Binnenland

Recordaantal overlijdens en ernstige schade door COVID-vaccinaties, Lareb weigert te reageren

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door: Karel Beckman, Martijn Bloem, Toine Rongen. Per 1 oktober 2021 zijn er in de EU 25.969 sterfgevallen gemeld na coronavaccinatie. Daarnaast is er melding gemaakt van bijna twee miljoen gevallen van “zwaar letsel” na een van de vier COVID-19-vaccins (Moderna, Pfizer, Janssen, AstraZeneca), waarvan 677.423 nog niet waren hersteld per 1 oktober. Dat blijkt uit cijfers van EudraVigilance, de instantie die de bijwerkingen van geneesmiddelen bijhoudt. Deze aantallen zijn nooit eerder voorgekomen bij eerdere vaccinatiecampagnes.

Bij het Lareb, het officiële meldpunt van de Nederlandse overheid voor vaccinatieschades, zijn tot en met 26 september 532 sterfgevallen gemeld en ruim 147.000 overige schades, waarvan 3364 gevallen van “ernstige” bijwerkingen. Dit zijn gevallen die leiden tot opname in het ziekenhuis of tot een levensbedreigende situatie. Een voorbeeld is het ‘trombose met trombocytopenie syndroom’ dat 36 keer werd gemeld, waaronder 6 sterfgevallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het aantal meldingen van schade aan het hart lag in Nederland half september op 3868. Alleen al bij het Pfizer-vaccin werden 98 hartinfarcten, 96 ontstekingen aan het hartzakje, 45 hartstilstanden en 43 hartfalens gemeld. Het aantal schades aan het “voortplantingsstelsel” (veelal menstruatiestoornissen) en borsten bedroeg 3888. Ook waren er 186 meldingen rond zwangerschap, waaronder meer dan 100 spontane miskramen. Opvallend is dat meer dan driekwart van de meldingen vrouwen betreft tegenover minder dan een kwart mannen. Meer dan 95% van de meldingen kwam van de gevaccineerden zelf, terwijl minder dan 5% door zorgverleners werd gemeld.

De Buiten Parlementaire Onderzoekscommissie (BPOC), een particulier initiatief van Pieter en Jade Kuit, is in augustus een eigen meldpunt vaccinatieschades gestart (meldpuntvaccinatie.nl). Per 3 oktober waren bij dit meldpunt 2100 sterfgevallen gemeld, vier keer zoveel als bij het Lareb, en 2723 gevallen van ernstige schade. Dagelijks melden zich gemiddeld 25 nieuwe gevallen bij het BPOC-meldpunt.

De BPOC is het meldpunt gestart omdat volgens Pieter Kuit meldingen bij het Lareb niet gebruiksvriendelijk zijn. “Het invullen van een Lareb-melding is een intensieve bezigheid”, zegt hij. “De gebruiksvriendelijkheid is dik onvoldoende. Burgers hebben geen zin in die enorme vragenlijst, bovendien is het veel te ingewikkeld. Verder kunnen de slachtoffers zowel anoniem als met naam en toenaam de vragenlijsten invullen. Wat de vraag oproept wie die anoniemen dan zijn en of het Lareb-meldpunt mogelijk is vervuild.”

Een melding bij het BPOC-meldpunt omvat het invullen van 5 pagina’s, veel beknopter dan bij het Lareb. In tegenstelling tot het Lareb zijn de meldingen bij het BPOC niet anoniem en mogen alleen eerstegraads familieleden een melding doen. Daarnaast dienen een doktersverklaring en in geval van sterfte een overlijdensbericht overlegd te worden. Dat verreweg de meeste meldingen bij het Lareb afkomstig zijn van gevaccineerden en niet van zorgverleners verbaast Pieter Kuit niet. “Veel huisartsen zijn huiverig voor het Lareb,” zegt hij. “Ze zijn bang hun BIG-registratie te verliezen en daardoor als arts uitgeschreven te worden. Zodoende komen hun meldingen sneller bij ons.”

