Mens en Dier

Neuroloog roostert journalist die ongevaccineerden egoïsten noemt: ‘Kom niet bij mij op het spreekuur’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er verscheen vanochtend een ontluisterend stuk op de site van het Noordhollands Dagblad van de hand van Roy Hazenoot. “Antivaxers zijn een blok aan het been van een maatschappij die weer open wil. Gelovig of complotdenker, wat voor irrelevante motieven een mens ook kan bedenken, je niet laten vaccineren is egoïstisch,” schrijft hij.

Hij sluit af met: “Wil je geen vaccin? Prima, de consequenties voor je gezondheid en bewegingsvrijheid zijn voor jezelf.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Wie is hier nu de egoïst?

De journalist krijgt bakken kritiek over zich heen op social media. Neuroloog Jan Bonte roostert hem op Twitter: “Jij bent het eigenlijk helemaal niet waard om ook maar één minuut aan te verspillen, gezien je als rasechte vaccinfascist blijkbaar niet in staat bent enige nuance te zien, en bij iedereen gewoon de spuit erin wilt laten duwen, zonder je iets van de rechten aan te trekken.”

“Je bent gewoon het zoveelste lid van het pseudo-journalistieke rapalje dat nog geen betrouwbaarheidsinterval van een muizenval kan onderscheiden. Om van het ontbreken van enig ethisch besef nog maar te zwijgen,” aldus de neuroloog.

Bonte verwijst ook naar Urk, waar bijna niemand positief getest wordt en waar de vaccinatiegraad heel laag is. “Ongevaccineerden testen niet, beste Hazenoot. En na een initiële piek in sterfgevallen is het probleem op Urk nu voorbij. Al was het maar omdat er op Urk geen journalistieke imbecielen zoals jij wonen. Wie is hier nu de egoïst? En doe me een plezier: kom niet bij mij op het spreekuur.”

Aantoonbare onzin

Ook anderen halen fel uit. Zo twittert journalist Annelies Strikkers: “Ik dacht even dat het een ingezonden brief was, maar nee, helaas betreft het hier ‘journalist’ Roy Hazenoot met een ontstellend slecht opiniestuk vol opruiing, polarisering, discriminatie en aantoonbare onzin.”

Verschillende mensen laten weten dat ze meteen hun abonnement hebben opgezegd.

4.8 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar ja, 80%+ van de massa heeft de injectie laten zetten of gaat het nog laten doen.
Dus de massa gelooft wel in de pseudovaccinatie én heeft op 17 maart j.l. hier wel voor gestemd want het was bekend hoe de partijen er instonden en er nog steeds instaan.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Kennelijk ook het verstand van een hazenoot.

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Het begint ergens op te lijken. Als neuroloog Bonte nou ook even bij wat talkshows zijn woordje mag doen vergezeld van nog wat deskundige eensgezinde dan wordt het misschien iets.

JoeRi
JoeRi
2 jaren geleden

Media = de kern van het virus, zonder de Mainstream media wás er namelijk helemaal geen pandemie, die hebben voornamelijk zij in de koppen van de schapen gestopt , de afrekening volgt ?☠, slecht volk ?.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x