaan gebruiken.
  Als alles zo makkelijk is!

  Vind het zelfs gevaarlijk dat dit soort “mooie” verhalen worden gepubliceerd. Het kan radeloze mensen aanzetten tot weigeren van medicatie.
  Ik ben echt voor een goed alternatief maar dit is wederom te mooi om waar te zijn!

  0 likes
 5. mijn moeder heeft ook zoiets dergelijks
  meegemaakt.in het ziekenhuis constateerde een arts een z.g.’vleesboom’bij haar welke
  operatief verwijdert diende te worden.mijn moeder wilde eerst op vakantie naar Indonesië dat was goed, maar bij terugkomst
  zou ze met spoed geholpen moeten worden.
  een familielid aldaar bereide voor haar een drankje waar in ‘koenjit’verwerkt was.terug in Nederland constateerde een arts tot zijn grote verbazing dat de ‘vleesboom’volledig was verdwenen!

  0 likes
 6. Het verbaasd me altijd hoe moeilijk mensen doen over gezond voedsel. Ze willen wel geloven dat slechte voedsel schadelijk voor het lichaam is, maar gezond voedsel doet helemaal niks.
  Er zijn veel gevallen waarbij mensen herstelde van ziektes door een bepaalde gezonde dieet te volgen.

  Als je kanker kunt voorkomen door bepaalde voedsel te eten kan voedsel ook helpen wanneer je eenmaal kanker hebt. En natuurlijk zal het niet bij elke persoon werken, maar is het niet beter dan chemotherapie volgen en je zelf vol spuiten met schadelijk straling met vele bijwerkingen die soms zelfs erger zijn dan de ziekte zelf???? Dat kun je nog altijd doen als alternatieve geneesmiddelen niet gewerkt hebben.

  En als je goed over na denkt, farmaceutische bedrijven verdienen duizenden euro’s door chemokuur. Als steeds meer doktoren gezond voedsel of alternatieven gingen aanbieden aan patiënten met kanker, zullen die bedrijven veel geld verliezen.

  0 likes
 7. Kan best dat de curry mede hielp om de lichaams pH weer basisch/alkalisch te maken. Kankercellen gedijen namelijk in een zuur milieu.

  0 likes
 8. helemaal me eens je ziet ook niemand uit de rimboe die kanker heeft

  je krijgt het door je voeding je lotions wasmiddel en via de lucht die je inademt en in de bossen zitten er veel minder troep in de lucht en je eten is puur natuur dus tums up voor deze vrouw nou maar hopen dat er meerdere mensen wakker worden

  0 likes
 9. [quote name=”pommetje”]Slaat natuurlijk nergens op! Kanker laten verdwijnen door alleen heel gezond te eten. Als dit echt waar is, dan zal een ieder zichzelf respecterende arts zijn patienten toch echt adviseren om een bepaald dieet te gaan gebruiken.
  Als alles zo makkelijk is!

  Vind het zelfs gevaarlijk dat dit soort “mooie” verhalen worden gepubliceerd. Het kan radeloze mensen aanzetten tot weigeren van medicatie.
  Ik ben echt voor een goed alternatief maar dit is wederom te mooi om waar te zijn![/quote]

  ga eerst eens rondkijken wat voor onderzoek er wordt gedaan…. http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/3674/kurkuma-doodt-kankercellen-

  0 likes
 10. [quote name=”AAQ”]
  Voor het zelfde geld gaan er nu honderden mensen aan de curry gerrechten in plaats van de juiste behandeling te nemen waardoor er mogelijk onnodige doden kunnen vallen.quote]

  Wat is volgens u de “juiste behandeling” dan ???

  0 likes
 11. Waarom is dit artikel onzin als het bij deze vrouw werkt?
  Veel artsen hebben big pharma als enige ” oplossing “.
  ayurveda schrijft veel goede voeding, kruiden voor als lichaam ziek wordt.

  Een mooi artikel met een nieuwe kijk op onze westerse aanpak van ziek zijn.

  0 likes
 12. Juist meer van dit soort verhalen naar buiten brengen. Dan gaan de mensen zelf nadenken over hun eigen kracht en helend vermogen.

