Gezondheid

Britse vrouw bestrijdt borstkanker met supervoedsel

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vicky Sewart deelt hoe ze een krachtig medicijn weigerde en in plaats daarvan een speciaal dieet met veel kerrie samenstelde om haar ziekte te bestrijden.

Ze was bezorgd over de bijwerkingen van het medicijn dat ze kreeg voorgeschreven voor de behandeling van haar aandoening.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze keerde zich tot supervoedsel, waaronder kurkuma. Volgens haar zorgt het specerij ervoor dat ‘kankercellen zelfmoord plegen’. Ze gebruikt kurkuma in een aantal roerbak- en currygerechten.

Levensstijl

Vier jaar later en geheel kankervrij is ze het middelpunt van een onderzoeksproject waarbij wordt gekeken hoe levensstijl kan worden toegepast om andere slachtoffers van de ziekte te helpen.

Vicky uit Plymouth in het graafschap Devon zei dat ze in juni 2008 een borst en een lymfeklier had laten weghalen. Nadat ze was gediagnosticeerd met een snel groeiende tumor onderging ze chemotherapie, radiotherapie en diverse operaties.

Oestrogeen

Ze choqueerde artsen en haar familie toen ze weigerde Tamoxifen in te nemen. Ze zei dat ze haar dieet als ‘kankermedicijn’ zou gaan gebruiken. “Het is zeer ongewoon dat borstkankerpatiënten het medicijn niet nemen,” aldus Vicky.

“Toen ik artsen uitlegde dat ik het niet wilde adviseerden ze me oestrogeen zo veel mogelijk uit mijn lichaam te houden. Dat is in feite wat het medicijn doet,” legde Vicky uit. “De artsen zullen zeker niet zeggen dat het dieet op welke manier dan ook helpt tegen de kanker. Dit was vier jaar geleden en ik denk dat er hier en daar wel iets is veranderd waardoor er ruimte is ontstaan naast de gewone behandelingen.”

Veganist

“Ik ben er zeker van dat mijn dieet heeft geholpen bij mijn herstel,” ging ze verder. Vicky deed onderzoek naar voeding die borstkankerpatiënten zou helpen herstellen. Ze werd een tijd veganist en at geen zuivelproducten meer. Ze voegde ook supervoedsel toe aan haar dieet en at vrijwel geheel biologisch.

“Vers fruit, groenten en sappen zijn geweldig en bevroren bessen zijn fantastisch als supervoedsel,” zei Vicky. “Kurkuma laat de kankercellen zelfmoord plegen en gember en knoflook zijn heerlijk om mee te koken.”

Zonder chemicaliën

Ze stelt al haar maaltijden zelf samen, maakt haar eigen bodylotions op basis van natuurlijke ingrediënten en gebruikt alleen reinigers en wasmiddelen zonder chemicaliën.

“Ik besloot dat ik mezelf ging helpen en zo veel mogelijk zelf ging doen,” zei ze. “Ik was bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen. Ik wilde me daar niet druk om maken, ik wilde vrij zijn.”

De Britse studie gaat kijken hoe levensstijl de terugkeer van borstkanker na de operatie kan helpen voorkomen. Het betreft de grootste studie naar borstkanker ter wereld. Er doen 56 ziekenhuizen in heel Groot-Brittannië en 3400 patiënten aan mee.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AAQ
AAQ
11 jaren geleden

Dit vindt ik altijd gevaarlijke berichten. Er is nooit 100% zekerheid dat dit dieet voor genezing heeft gezorgd. Als dat wel zo is wacht dan tot het is aangetoond met het onderzoek!

Voor het zelfde geld gaan er nu honderden mensen aan de curry gerrechten in plaats van de juiste behandeling te nemen waardoor er mogelijk onnodige doden kunnen vallen.

Erg gevaarlijk en te voorbarig vindt ik dit bericht dus….

ppc
ppc
11 jaren geleden

voeding maar het zal ook haar instelling zijn ze zal wel positief zijn .heeft er allemaal mee te maken .een vechter .

anna
anna
11 jaren geleden

Wat een suggestieve kop. Alsof ze het alleen maar met voeding heeft gedaan. Kennelijk was ze niet bang voor de bijwerkingen van de chemo?

pommetje
pommetje
11 jaren geleden

Slaat natuurlijk nergens op! Kanker laten verdwijnen door alleen heel gezond te eten. Als dit echt waar is, dan zal een ieder zichzelf respecterende arts zijn patienten toch echt adviseren om een bepaald dieet te gaan gebruiken.
Als alles zo makkelijk is!

Vind het zelfs gevaarlijk dat dit soort “mooie” verhalen worden gepubliceerd. Het kan radeloze mensen aanzetten tot weigeren van medicatie.
Ik ben echt voor een goed alternatief maar dit is wederom te mooi om waar te zijn!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x