Homepagina » Gezondheid » Trump ziet verband tussen vaccinaties en autisme
Trump ziet verband tussen vaccinaties en autisme

Trump ziet verband tussen vaccinaties en autisme

Eén op de drie aanhangers van aankomend president Donald Trump gelooft dat vaccinaties autisme veroorzaken, zo blijkt uit een nieuwe studie waar The Independent over schrijft.

Afgelopen maand kregen 1376 Amerikaanse volwassenen de vraag of vaccins volgens hen autisme hebben veroorzaakt.

Bijna een derde (31 procent) van de respondenten antwoordde dat deze bewering klopt. Eerder bracht Trump inentingen zelf ook al in verband met autisme.

Epidemie

“Mensen die voor mij werken gingen met hun prachtige twee-jarige naar de dokter voor een vaccinatie,” zei hij tijdens een Republikeins debat in 2015.

“Een week later kreeg het kind verschrikkelijk hoge koorts. Het was erg ziek en is nu autistisch,” voegde hij toe.

Hij beweerde ook dat vaccinaties een ‘autistische epidemie’ veroorzaken.

Minister

Tom Price, Trumps aanstaande minister van Volksgezondheid, is lid van een groep uit Phoenix die van mening is dat vaccins verantwoordelijk zijn voor autisme en shakenbabysyndroom.

In augustus vorig jaar had Trump een ontmoeting met Andrew Wakefield, die in 1998 in het blad The Lancet voor het eerst een link legde tussen vaccins en autisme.

Trump gaf aan contact te zullen blijven onderhouden met anti-vaccinatie-activisten.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dolex schreef:

  Ik denk dat vaccinaties een aantal nare ziektes hebben teruggedrongen.

  De prikken tegen kinderziektes vinden hun oorsprong in een tijd dat de farmacie wat overzichtelijker en eerlijker was. Nu is vooral volume en logistiek belangrijk, en is er nauwelijks aandacht voor inidividuele kinderen. De prikken/cocktails zijn standaard en worden op een standaard moment gegeven, hoe klein of groot een baby ook is, en hoe vroeg of laat geboren ook.

  Verder denk ik dat de huidige commercie de vaccinhandel zo heeft vertroebeld, dat er af en toe vaccins op de markt komen waarvan a) onvoldoende is aangetoond dat ze werken, of b) onvoldoende is onderzocht op bijwerkingen. In beide gevallen zullen er onderzoeksrapporten zijn die op papier onafhankelijk zijn, maar die besteld worden, en geschreven worden door een netwerk van mensen die elkaar in de de wandelgangen, dus off the record, ook spreken, en belangrijk zijn voor elkaars carrière. Zo werkt het in elke commerciele winstmaximaliserende omgeving. Alleen bij vaccins en medicijnen zijn de gevolgen daarvan veel groter, en naarder. #hpv #grieppandemie

  1 likes
  • Elske schreef:

   De vaccinatie discussie:

   Indien je voor vaccinaties gaat pleiten, doordat bepaalde ziekten nu zgn. “uitgeroeid” zijn t.o.v. 100-150 jaar geleden, toen er NIET werd ingeent, dan worden er hierbij soms appels met peren vergeleken:
   – de slechtere hygiene-omstandigheden 100-150 jaar geleden (denk aan geen riolering, geen afvalophaal- dienst, geen ventilatie in huizen, houtstook, schimmels in houten huizen etc..) waardoor bepaalde (microbiologische) ziekten veel meer kans hadden om epidemien te worden;
   – tekorten aan nutrienten (vitaminen / mineralen) en geen goede verzorging (geen geld en 10-12-urige werkdag, 6 daagse werkweek) waardoor bepaalde ziekten grote kans hadden om levensbedreigend te worden;
   – velen stierven vaak nog door (long) ontsteking e.a. bijkomende ziekten; penicilline was immers nog niet uitgevonden.

   Met het inentingsprogramma; BMR, DKTP e.a. vaccinaties borduurt men er nog steeds op voort dat het in levensbedreigende ziekten zijn, terwijl dit met de huidige goede zorg, voeding en goede voorzieningen VOOR de meeste kinderziekten in de Westerse wereld NIET het geval is. Het zijn gewoon kinderziekten die men met goede zorg gewoon kan uitzieken; zo bouwt men weerstand op (excl. de DTP prik waar iets voor te zeggen valt, maar het misschien beter is de baby op latere leeftijd te prikken).