Vertegenwoordigers van de BPOC hebben op 9 september het Lareb bezocht om te praten over de verschillen in aantallen meldingen. Het Lareb wilde de meldingen van het BPOC echter niet in ontvangst nemen, zegt Kuit. Het Lareb wees daarbij volgens hem op de privacy van betrokkenen, maar “wij hebben onze meldingen geanonimiseerd aangeboden. Wanneer het Lareb identiteiten had willen weten, hadden wij die na toestemming van de melders gegeven. Ook dat heeft het Lareb afgewezen.”

De directeur van het Lareb, voormalig SP-kamerlid Agnes Kant, wilde de vertegenwoordigers van de BPOC niet te woord staan, hoewel zij hen voor het gesprek had uitgenodigd, zegt Kuit. Het BPOC voert een kort geding en een bodemprocedure om de vaccinatiecampagne te schorsen vanwege het grote aantal schademeldingen. Kant weigert ook de Andere Krant te woord te staan. Een e-mail met vragen van De Andere Krant werd beantwoord met de mededeling dat Kant laat weten “geen medewerking te geven aan de Andere Krant”.

Kant verschijnt zelden in de media. Op 30 september 2021 was zij wel op de radio te horen naar aanleiding van een nieuwsbericht van NOS dat 10.000 meldingen van menstruatiestoornissen waren geregistreerd na vaccinatie. Zij beklemtoonde daarbij dat “op lange termijn is er absoluut geen enkele aanwijzing dat coronavaccinatie kan leiden tot onvruchtbaarheid”. Ze zei ook dat vrouwen “zich vooral niet te veel zorgen [moeten] maken. Ze mogen het nog echt wel melden, maar ik zeg er wel eerlijk bij dat 10.000 meldingen voor ons wel genoeg is om een goed beeld te krijgen van de situatie. Dus dat gaat niet heel veel meer toevoegen, denk ik, maar de mensen moeten vooral niet te veel bezorgd zijn hierover.” Aangezien het bij de COVID-vaccins gaat om nieuwe technologieën waarvoor slechts een tijdelijke goedkeuring geldt en waarnaar geen langetermijnonderzoek is gedaan, is het de vraag hoe Kant weet dat er geen aanwijzingen zijn voor langetermijnschade. Kant wilde hierover geen vragen beantwoorden.

De vraag is daarnaast hoe accuraat de schademeldingen zijn. Het Lareb stelt dat schade na vaccinatie niet hoeft te betekenen dat de schade door de vaccinatie is veroorzaakt. Daar staat tegenover dat wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de aantallen gemelde bijwerkingen bij geneesmiddelen standaard sterk worden ondergerapporteerd. Volgens een veelgeciteerd onderzoek van Lorna Hazell en Saad A.W. Shakir van de Britse Drug Safety Research Unit uit 2006, is de gemiddelde onderrapportage 94%. Dat zou betekenen dat het aantal sterfgevallen dat is gemeld door EudraVigilance en Lareb slechts 6% van het werkelijke aantal is.

De Vlaamse lector Gezondheidswetenschappen Sam Brokken stelde tegenover de BPOC dat “algemeen bekend” is dat slechts 1 tot 10 procent van de sterfgevallen door vaccinatie wordt gemeld, “ofwel 90 tot 99 procent blijft onvermeld omdat nabestaanden het om allerlei redenen niet melden.” Dit zou impliceren dat er in de EU tussen de 260.000 en 2,6 miljoen mensen zijn overleden als gevolg van de vaccinaties.

Zeker is dat het aantal gemelde bijwerkingen en overlijdens van de COVID-vaccins vele malen hoger zijn dan bij welke andere vaccinatie ook. In 2009 werd het gebruik van Pandemrix – dat in 2009 met een noodtoelating op de markt kwam tegen de Mexicaanse griep – na wereldwijd 47 gemelde doden gestaakt. Bij de COVID-19-vaccins is het aantal overlijdens procentueel 53 keer zo hoog.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in De Andere Krant.

