Homepagina » Archeologie » De mysterieuze stenen van Ica in Peru: bewijs voor een hoogontwikkelde beschaving in de prehistorie?
De mysterieuze stenen van Ica in Peru: bewijs voor een hoogontwikkelde beschaving in de prehistorie?

De mysterieuze stenen van Ica in Peru: bewijs voor een hoogontwikkelde beschaving in de prehistorie?

In de stad Ica in het zuiden van Peru staat het museum van dr. Javier Cabrera. Hij is enkele jaren geleden overleden en het museum wordt nu gerund door zijn dochter Eugenia. Dat schrijft de Epoch Times.

Er zijn naar verluidt meer dan 50.000 gegraveerde stenen gevonden in de woestijn rond Ica. Zo’n 20.000 daarvan worden in het museum bewaard. Het eerste wat opvalt aan de stenen is dat ze uit twee lagen bestaan: basalt in het midden en andesiet aan de buitenkant.

Op de stenen staan activiteiten van een oud volk afgebeeld. De meest spectaculaire en mysterieuze exemplaren lijken hersenoperaties, harttransplantaties en genetische experimenten te tonen. Op sommige stenen zijn afbeeldingen te zien van telescopen en mensen die naar de sterren kijken.

Geheim

Niemand weet precies wat de graveringen betekenen. Een boer zou ooit zijn begonnen de stenen te verkopen aan toeristen. Het verhaal gaat dat hij onder druk zou hebben toegegeven de stenen zelf te hebben gemaakt.

Het is zelfs voor één iemand een lastige opgave om meer dan 50.000 stenen te graveren. Laten we zeggen dat hij al 50 jaar bezig is. Dat zou betekenen dat hij er meer dan 1000 per jaar heeft gegraveerd, oftewel drie per dag.

Is het mogelijk dat één iemand deze stenen heeft gemaakt? Of een kleine groep? Hoe kan het dat ze zo lang geheim zijn gebleven? Hoe kan een arme boer uit het zuiden van Peru met zulke precisie stenen graveren?

Encyclopedie

Cabrera stelde dat de stenen een encyclopedie vormden. Zijn theorie was dat een superintelligente beschaving in het gebied heeft geleefd. Een beschaving die veel kennis had over astronomie, natuurkunde en geneeskunde.

Dit volk zou een grote ramp hebben zien aankomen en de kennis voor toekomstige generaties hebben overgeleverd door middel van stenen. Cabrera geloofde dat de stenen ooit bewaard werden in een grot die nog ontdekt moet worden.

Op de stenen zijn ook dinosaurussen te zien, wat zou betekenen dat de beschaving heeft samengeleefd met de dinosaurussen.

[Epoch Times]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Oeroude ondergrondse tunnel-complexen: van Ecuador tot aan Peru … dat de Hongaarse Argentijn Juan Moricz, dit gangenstelsel vond en er …
  …Erich von Däniken…
  Erich von Däniken schreef dit boek in een Nederlandse uitgave in 1972. … vele enorme onderaardse gangenstelsels van soms wel honderden kilometers lang, … De ingang is gelegen in het oostelijk deel van Ecuador in de …
  Lokale legenden zeiden dat ze van Ecuador kwamen. …… verhalen voor dat de bouwers van de gangenstelsels beschikten over een “Groen licht”. …. Erich von Däniken, De terugkeer van de goden/Zijn wij godenkinderen?
  Cueva de los Tayos is a natural cave located on the eastern slopes of the Andes mountains in the Morona-Santiago province of Ecuador. … The cave was popularised by Erich von Däniken’s 1973 book The Gold of the Gods, in which he wrote …
  Erich Von Daniken And Tayos Cave Expedition 1976 ( Ecuador )..neil armstrong,juan moricz …

  13 likes
  • Goed verhaal alleen nog geen stukje bewijs gezien van deze tunnels die Erich von Däniken aanhaald.

   1 likes
  • in tekens voor de eeuwigheid van E von Daniken wordt dit alles beschreven ,en dan lees je hoe hij tegen gewerkt werd ..hij schrijft ook over Cabrira die bezig is ,,een geweldig mens hij heeft een strijd geleverd ,,goed dat zijn dochter zijn werk door zet .
   Maria Reche heeft jaren lang onderzoek gedaan naar de Nasca lijnen .ook een geweldige vrouw . tot op hoge leeftijd werkte ze daar .

   laten we eerlijk zijn wat weten we nu echt ,,alleen buiten kant dingen ,

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Onderzoekers van de Japanse Yamagata University hebben ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...