Natuur en Milieu

Mysterieuze vormen gevonden in Barentszzee

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zeebodemonderzoekers hebben diverse vreemde vormen aangetroffen op de bodem van de Barentszzee. Dat meldt de Noorse krant Verdens Gang.

Ze vonden onder andere een ‘9’ van 1000 meter lang die acht meter in de zeebodem was gegraven.

“We zagen harten, vormen die lijken op dieren of Arabische tekens en onleesbare handtekeningen,” zei Hanne Hodnesdal van project MAREANO. “Het meest opvallende teken is waarschijnlijk de grote 9, die op zo’n 250 meter diepte is gevonden ten noordoosten van Vadsø in de provincie Finnmark.”

Ten noordoosten van Vadsø werd eveneens de vorm van een enorme pijlpunt gevonden die bijna half zo groot is als Zuid-Noorwegen. Let ook op de ‘tractorsporen’:

Mysterieuze vormen gevonden in Barentszzee

Hodnesdal had twee jaar geleden, toen de overheid geld opzij zette voor de verkenning van de zeebodem, nooit gedacht deze vreemde tekens te zullen aantreffen. “We hadden verwacht dat de bodem relatief vlak zou zijn.”

Volgens Hodnesdal is het eenvoudig om onderscheid te maken tussen sporen van sleepnetten en sporen die het ijs heeft achtergelaten.

Sporen van trawlers zijn te klein om op de kaart te verschijnen, aldus Hodnesdal. De bodem werd in kaart gebracht met behulp van geluidspulsen. De afstand tot het oppervlak wordt bepaald door de tijd te meten die verstrijkt tussen het uitzenden van een puls en het opvangen van een reflectie van die puls.

Mysterieuze vormen gevonden in Barentszzee

Bovenstaande rug is 170 meter breed en zes meter hoog. Het is onduidelijk hoe de rug zich heeft gevormd omdat maar weinig gletsjers een verhoging achterlaten.

Veel ijsbergen hebben één enkele punt die omlaag steekt en één enkel spoor achterlaat. Sommige komen vast te zitten of gaan terug waar ze vandaan komen. Op bepaalde plaatsen stoppen de sporen heel abrupt.

Bron: Vg.no

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hetzalwel
hetzalwel
9 jaren geleden

dan hebben ze toch 1 foutje gemaakt, anders hadden ze een 10 gevonden. maar goed een 9 is ook mooi. 🙂

Peter 68
Peter 68
9 jaren geleden

O die zijn van mij, ben daar wezen fietsen. ;-))

Merlin
Merlin
9 jaren geleden

Het zou natuurlijk ook een zes kunnen zijn.
Wat nog even vreemd is als een negen op de zeebodem…

M. Brandenburg
M. Brandenburg
9 jaren geleden

Ik zie toch heel duidelijk een B!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x