Homepagina » Buitenland » Noam Chomsky: “Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak”
Noam Chomsky: "Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak"

Noam Chomsky: “Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak”

In onderstaande video gaat MIT-professor, filosoof en taalkundige Noam Chomsky in op de invloed van de Duitse wapenexport naar Saoedi-Arabië en Israël. Hij praat ook over de vluchtelingencrisis, die niet alleen buurlanden van Syrië raakt, maar ook het Europese continent.

Op welke manier beïnvloedt het militair-industrieel complex van Duitsland de veiligheid van inwoners van landen in de Arabische wereld? Bevordert de wapenexport stabiliteit in de regio? En waardoor is de vluchtelingencrisis veroorzaakt?

Trots

“Ik denk dat de Duitse wapenexport de veiligheid van de bevolking niet ten goede komt,” zei professor Chomsky. “Neem bijvoorbeeld onderzeeërs. Deze onderzeeboten van de Dolphin-klasse die Duitsland aan Israël levert worden in Israël gelijk uitgerust met kernwapens. Kernonderzeeërs worden niet gebruikt om een land te verdedigen. Ze worden gebruikt om aan te vallen. En we weten voor welk soort aanval ze op de korte termijn bedoeld zijn: een aanval op Iran.”

“De Verenigde Staten en Israël voeren niet alleen cyberaanvallen uit tegen Iran, ze zijn er nog trots op ook,” aldus Chomsky. “Vol trots maken ze bekend het land te saboteren door middel van cyberaanvallen.”

Irak

Over de oorzaken van de vluchtelingencrisis zegt Chomsky: “De verwoesting van Libië – die het gevolg was van Amerikaans, Brits en Frans beleid – had rampzalige gevolgen voor de regio en verergert de vluchtelingencrisis.”

“Eén van de oorzaken is de Amerikaanse en Britse invasie van Irak, die verschrikkelijke gevolgen had voor het land. Honderdduizenden mensen kwamen erbij om het leven en een groot deel van het land werd verwoest. Er ontstond een sektarisch conflict dat daarvoor nooit heeft bestaan. De crisis scheurt Irak en de rest van de regio uiteen en heeft zich verspreid naar Syrië en andere landen.”

[acTVism]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Een wijs man. Onze Regering heeft ook geijverd voor de georganiseerde misdaad in NAVO-verband, de oorlogen onder valse voorwendselen. ‘humanitaire doelen’ . . .
  Sinds dien zijn humanitaire doelen een excuus voor oorlogsmisdaden.

  Qua migratiestroom gaat de gerespecteerde Chomsky wel erg vlug voorbij aan de diepere fundamentele aanpak van democide, of volksverhuizingen, bastaardisering, en het dogma van de Wereldleiders om nationale grenzen af te breken, tradities, religies en culturen uit te wissen.
  Voor hun natte droom om tot een ‘socialistische’ Heilstaat, onder VN-vlag, te komen.

  De VN heeft zelfs de mensen uit de regio belet te vluchten, en geinterneerd in hun (doorvoer-)kampen in Libanon en Turkije. Om die dan, georkestreerd, naar Europa te dirigeren. Die migranten zijn uit heel Afrika, M.O., en tot ver in Azië gehaald.
  ‘Gewoon’ VN beleid. Verwoord in ‘Agenda 21’ (code taal: ‘armoede bestrijding’, (inkomensoverdracht N->Z)nu ‘Agenda 2030’ gedoopt, naar het jaar voor welke de 17 doelen moeten zijn gerealiseerd.

  Dus alle regeringsleiders, ngo, etc. zijn perfect bekend met de echte redenen en doelen.
  Hier kan eenieder zichzelf nader informeren:
  http://whitegenocideproject.com/about-white-genocide/
  Barnett, The Pentagon’s New Map, war on terror, strategy, tactics, preemption, nation building:
  http://www.futurecasts.com/book%20review%207-3.htm

  11 likes
  • Ik vind het witte ras opruimen te kortzichtig. Valt een Rothchild onder blank, zwart enz.? Ik denk eerder dat alle gewone mensen(alle kleurtjes) de dupe worden.
   Nogmaals: de wereld is verdeeld in 3 groepen. 1. elite/bloedlijnen/hoogpriesters/vrijmetselarij. 2. krijgsmacht. 3. het gewone volk.
   Het systeem/de agenda wordt geleid door groep 1 en 2.
   Om het westen rijk te maken heeft men de gewone man gekneed naar het systeem.(allemaal aan het werk incl. vrouw/18+) Hierdoor zijn er steeds minder blanke kinderen geboren.(bekijk statistieken grote steden) Maar het systeem is ook gebaseerd op mensen/groei.(niet alleen geld) Dus dan kom je mensen te kort.(helemaal als de babyboom komt te overlijden) De vluchtelingen zijn er gekomen om het aantal mensen in stand te houden en zo dus ook het systeem. oa voor goedkope arbeid/nieuwe schulden brengen weer rente op. Daarnaast moeten scholen/huizen/zorgverzekering enz. ook groeien/blijven bestaan. Het mes werkt aan 2 kanten.
   Het lijkt dus dat blanke opgeruimd worden, maar de reden erachter zit iets anders in elkaar. Ook de gewone mensen met een kleurtje zullen blijven onderdrukt worden. Die mensen moeten ook wakker worden. Vele van hen denken dat ze in de meerderheid zullen komen en macht krijgen, maar dat is valse schijn.