   Waar de overheid / Lareb / RIVM geen openheid over geeft is hoeveel kinderen / baby’s de afgelopen 30 jaren zijn gestorven aan een “sudden dead”, nadat men bijv. de DKTP/BMR als zware cocktails tegelijkertijd toegediend kreeg (gebeurde jaren geleden tegelijkertijd). Een sudden dead wordt vaak als wiegendood afgedaan, maar indien dit binnen enkele dagen (tot 72 uur) na deze vaccinaties zich voordeed bij baby’s dan had dit onderzocht en geregistreerd moeten worden, als in ieder geval een mogelijk oorzakelijk/causaal verband met een vaccinatie. Oftewel een vaccinatie kan (mogelijk) leiden tot de dood. En hier komt het WAAROM steeds meer mensen weerstand hebben tegen prikken: er is geen bijsluiter bij een vaccinatie WAAROP staat wat er in zit en tot welke gevolgen het evt. kan leiden (dit moet eerlijk onderzocht worden door een onafhankelijk onderzoeksinstituut en NIET het LAREB of RIVM). Er is nergens zo weinig openheid over als over vaccinatie. Je wordt bespot als je kritisch bent.

   Ik kan er over mee spreken als iemand die mogelijk met de bijverschijnselen van prikken moet leven.
   Ik heb epilepsie vanuit mijn jeugd; uit het NIETS, het komt niet in de familie voor, geen hersenbeschadiging / littekenweefsel etc.., maar wel ziek geweest na de prik.
   Vrienden van ons in Engeland hebben hun kind uit goeder trouw de Mexicaanse griepprik gegeven.
   Hun kind is straks 10 jaar en doet niets anders als slapen (nacrolepsie) na de prik; zij wensten dat ze NOOIT de overheid hadden geloofd; net als honderden / duizenden anderen ouders in Europa waarvan de kinderen nacrolepsie hebben na de Mexicaanse griepprik.
   Duizenden ouders die hun meisjes tegen baarmoederhalskanker hebben ingeent en waarvan de kinderen nu in rolstoel zitten of ME hebben of andere ziekten hebben wensten ook dat ze niet hadden geent.
   Een klein bijverschijnsel noemt onze overheid dat in de strijd tegen baarmoederhalskanker. Voor de ouders en meisjes is hun jonge leven nu al voorbij en NIEMAND die het erkend.
   Het baarmoederhalskankervaccin is 1 groot experiment, aldus het RIVM in de ZEMLA uitzending van 2008, maar wel ten koste van onze kinderen.

   De Nederlandse bevolking is niet meer zo sterk als 50 jaar geleden (te dik). Gedeeltelijk door onze slechte voeding- en leefstijl en ons stressvolle bestaan, maar volop ook door de farmacie die wij in ons lijf gooien, die al begint bij de baby met vaccineren. Je verzwakt het immuunsysteem, dat anders zichzelf bij het doormaken van de ziekte zichzelf zou versterken, generatie op generatie. Er komen steeds meer auto-immuunziekten voor – ziekten die zie tegen het immuunsysteem richten – en dat moet degene die willen vaccineren om het immuunsysteem te VERSTERKEN toch laten twijfelen? Of niet? Zijn wij wel op de goede weg met ons uitgebreide vaccinatiesysteem of draagt dit juist bij aan de uitbreiding – groei – van het aantal auto-immuunziekten?

   Indien je onafhankelijk onderzoek doorspit tussen Mennonieten / Amish in de USA, die zich niet laten enten en de reguliere bevolking wel dan blijkt dat deze bevolking nogal wat gezonder door het leven gaat; geen / minder autisme. allergien, ADHD, auto-immunziekten etc dan de geente bevolking..
   Dit onderzoek wordt trouwens verguisd, dat mag duidelijk zijn. Kijk verder naar de site Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken en onderzoek vaccinaties, als is het maar voor 2 uur.
   Doe het voor je kind en laat het je niet gemakkelijk maken door de overheid, zoals duizenden ouders wel deden en die NU SPIJT hebben. Onze overheid weet het niet altijd het beste, is niet altijd eerlijk.
   Waarom dat weet ik ook niet (ik ga geen complottheorie bedenken). Wat ik wel weet is dat je de plicht hebt om tegen je kind hebt om te kunnen zeggen dat je het in ieder geval GOED hebt onderzocht in het geval er complicaties optreden na een vaccinatie.

   Succes tot het maken van een goede en kritische keuze. De keus in aan jouw!

