Financieel

Gouden Driehoek: “Iran, China en Rusland bieden geweldig positief alternatief voor falende dollarsysteem”

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu China, Rusland en Iran de handen ineen slaan ontstaat er een Euraziatische Gouden Driehoek. Dat stelt de Amerikaans-Duitse historicus F. William Engdahl in een artikel voor New Eastern Outlook.

Deze Gouden Driehoek bestaat volgens hem uit landen die zich toeleggen op vreedzame economische ontwikkeling. Op 23 januari sloten de Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rouhani 17 overeenkomsten over economische en technologische samenwerking.

‘Gigantische positieve stap’

Het feit dat Iran wordt betrokken bij de Nieuwe Zijderoutes, een reusachtig Chinees project, is volgens Engdahl een ‘gigantische positieve stap’. Een nieuwe route over land en nieuwe routes over water moeten handelswegen tussen oost en west openen. Hierdoor kan Iran uit het economische isolement breken en dat opent de deur voor economische ontwikkeling van de regio.

Door de opheffing van de economische sancties ontstaan handelsmogelijkheden met landen als Pakistan, Afghanistan, China en Rusland. Deze handelsactiviteiten genereren miljarden dollars, niet alleen voor het olierijke Iran, maar ook voor de landen die nauwe economische banden met het land hebben, aldus de Pakistaanse columnist Afzal Hussain in een artikel voor The Nation.

Hoeksteen

Engdahl voorziet bovendien dat Iran deze zomer als volwaardig lid zal mogen toetreden tot de Shanghai-samenwerkingsorganisatie. De historicus wijst erop dat deze alliantie voor alle betrokken partijen goed zal zijn en de hoeksteen zal vormen van een verenigd Eurazië.

“Het dollarsysteem, dat wordt gekenmerkt door hyperinflatie en schuldenbellen, krijgt een geweldig positief alternatief,” concludeert Engdahl. “Een alternatief dat gebaseerd is op vrede en ontwikkeling.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
6 jaren geleden

Als ze toch van de $ af willen, waarom wordt dan nog in $ gerekend?

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen. Volgens mij gaan bij zo’n bi-polaire wereld economy alle trucs uit de doos. Ik waarschuw Nederland voor de potentie van de intelligentia van deze 3 naties. De waarschijnlijkheid dat ze heel erg ver vooruit plannen met elke handeling is hoog. Op zich nog geen garanties dat het op kwaadaardigheden uitloopt.

Catrice
Catrice
6 jaren geleden

We zullen dan eindelijk van de veramerikanisering van Europa af komen, inclusief de bijbehorende schreeuwerige leugenachtige commercieele televisie en radio. Daar doen ze zich al meer dan 30 jaar anders voor dan ze zijn en willen de publieke omroep ook nog eens volledig gaan beheersen met hun valse propaganda. Slechter kan het niet worden, alleen maar beter.

Brainwashed
Brainwashed
6 jaren geleden

Wie zecht dat dat een gouden driehoek is?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

44
0
We lezen graag je reactie!x