Neem hier een abonnement.

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Agnes Kant valt bij MIJ flink door de mand. Er is een tijd geweest, dat ik erg veel bewondering voor haar had. Toen was zij lid van de Tweede Kamer voor de SP, waar zij ook een korte periode fractievoorzitter van was. Ik kan mij nog herinneren, dat dat niet zo’n groot succes was. Zij werd zo’n beetje opgevreten door de rest van de Tweede Kamer. Met andere woorden: zij was niet hard genoeg voor een dergelijke functie.
In ieder geval heeft zij schijnbaar sinds die periode flink “bijgeleerd”. Van haar eens waarschijnlijk zachte karakter is in haar functie als directeur van het Lareb niets overgebleven. Zij is nu een bikkelharde tante die alleen nog maar denkt aan de centen.
Het is voor mij ook duidelijk, dat het Lareb OOK geen onafhankelijk instituut is. Het wordt 100% gefinancierd door de overheid en de overheid bepaalt dus wat er gemeld mag worden en wat niet. Agnes is dus de zoveelste trekpop van het kabinet (en het WEF).
Ik heb best wel begrip voor artsen, die er geen behoefte aan hebben om stapels papierwerk in te vullen bij ernstige schade of overlijden. Het is natuurlijk ook nog eens heel moeilijk om de juiste oorzaak vast te stellen. ALLEEN bij een obductie is het mogelijk om de oorzaak van overlijden naar alle waarschijnlijkheid vast te stellen.
Maar laat DAT nu bijna niet gebeuren. Alleen als er een wakkere arts is of familieleden die dat eisen, zou dat kunnen gebeuren.
Maar in de praktijk worden bijna alle overleden mensen begraven of gecremeerd met het etiket: plotseling en zonder duidelijke reden.
Bij eerdere experimenten werd bij ernstige gezondheidsschade en overlijdens onmiddellijk de stekker eruit getrokken. Maar dat is nu wel anders.
Agnes Kant wordt betaald door de overheid en moet als een “puppet on a string” acteren. Dat wil zeggen: precies doen en vooral laten wat haar hogere baasjes van haar willen.
Eén ding is zeker. ALS er ooit rechtszaken worden aangespannen (daar moeten dan wel eerst integere rechters voor gevonden worden) tegen ALLE personen, die de volksgezondheid ernstig in gevaar hebben gebracht, dan krijgt Agnes zeker ook een ereplaatsje.

Frank
Frank
2 jaren geleden

Tijd om Lareb te ontmantelen. Useless.

OptimaForma
OptimaForma
2 jaren geleden

We kunnen niet veel langer nog achteruit kijken. Het boek van deze ramp zal dicht gaan. Er ligt een veel grotere ramp voor ons. Er gaan miljoenen griepvirussen worden ingespoten. Er gaat verwarring ontstaan. Vaxxed en unvaxxed zullen omvallen aan de griep, corona, niemand weet meer hoe het precies zit. Pcr testen zeggen corona. Autopsie zegt longontsteking. Mensen lopen rond met hartontstekingen. Puinhoop.

De komende maanden zullen er heel veel mensen overlijden. Door kou, honger, armoede, griep, corona, longontsteking, ontstekingen, en die 1000 andere redenen die er nog kunnen zijn. Knuffel je dierbaren nog een keer goed. Den Haag is gevallen, er komt geen redding. Sterkte allemaal.

Harry
Harry
2 jaren geleden

Hoorde Maandag het nieuws van een zakenrelatie. Overleden, 51 jaar oud. Hersenbloeding (bloedprop) na 2e “vaccin”
Wordt geen onderzoek naar gedaan en ook geen melding. Nabestaanden hebben verdriet en zitten in een andere modus..
Ik bedoel maar: de werkelijke aantallen liggen vele malen hoger! Wanneer komen we in actie tegen de dictatuur? Hoever moet het komen? (Lees: hoeveel doden moeten er vallen?)

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x