   3 likes
 2. “Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak”; dan moeten deze Amerikaanse en Britse veroorzakers van deze vluchtelinge problemen, dit zelf oplossen.

  12 likes
 3. Voor een hooggeleerd iemand die bovendien filosoof is – en dus geacht wordt véél na te denken – is het opvallend dat Chomsky de olifant in de porseleinen kast maar niet wil zien: de rol van de islam. Eenzijdig de schuld bij ‘Amerika’, ‘Israël’ of ‘het Westen’ te leggen – dat kennen we nu wel. Alsof de stroom van moslimkolonisten – voornamelijk mannen van in de 20 – niet gewoon georkestreerd is. Alsof Iran niet gewoon Israël van de kaart wil vegen. Deze man is een schoolvoorbeeld van het gelijk van de Wetten van Bart Croughs. Google daar maar eens op.

  3 likes
  • De islam is niet 1 geloof. Er zijn meerdere stromingen. Daarnaast is de islam verbonden met het christendom/jodendom.(abraham).
   Hoe eindigt dit verhaal: In de Koran staat: de eindtijd/grote opstand zal te samen met Jezus aanhangers voltrekken.
   Denk je nu werkelijk dat de islam(gewone man) zelf grip krijgt op het systeem? De elite bepaalt/stuurt. Dat doen ze al eeuwenlang. Dmv van tijdperk veranderingen/zuiveringen onder al het leven.
   De islam zal wel gebruikt gaan worden. De technologie zorgt voor minder banen. Hierdoor zullen vele mensen werkloos worden. Een huishouden waarbij 1 ouder weer thuis kan zijn is dan weer een oplossing op het systeemprobleem. Dus wordt de islam misbruikt door het systeem(elite).

   3 likes
   • Aan jouw verhaal zit kop noch kont, zoals gebruikelijk. Je schrijft maar wat je wil, maar met warhoofden ga ik niet in discussie. Zonde van de tijd.

    3 likes
    • Het systeem is meer beangstigend door de vele veranderingen/sturingen, dan de islam. Islam staat vast. Staat voor leven/vrede. Zoals ook andere geloven.
     Op dit moment wordt de islam als vijand gezien. Maar de vijand voor de mens is het systeem. Het systeem dat alle natuurwetten aan het kopiëren is en al het levende zo kan overnemen/onder controle kan houden.

     0 likes
   • De Islam is goddelijk gezien geen religie, slechts een manier van management met God aan de poort als gevangenis bewaarder ,testend wie goed genoeg is en wie af zal moeten vallen.. . Het s een afschuwelijk geloof met veel flauwekul en zonder relatie met de neutrale vrijheid die we kregen , een vrijheid die ten goede opbloeit voor alle leven op deze aarde, en dat soort vrijheid lees je niet in de Koran. Het is goed dat de moslims deze manier van (politiek) bestieren loslaten , de gedachte erachter, Allah wil alles controleren gisteren, nu en in de toekomst, en daarom is het voor vele goed gezinden een dinosaurus religie die meer goeds afbreekt dan opbouwt.

    1 likes
 4. Israël heeft de onderzeeërs omdat zeer vaak in Arabisch wat de westerse journalisten niet kennen en verstaan de vernietiging van dit land wordt uitgesproken en ook een keer zal gebeuren..Israël zal dit dan niet over zich heen laten gaan en ook terugslaan. Maar in vergelijk met dit hele kleine landje net als Nederland hebben de grote landen net zo goed hun oorlogstuig en wle over de gehele aarde. Dus het is geen buitenbeentje.

  2 likes
  • “Israël heeft de onderzeeërs omdat zeer vaak in Arabisch wat de westerse journalisten niet kennen en verstaan de vernietiging van dit land wordt uitgesproken en ook een keer zal gebeuren.”

   Laten we deze zin eens even gaan ontleden.
   -“..zeer vaak in Arabisch wordt de vernietiging van Israel uitgesproken” Kennelijk ben jij een kenner van de Arabische taal, dit heb jij niet gehoord via de Westerse media, want:
   -“Arabisch wat de westerse journalisten niet kennen en verstaan”

   Tja, in mijn ogen is deze zin wat Arabieren (en ik ook) “الثور القرف” noemen!
   Jij als amateur-arabist weet vast wel wat dat betekent en anders:
   https://translate.google.nl

   3 likes
 5. Voor wat betreft de onderwerpen hebben de bijdragen blijkbaar nooit van oorzaak en gevolg gehoord . Alle situaties worden eenzijdig belicht en missen zowel de zichtbare feiten op de grond, alsmede een brede achtergrond analyse .

  1 likes
 6. Hier kunnen wij wat van leren.

  Hongarije is van plan een tweede hek aan de zuidgrens met Servië te bouwen om vluchtelingen tegen te houden. Dat heeft premier Viktor Orban in een interview gemeld.

  http://nos.nl/artikel/2128221-hongarije-bouwt-nieuw-hek-tegen-vluchtelingen.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...