Homepagina » Buitenland » F*ck de burger, zei de Europese Commissie. Gaat de Italiaanse coalitie nu een nagel in de doodskist van de euro slaan?
F*ck de burger, zei de Europese Commissie. Gaat de Italiaanse coalitie nu een nagel in de doodskist van de euro slaan?

F*ck de burger, zei de Europese Commissie. Gaat de Italiaanse coalitie nu een nagel in de doodskist van de euro slaan?

De partij Lega Nord van Matteo Salvini was in Italië de grote winnaar van de Europese verkiezingen.

Salvini zocht gelijk de confrontatie met de Europese Commissie over de Italiaanse begroting.

De Commissie zei vervolgens dat Italië zich aan de afspraken moest houden en dreigde gelijk met boetes.

F*ck de burger

“En om maar meteen duidelijk te maken namens wie de Commissie spreekt, schoten daarop de rentestanden op kortlopende Italiaanse overheidsleningen boven die van Griekenland,” reageert hoogleraar Ewald Engelen in een stuk voor Mondiaal Nieuws.

“F*ck de burger en luister naar de obligatiehouders, zei de Commissie, en wie de eurocrisis een beetje heeft gevolgd, weet dat dat nu al sinds het uitbreken van de eurocrisis in 2010 het deuntje is dat uit Brussel komt,” vervolgt hij.

Schadelijk

Het laat volgens hem eens te meer zien hoe schadelijk de euro is.

Hij wijst erop dat het beleid van Brussel een negatief effect heeft: “Het jaagt geen groei aan, maar perst juist iedere groei uit de economie.”

Doodskist

De ongekozen functionarissen van de Europese Commissie dwingen overheden om burgers te offeren, zo stelt hij.

Engelen zegt in zijn stuk dat het voor burgers is te hopen dat de Italiaanse coalitie nu de kans krijgt een nagel te slaan in de doodskist van ‘dat onzalige monetaire experiment dat euro heet’.

[MO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
1 jaar geleden

En zo is het maar net, weg met die f*cking Euro. Het is een molensteen om je nek en alleen de superrijken gaan er met de buit van door.

Rikk
Rikk
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Als je terug zou gaan naar de gulden dan gaan nog steeds de superrijken er met de buit van door, dat staat in die zin los van de munt. Terug naar alleen een munt voor NL is om andere redenen zeker niet handig, dan zou een munt van WEL gelijkgezinde staten EN gelijkwaardige economieën een betere optie zijn.

Silbereye
Silbereye
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Weg net de EU sinds de EU hebben we wederom enorme armoede gepaard gaande met gaarkeukens en voedsel loketten niet alleen voor de niet werkenden maar ook voor de werkenden. Kranten mogen niet meer zelf nieuws vergaren en publiceren, maar krijgen gewoonweg alles voorgeschoteld wat van de ambtenarij vermeld mag worden en wat niet mag zoals een verbod van de plaatselijke autoriteiten om bijvoorbeeld gebeurtenissen uit de AZC welke de burger raken zoals geweld, verkrachting, inbraken, berovingen te delen met de burgers.
Er wordt enorm gekloot en getoverd en gemanipuleerd met cijfers, burgers sterven in hun huizen omreden de zorg niet meer functioneert etc.

Het is een grote bende in Den Haag, subiet weg ermee.

Gezinusk
Gezinusk
1 jaar geleden

De Europese Commissie staat centraal voor f*ck de burger. Voorbeelden ten over. Zij vinden bijvoorbeeld de EU lidstaten niet diverse genoeg zoals onlangs ook werd aangekaart in Café Weltschmerz. Een stap hierna toe is het afbreken van nationalistische gevoelens en tradities. De Europese Commissie verafschuwd het. Het zoveel mogelijk verspreiden van volkeren binnen de EU zien ze als belangrijke speerpunt om hun doel te verwezenlijken. Te veel Grieken die de sirtaki dansen… Te veel Duitsers die op een kerstmarkt braadworst eten en naar schlagermuziek luisteren… De Europese Commissie ziet het liever niet en als het dan toch moet, dan maar liedjes als Wir schaffen das.

Met het referendum over de Europese Grondwet in 2005 kwam niet aan de orde maar de plannen lagen al lang klaar. Ik vind het ook niet opmerkelijk dat de EU lidstaten die het meest moeite hebben met Brussel, landen zijn die tradities hoog in het vaandel hebben staan, waaronder Engeland en Italië. Het is een doorn in het oog voor de Europese Commissie.

johan den haag
johan den haag
1 jaar geleden

Alleen de Jineks, , Pauws, Nieuwkerken, NRC’s en Volkskranten, die links l*llen en rechts vullen houden dit bouwval t.o.v. van de buirger overreind.
Zij zijn nog boosaardiger dan de domme politicus.
Wanneer straks de ergste crisisi zich ontluikt, wordt het eng wakker worden in de nachtmerrie euro.

Dag welvaart, dag verzorgingsstaat en dag pensioen. Hallo werkloosheid, Hallo huisje onderwater, hallo haat en ergernis.

Er wordt genoeg gewaarschuwd, maar we rennen met zijn allen af op dat ravijn.

Hopelijk wordt er dan onteigend en gereset, zodat ook de allerrijkste het nakijken hebben, maar dat zal wel weer niet.

Er bestaat geen links en rechts

alleen macht hebben of niet
Onderdrukken of onderdrukt worden.

