Buitenland

F*ck de burger, zei de Europese Commissie. Gaat de Italiaanse coalitie nu een nagel in de doodskist van de euro slaan?

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De partij Lega Nord van Matteo Salvini was in Italië de grote winnaar van de Europese verkiezingen.

Salvini zocht gelijk de confrontatie met de Europese Commissie over de Italiaanse begroting.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Commissie zei vervolgens dat Italië zich aan de afspraken moest houden en dreigde gelijk met boetes.

F*ck de burger

“En om maar meteen duidelijk te maken namens wie de Commissie spreekt, schoten daarop de rentestanden op kortlopende Italiaanse overheidsleningen boven die van Griekenland,” reageert hoogleraar Ewald Engelen in een stuk voor Mondiaal Nieuws.

“F*ck de burger en luister naar de obligatiehouders, zei de Commissie, en wie de eurocrisis een beetje heeft gevolgd, weet dat dat nu al sinds het uitbreken van de eurocrisis in 2010 het deuntje is dat uit Brussel komt,” vervolgt hij.

Schadelijk

Het laat volgens hem eens te meer zien hoe schadelijk de euro is.

Hij wijst erop dat het beleid van Brussel een negatief effect heeft: “Het jaagt geen groei aan, maar perst juist iedere groei uit de economie.”

Doodskist

De ongekozen functionarissen van de Europese Commissie dwingen overheden om burgers te offeren, zo stelt hij.

Engelen zegt in zijn stuk dat het voor burgers is te hopen dat de Italiaanse coalitie nu de kans krijgt een nagel te slaan in de doodskist van ‘dat onzalige monetaire experiment dat euro heet’.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
4 jaren geleden

En zo is het maar net, weg met die f*cking Euro. Het is een molensteen om je nek en alleen de superrijken gaan er met de buit van door.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

De Europese Commissie staat centraal voor f*ck de burger. Voorbeelden ten over. Zij vinden bijvoorbeeld de EU lidstaten niet diverse genoeg zoals onlangs ook werd aangekaart in Café Weltschmerz. Een stap hierna toe is het afbreken van nationalistische gevoelens en tradities. De Europese Commissie verafschuwd het. Het zoveel mogelijk verspreiden van volkeren binnen de EU zien ze als belangrijke speerpunt om hun doel te verwezenlijken. Te veel Grieken die de sirtaki dansen… Te veel Duitsers die op een kerstmarkt braadworst eten en naar schlagermuziek luisteren… De Europese Commissie ziet het liever niet en als het dan toch moet, dan maar liedjes als Wir schaffen das.

Met het referendum over de Europese Grondwet in 2005 kwam niet aan de orde maar de plannen lagen al lang klaar. Ik vind het ook niet opmerkelijk dat de EU lidstaten die het meest moeite hebben met Brussel, landen zijn die tradities hoog in het vaandel hebben staan, waaronder Engeland en Italië. Het is een doorn in het oog voor de Europese Commissie.

johan den haag
johan den haag
4 jaren geleden

Alleen de Jineks, , Pauws, Nieuwkerken, NRC’s en Volkskranten, die links l*llen en rechts vullen houden dit bouwval t.o.v. van de buirger overreind.
Zij zijn nog boosaardiger dan de domme politicus.
Wanneer straks de ergste crisisi zich ontluikt, wordt het eng wakker worden in de nachtmerrie euro.

Dag welvaart, dag verzorgingsstaat en dag pensioen. Hallo werkloosheid, Hallo huisje onderwater, hallo haat en ergernis.

Er wordt genoeg gewaarschuwd, maar we rennen met zijn allen af op dat ravijn.

Hopelijk wordt er dan onteigend en gereset, zodat ook de allerrijkste het nakijken hebben, maar dat zal wel weer niet.

Er bestaat geen links en rechts

alleen macht hebben of niet
Onderdrukken of onderdrukt worden.

Stelling 1:

Is Jesse klaver dommer dan ie gevaarlijk is
of gevaarlijker dan ie dommer is?

graag uw reactie

Stelling 2:

Is Frans Timmermans narcistischer dan gevaarlijk
of gevaarlijker dan narcistisch

Stelling 3:

Is Rutte slechter dan dat ie gevaarlijk is
of is ie gevaarlijker dan ie slecht is

er zijn geen foute antwoorden

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Eerst de Europese landen verenigen door ze allemaal één valuta door de strot te duwen om vervolgens de boel gecontroleerd te kunnen laten afzinken in een diepe financiële crisis. Dat is in grote lijnen en in het kort wat we nu zien en moest gebeuren, omdat landen ieder met een eigen munt niet waren te stroomlijnen richting totale macht. De judassen van toen in de verschillende regeringen die meegewerkt hebben aan dit nazi EU project optuigen, daarvan zijn inmiddels velen overleden en mogen voor hun verraad branden in de hel.

Het is nu een zionistische zaak om via de maffia ECB de boel zo op te blazen en de schuldenlast dermate groot wordt dat eerdaags de boel gaat klappen en er een giga crisis ontstaat en een nieuwe orde kan ontstaan. Schep orde uit chaos.

Bedenk dat er geen crisis was en Europa het zonder euro, zonder maffia Goldman Sachs ECB, vele malen beter deed dan morgen. De EEG deed het voortreffelijk en zo hadden we het moeten laten.

We zijn allemaal fucked up en gaan richting gecontroleerde “Untergang”. Bedenk daarnaast dat de gaarkeukens in de toekomst terug zullen keren in het straatbeeld, tenminste als we heel veel geluk hebben en ondertussen al niet elkaar hebben afgemaakt en opgevreten.

Het ergste gaat, nee, MOET nog komen. Dit is geen doemdenken, maar logische realiteit en het einde van het huidige feest der waanzinnigen. 1 + 1 = 2. Zo simpel en logisch is de som van het toekomstige drama in het nu opgeteld.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x