  0 likes
 13. Hebben jullie wel eens gelezen dat Henepolie goed zal zijn tegen kanker en andere ziektes

  0 likes
 14. [quote name=”Dimitri”]

  Als je kanker kunt voorkomen door bepaalde voedsel te eten kan voedsel ook helpen wanneer je eenmaal kanker hebt. En natuurlijk zal het niet bij elke persoon werken, maar is het niet beter dan chemotherapie volgen en je zelf vol spuiten met schadelijk straling met vele bijwerkingen die soms zelfs erger zijn dan de ziekte zelf???? Dat kun je nog altijd doen als alternatieve geneesmiddelen niet gewerkt hebben.
  [/quote]

  Maar deze vrouw heeft ook chemokuur ondergaan. Het enige wat ze geweigerd heeft zijn oestrogeenonderdrukkers.
  Verder ben ik helemaal voor het helend vermogen van hetlichaam in combi met superfoods enzo. Maar in dit geval weet je helemaal niet of het door de chemo of de kurkuma ed. komt.

  0 likes
 15. @ Ries B

  Ik vindt de juiste behandeling degene welke een deskundigearts adviseert.

  Mijn vader at ook altijd gezond maar kreeg wel kanker. Na een moeilijk jaar van behandelingen is hij er gelukkig wel vanaf.

  Voor sommige mensen kan gezond voedsel mischien helpen maar dat geld niet voor iedereen!

  Als jullie dus willen geloven dat gezond voedsel alles geneest mag dat van mij. Maar ik hoop toch dat mensen even goed nadenken en geen onnodige risicos gaan nemen.

  Er zijn genoeg voorbeelden van patienten die genezen kobden worden maar welke kozen voor een alternatieve geneeswijze.

  0 likes
 16. [quote name=”AAQ”]Er zijn genoeg voorbeelden van patienten die genezen kobden worden maar welke kozen voor een alternatieve geneeswijze.[/quote]
  Dan moeten we het eerst hebben over de definitie van genezen zijn. Volgens het medisch circuit zal dit zijn wanneer er geen kankercellen meer kunnen worden gevonden. Vanuit de zienswijze van de wetenschap (chaotisch universum waarin als gevolg van toevalligheden orde is ontstaan) is dat logisch, maar in mijn beleving is het een kortzichtige zienswijze. We weten dat alles energie is. Materie bestaat niet. Het ligt erg voor de hand dat ziekten een energetische oorzaak hebben. Aangezien voedsel ook energie is, kan dit helpen. Echter, emoties zijn ook energie en blijken op basis van divers onderzoek een grotere invloed op ons te hebben dan we doorgaans bereid zijn aan te nemen.

  0 likes
 17. Daarnaast is het nog van belang goed te definiëren wat gezond voedsel precies is. Dit kan voor ieder mens anders zijn. Iemand kan denken heel gezond te eten, maar wellicht is dat helemaal niet zo. Alles hangt af van de wijze waarop iemand “gezond” interpreteert.

  0 likes
 18. [quote name=”AAQ”]@ Ries B

  Ik vindt de juiste behandeling degene welke een deskundigearts adviseert.

  Mijn vader at ook altijd gezond maar kreeg wel kanker. Na een moeilijk jaar van behandelingen is hij er gelukkig wel vanaf.

  Voor sommige mensen kan gezond voedsel mischien helpen maar dat geld niet voor iedereen!

  Er zijn genoeg voorbeelden van patienten die genezen kobden worden maar welke kozen voor een alternatieve geneeswijze.[/quote]

  Ik ben blij voor je dat je vader er vanaf is. En ik ben met je eens dat het niet bij iedereen werkt. Helaas zijn er veel alternatieven dat bij sommigen werken die niet geaccepteerd worden door de mainstream artsen. Hier een voorbeeld van een alternatief dat bij velen werkt:

  http://www.burzynskiclinic.com/
  http://www.youtube.com/watch?v=1qG_ZWs04es

  0 likes
 19. [quote name=”arnold leeflang”]helemaal me eens je ziet ook niemand uit de rimboe die kanker heeft[/quote]

  Onderbouwing?

  Als die vrouw de hele dag op haar hoofd was gaan staan was ze misschien ook genezen, dit soort freak-events wordt altijd grif aangegrepen door tegenstanders van medische wetenschap.

  Fatsoenlijk onderzoek doen (dubbel blind, grote populatie) ho maar, nee liever dit soort berichtjes gebruiken als “bewijs”.

  0 likes
 20. ik ben al 2 maanden met een curcuma kuur bezeg smorgens een glas tomatensap + i koffielepelcurcuma +1 derde koffielepel zwarte peper en goed roeren met lepel tot alles goed opgelost is dan een klein scheutje olijfolie bijdoen en roeren en opdrinken ik ben 61 jaar en heb ook prostaatkanker gehad ik heb meer energie bloedcontrole terug in orde bloeddruk alles is nu ok wel elken dag 1 glas opdrinken

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...