Homepagina » Financieel » Gouden Driehoek: “Iran, China en Rusland bieden geweldig positief alternatief voor falende dollarsysteem”
Gouden Driehoek: "Iran, China en Rusland bieden geweldig positief alternatief voor falende dollarsysteem"

Gouden Driehoek: “Iran, China en Rusland bieden geweldig positief alternatief voor falende dollarsysteem”

Nu China, Rusland en Iran de handen ineen slaan ontstaat er een Euraziatische Gouden Driehoek. Dat stelt de Amerikaans-Duitse historicus F. William Engdahl in een artikel voor New Eastern Outlook.

Deze Gouden Driehoek bestaat volgens hem uit landen die zich toeleggen op vreedzame economische ontwikkeling. Op 23 januari sloten de Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rouhani 17 overeenkomsten over economische en technologische samenwerking.

‘Gigantische positieve stap’

Het feit dat Iran wordt betrokken bij de Nieuwe Zijderoutes, een reusachtig Chinees project, is volgens Engdahl een ‘gigantische positieve stap’. Een nieuwe route over land en nieuwe routes over water moeten handelswegen tussen oost en west openen. Hierdoor kan Iran uit het economische isolement breken en dat opent de deur voor economische ontwikkeling van de regio.

Door de opheffing van de economische sancties ontstaan handelsmogelijkheden met landen als Pakistan, Afghanistan, China en Rusland. Deze handelsactiviteiten genereren miljarden dollars, niet alleen voor het olierijke Iran, maar ook voor de landen die nauwe economische banden met het land hebben, aldus de Pakistaanse columnist Afzal Hussain in een artikel voor The Nation.

Hoeksteen

Engdahl voorziet bovendien dat Iran deze zomer als volwaardig lid zal mogen toetreden tot de Shanghai-samenwerkingsorganisatie. De historicus wijst erop dat deze alliantie voor alle betrokken partijen goed zal zijn en de hoeksteen zal vormen van een verenigd Eurazië.

“Het dollarsysteem, dat wordt gekenmerkt door hyperinflatie en schuldenbellen, krijgt een geweldig positief alternatief,” concludeert Engdahl. “Een alternatief dat gebaseerd is op vrede en ontwikkeling.”

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
5 jaren geleden

Als ze toch van de $ af willen, waarom wordt dan nog in $ gerekend?

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen. Volgens mij gaan bij zo’n bi-polaire wereld economy alle trucs uit de doos. Ik waarschuw Nederland voor de potentie van de intelligentia van deze 3 naties. De waarschijnlijkheid dat ze heel erg ver vooruit plannen met elke handeling is hoog. Op zich nog geen garanties dat het op kwaadaardigheden uitloopt.

Catrice
Catrice
5 jaren geleden

We zullen dan eindelijk van de veramerikanisering van Europa af komen, inclusief de bijbehorende schreeuwerige leugenachtige commercieele televisie en radio. Daar doen ze zich al meer dan 30 jaar anders voor dan ze zijn en willen de publieke omroep ook nog eens volledig gaan beheersen met hun valse propaganda. Slechter kan het niet worden, alleen maar beter.

Brainwashed
Brainwashed
5 jaren geleden

Wie zecht dat dat een gouden driehoek is?

x

Check Also

channeling

Voed ze niet met jouw angst! – Channeling 23-11-2021

Welkom, welkom lieve lezer, op deze prachtige, ...

baudet

Baudet haalt uit naar ‘leugenaars op het Binnenhof’ tijdens coronaprotest: ‘Dit laten wij niet gebeuren!’

In Den Haag waren vandaag tienduizenden betogers ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

44
0
We lezen graag je reactie!x