   4 likes
   • Fverweven schreef:

    Indien je tegen vaccinaties gaat pleiten moet je beseffen dat voeding en hygiëne een veel kleinere rol spelen dan de ene overweldigende factor die je nu juist weglaat: geneeskunde! En die geneeskunde was zo goed geworden dat zelfs in 1970 vlak voor de mazelenvaccinatie toch nog 10 tot 20 mensen stierven aan mazelen. Of ga je de bible belt en antroposofen vertellen dat het ondervoede viezerikken zijn zodat bij hun elke 12-13 jaar een mazelenepidemie van 20.000-30.000 optreedt? En vertel je ze dan dat er dan 1-3 doden vallen door hun gebrekkige hygiëne?

    Na mazelen is je afweersysteem aantoonbaar tot twee jaar lang verzwakt, niet versterkt. Dus dan krijgen long-, hersen- en oorontstekingen een kans omdat de mazelen je weerstand hebben afgebroken. Het doormaken van een kinderziekte zorgt doorgaans ervoor dat je geen tweede keer ziek wordt, maar versterkt je weerstand tegen andere kinderziekten absoluut niet. Oh, en als je polio hebt gehad is er een grote kans dat die op latere leeftijd terugkomt.

    Er wordt niet geheimzinnig over doden door vaccinatie gedaan want die zijn nooit aangetoond. Maar zelfs als er over de afgelopen 30 jaar 30 doden waren gevallen door vaccinatie, dan is dat nog een schijntje vergeleken met de 9000 doden die zijn voorkomen door vaccinatie. Maar antiprikkers geilen nu eenmaal op een dood kind anderhalf jaar na een vaccinatie, dat wordt dan decennialang uitgemolken. Als we nu niet meer tegen mazelen zouden vaccineren dan zouden er jaarlijks 5-10 doden vallen. Alleen al door mazelen.

    In tegenstelling tot wat je zegt is er voor elke vaccinatie een bijsluiter. Misschien zijn die vroeger niet voldoende aanwezig geweest op het consultatiebureau, maar nu wel en zeker op internet. Dat er niet op staat wat antiprikkers in het wilde weg zonder bewijs beweren is niet meer dan logisch. En by the way, niemand is compleet onafhankelijk; een arts-onderzoeker zal overwegend in vaccinatie geloven en een homeopaat-onderzoeker zal overwegend in homeopathie geloven. Uit de nauwkeurigheid van het onderzoek moet de kwaliteit komen en afleesbaar en controleerbaar en herhaalbaar zijn. En dat was nu juist niet het geval met fraudeur Wakefield met N=12 en de antiprikkers blijven daar op steunen ondanks N=14mln aan onderzoeken die het tegendeel bewijzen.

    Die Amish-mythe is ook al zo oud als de weg naar Rome. Ten eerste bestaan DE Amish niet, er zijn heel veel groepen die onderling verschillen in acceptatie van techniek én vaccinatie. De ongevacccineerden zijn net zo vaak, en in een enkele groep zelfs vaker, autistisch dan de rest van de US.

    Als je al jouw bovenstaande mythen van de homeopathische antiprikkers site NVKP hebt gehaald dan toont dat al aan wat een onzin op die site staat. Werkelijk kritische mensen ‘prikken’ daar meteen doorheen en zien ook de financiële belangen die de homeopaten hebben bij hun zogenaamde ‘ontstoren’.

    9 likes
   • Dolex schreef:

    Apart dat beide reacties niet ingaan op mijn stelling dat commerciele belangen de objectiviteit beïnvloeden.

    2 likes
 • andré schreef:

  nou nou kan nog interessant worden de nabije toekomst , hopelijk in de goede richting …

  8 likes
 • Franss schreef:

  Slimme man die Wakefield. Hij heeft een neus voor rijke domoren die denken dat hun vele geld rechtvaardigt dat ze het beter weten dan een arts.

  8 likes
 • Stefan schreef:

  Dit is toch welbekend dat er een aanslag op het mensdom gedaan wordt door, Fluoride, Chemtrails, Aspartaam, GMO en andere stoffen in voeding die slecht voor je zijn.
  En medicijnen die je beter zouden moeten zijn puur vergif vandaar dat de bijwerkingen schrikbarend zijn.
  Dus dit is niets nieuws en deze berichten komen overal voor na de vaccinaties dat kinderen ziek worden.
  En vooral als je een van de meest giftige stoffen voor de mens in een vaccinatie doet is dit een logisch gevolg dat er een verband is tussen die twee.

