Buitenland

Noam Chomsky: “Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak”

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In onderstaande video gaat MIT-professor, filosoof en taalkundige Noam Chomsky in op de invloed van de Duitse wapenexport naar Saoedi-Arabië en Israël. Hij praat ook over de vluchtelingencrisis, die niet alleen buurlanden van Syrië raakt, maar ook het Europese continent.

Op welke manier beïnvloedt het militair-industrieel complex van Duitsland de veiligheid van inwoners van landen in de Arabische wereld? Bevordert de wapenexport stabiliteit in de regio? En waardoor is de vluchtelingencrisis veroorzaakt?

Trots

“Ik denk dat de Duitse wapenexport de veiligheid van de bevolking niet ten goede komt,” zei professor Chomsky. “Neem bijvoorbeeld onderzeeërs. Deze onderzeeboten van de Dolphin-klasse die Duitsland aan Israël levert worden in Israël gelijk uitgerust met kernwapens. Kernonderzeeërs worden niet gebruikt om een land te verdedigen. Ze worden gebruikt om aan te vallen. En we weten voor welk soort aanval ze op de korte termijn bedoeld zijn: een aanval op Iran.”

“De Verenigde Staten en Israël voeren niet alleen cyberaanvallen uit tegen Iran, ze zijn er nog trots op ook,” aldus Chomsky. “Vol trots maken ze bekend het land te saboteren door middel van cyberaanvallen.”

Irak

Over de oorzaken van de vluchtelingencrisis zegt Chomsky: “De verwoesting van Libië – die het gevolg was van Amerikaans, Brits en Frans beleid – had rampzalige gevolgen voor de regio en verergert de vluchtelingencrisis.”

“Eén van de oorzaken is de Amerikaanse en Britse invasie van Irak, die verschrikkelijke gevolgen had voor het land. Honderdduizenden mensen kwamen erbij om het leven en een groot deel van het land werd verwoest. Er ontstond een sektarisch conflict dat daarvoor nooit heeft bestaan. De crisis scheurt Irak en de rest van de regio uiteen en heeft zich verspreid naar Syrië en andere landen.”

[acTVism]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

“Vluchtelingencrisis het gevolg van Amerikaanse en Britse invasie van Irak”; dan moeten deze Amerikaanse en Britse veroorzakers van deze vluchtelinge problemen, dit zelf oplossen.

Richard Groen
Richard Groen
6 jaren geleden

Een wijs man. Onze Regering heeft ook geijverd voor de georganiseerde misdaad in NAVO-verband, de oorlogen onder valse voorwendselen. ‘humanitaire doelen’ . . .
Sinds dien zijn humanitaire doelen een excuus voor oorlogsmisdaden.

Qua migratiestroom gaat de gerespecteerde Chomsky wel erg vlug voorbij aan de diepere fundamentele aanpak van democide, of volksverhuizingen, bastaardisering, en het dogma van de Wereldleiders om nationale grenzen af te breken, tradities, religies en culturen uit te wissen.
Voor hun natte droom om tot een ‘socialistische’ Heilstaat, onder VN-vlag, te komen.

De VN heeft zelfs de mensen uit de regio belet te vluchten, en geinterneerd in hun (doorvoer-)kampen in Libanon en Turkije. Om die dan, georkestreerd, naar Europa te dirigeren. Die migranten zijn uit heel Afrika, M.O., en tot ver in Azië gehaald.
‘Gewoon’ VN beleid. Verwoord in ‘Agenda 21’ (code taal: ‘armoede bestrijding’, (inkomensoverdracht N->Z)nu ‘Agenda 2030’ gedoopt, naar het jaar voor welke de 17 doelen moeten zijn gerealiseerd.

Dus alle regeringsleiders, ngo, etc. zijn perfect bekend met de echte redenen en doelen.
Hier kan eenieder zichzelf nader informeren:
http://whitegenocideproject.com/about-white-genocide/
Barnett, The Pentagon’s New Map, war on terror, strategy, tactics, preemption, nation building:
http://www.futurecasts.com/book%20review%207-3.htm

Karels
Karels
6 jaren geleden

Israël heeft de onderzeeërs omdat zeer vaak in Arabisch wat de westerse journalisten niet kennen en verstaan de vernietiging van dit land wordt uitgesproken en ook een keer zal gebeuren..Israël zal dit dan niet over zich heen laten gaan en ook terugslaan. Maar in vergelijk met dit hele kleine landje net als Nederland hebben de grote landen net zo goed hun oorlogstuig en wle over de gehele aarde. Dus het is geen buitenbeentje.

365Y
365Y
6 jaren geleden

Voor wat betreft de onderwerpen hebben de bijdragen blijkbaar nooit van oorzaak en gevolg gehoord . Alle situaties worden eenzijdig belicht en missen zowel de zichtbare feiten op de grond, alsmede een brede achtergrond analyse .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x