  6 likes
 • Elske schreef:

  Beste Fverweven,

  Ik ben zelf een kind dat begin 70- er jaren met mijn zussen en de halve school mazelen heeft gehad. Ik ken niemand die er dood aan is gegaan. Ik heb ook niet gehoord van dode kinderen, want dan zou er paniek zijn geweest. Bij een goede zorg en controle door de ouder is er niets aan de hand.
  In de statistiek worden misschien kinderen meegenomen die al verzwakt zijn (al andere lichamelijke ziekten hebben).

  Overdrijven is ook een vak!

  n.b.; als je goed gelezen heb pleit ik wel voor een DTP prik, maar niet op te jonge leeftijd.
  Alle overige vaccinatie die niet nodig zijn uitroeien.
  Baarmoederhalskankervaccin; gewoon minimaal aantal partners aanbevelen (liefde is belangrijker dan lust) en je kind een condoom laten gebruiken!

  Groet,

  Elske

  1 likes
  • Fverweven schreef:

   [ Ik ben zelf een kind dat … Ik ken niemand … Ik heb ook niet gehoord… ]

   Ik, ik, ik …
   Je zou eens wat meer buiten jezelf moeten kijken, er is veel meer dan ‘eigen ervaring’ in deze wereld.
   Slechts 10 tot 20 doden op 180.000 mazelenziekten was niet alleen een fantastische prestatie maar ook de reden dat jij er niets van hebt gehoord of herinnert, want het is al meer dan 40 jaar geleden.
   In 1973 vielen er nog 3400(!) verkeersdoden, maar IK heb zelf daar in dat jaar nooit nabij van gehoord, zelfs niet van een gewonde. Van paniek was zeker geen sprake. Zie je hoe betrekkelijk het allemaal is?

   [ In de statistiek worden misschien kinderen meegenomen die al verzwakt zijn ]
   Oh, daar gaan we weer, van de antiprikkers mag iedereen die al verzwakt is gewoon de genadeslag krijgen van de mazelen, zo harteloos zijn ze. En bedenk dat elke 65plusser ‘verzwakt’ is.
   Maar als iemand bij een sterfgeval anderhalf jaar na vaccinatie roept dat het slachtoffer al verzwakt was, dan is de wereld te klein! Meten met tweee maten heet dat.

   7 likes
 • N.A. Fets schreef:

  Is Trump niet zelf het levende bewijs van autisme tgv vaccinaties…

  3 likes
 • Danny schreef:

  Ik heb absoluut geen vertrouwen in deze Trump.
  Het gene wat in dit artikel staat heeft trump inderdaad gezegd, maar hij volgde door te stellen dat kinderen niet meerdere vaccinaties tegelijk mogen krijgen.
  Vaccinaties moeten helemaal stoppen! ze zijn uitgevonden om ons ziek en dom te maken, en dat is ze gelukt.

  Daarom kunnen ze de toevoer van vaccinaties weer langzaam terug schalen, want één vaccinatie is misschien niet zo schadelijk dat je direct merkt dat een kind autistisch wordt, maar het probleem zit hem in de subtiele verandering, het sluipt er in.

  De machthebbers willen dat wij vaccinaties nemen zodat we autistisch worden, maar ze willen niet dat het zo erg is dat het opvalt, anders worden mensen wakker!
  En doordat trump zich tegen vaccinaties uit spreekt kan hij zich profileren als held, en wordt hij gesteund door het volk.

  Dit is de tactiek!!!

  1 likes
 • […] Jarenlang werden alle onderzoeken en alle signalen over de schadelijkheid van vaccinatie genegerd en gecriminaliseerd met alle gevolgen van dien. Ondertussen zijn er duizenden meisjes die lijden onder verschrikkelijke ziektes door vaccinaties. Niemand leek er tegen op te staan. Jarenlang werd het kwam de farmaceutische industrie hiermee weg. In de loop der jaren is een minderheid onder de Nederlandse bevolking wakker geworden. De staat is minmiddels ook al aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van vaccineren. Al met al hangt er een revolutie in de lucht tegen de vaccinatiemaffia. Deze revolutie vind niet alleen plaats in Nederland, maar ook in de VS onder Donald Trump. Trump spreek zich al jaren negatief uit over vaccineren en is ervan overtuigt dat er een verband bestaat tussen autisme en vaccinaties. Inmiddels gelooft een derde van de Trump aanhangers dat er een verband bestaat tussen autisme en vaccineren. […]

 • x

  Check Also

  britse

  Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins

  Ook in Groot-Brittannië klinkt steeds dezelfde mantra: ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  >