Stelling 1:

Is Jesse klaver dommer dan ie gevaarlijk is
of gevaarlijker dan ie dommer is?

graag uw reactie

Stelling 2:

Is Frans Timmermans narcistischer dan gevaarlijk
of gevaarlijker dan narcistisch

Stelling 3:

Is Rutte slechter dan dat ie gevaarlijk is
of is ie gevaarlijker dan ie slecht is

er zijn geen foute antwoorden

weg met ons
weg met ons
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

@johan den haag

…..”Hopelijk wordt er dan onteigend en gereset, zodat ook de allerrijkste het nakijken hebben, maar dat zal wel weer niet”….

Hopelijk? Beste, dat is precies wat de macht wil en op aanstuurt. Kijk, heel simpel: wie niets had zal wat gegeven is via schulden alles afgenomen worden en hebben dus niks verloren en zullen als makke slaven alles accepteren in de Untergang. Maar juist degene die hard hun best hebben gedaan, spaarzaam waren en zich dingen hebben ontzegd, die zullen worden gepakt en afgemaakt worden. De reset is aan het eind niet meer dan chip in je lijf of anders creperen. De grote jongens en de aanhang zullen misschien voorlopig worden gespaard en dus heen centje pijn hebben, totdat zij overbodig zijn geworden en ook jammerlijk zullen creperen.

weg met ons
weg met ons
1 jaar geleden

Eerst de Europese landen verenigen door ze allemaal één valuta door de strot te duwen om vervolgens de boel gecontroleerd te kunnen laten afzinken in een diepe financiële crisis. Dat is in grote lijnen en in het kort wat we nu zien en moest gebeuren, omdat landen ieder met een eigen munt niet waren te stroomlijnen richting totale macht. De judassen van toen in de verschillende regeringen die meegewerkt hebben aan dit nazi EU project optuigen, daarvan zijn inmiddels velen overleden en mogen voor hun verraad branden in de hel.

Het is nu een zionistische zaak om via de maffia ECB de boel zo op te blazen en de schuldenlast dermate groot wordt dat eerdaags de boel gaat klappen en er een giga crisis ontstaat en een nieuwe orde kan ontstaan. Schep orde uit chaos.

Bedenk dat er geen crisis was en Europa het zonder euro, zonder maffia Goldman Sachs ECB, vele malen beter deed dan morgen. De EEG deed het voortreffelijk en zo hadden we het moeten laten.

We zijn allemaal fucked up en gaan richting gecontroleerde “Untergang”. Bedenk daarnaast dat de gaarkeukens in de toekomst terug zullen keren in het straatbeeld, tenminste als we heel veel geluk hebben en ondertussen al niet elkaar hebben afgemaakt en opgevreten.

Het ergste gaat, nee, MOET nog komen. Dit is geen doemdenken, maar logische realiteit en het einde van het huidige feest der waanzinnigen. 1 + 1 = 2. Zo simpel en logisch is de som van het toekomstige drama in het nu opgeteld.

salvar
salvar
1 jaar geleden

F*ck de burger, nee f*ck de eu.
maak er een einde aan en zo snel mogelijk aan die onzalige praktijken van de eu.
maak een einde aan het toe eigenen van het geld van de burger.
maak een einde aan de regering RUTTE.
de hele teringzooi komt me de strot uit.
lang leve de vrijheid van de burger.

J.beckeloor
J.beckeloor
1 jaar geleden

zelf van allochtone afkomst, overgrootouders waren Poolse immigranten ( Joods ), geld wat er verdiend werd ook geïnvesteerd in de Nederlandse economie o.a. huis gekocht, bedrijf opgezet en hard gewerkt. Tegenwoordig komen de Medelanders alleen om te profiteren van en investeren en exporteren het geld wat ze vergaren in eigen land, zelfs is er een groep ( en ) zo brutaal dat naast de investeringen in het buitenland ze hier een riante sociale voorziening hebben, voorbeelden ten over. Antilianen zogezegd nog steeds ,, bevangen “van het slavenverleden romen hier ook de pot af op allerlei mogelijke manieren en willen de Nederlandse cultuur veranderen o.a. mevrouw Simons. Mijn familie is destijds met open armen ontvangen en heeft zich aangepast aan de Nederlandse cultuur. Wanneer komt de omslag of is de Nederlander te laf om dit af te stoppen, zo wordt een rijk land arm met al die Medelanders.

J.beckeloor
J.beckeloor
Reactie op  J.beckeloor
1 jaar geleden

Naschrift, uiteraard vergeten omdat zo’n bericht mij erg geëmotioneerd maakt.

Zo doen de Zuidelijke Landen naar believen en wordt bij ons de pot afgeroomd/leeggehaald door middel van leningen en bijdragen, zie de huidige pensioenperikelen, leningen die niet betaald worden en of niet worden afgelost. Alles kost geld maar volgens mij bijten de Engelsen terecht door de zure appel heen, een avontuur ? wellicht de oplossing, wie volgt!!!!!!!!!!!!!

Barry
Barry
Reactie op  J.beckeloor
1 jaar geleden

Nederland gaat in ieder geval niet volgen, binnen de EU waarschijnlijk het braafste kindje van de klas, en ook het domste. Betalen zich liever blauw aan onzinnige belastingen dan eens goed na te denken wat we op deze wereld nu eigenlijk voorstellen. En dat is niet al te veel alleen weten ze dat zelf (nog) niet, verder is hard werken nu wel zo belangrijk en nodig? Als ik om mij heen kijk zie ik toch dat het meer een kwestie is van weten waar je het vandaan haalt, zoals de vele subsidies waar veel bedrijven en personen mee aan de haal gaan. Eén ding is wel duidelijk, ze gaan je alles afpakken, ook als je hard gewerkt hebt.

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

italiaanse

45-jarige Italiaanse arts krijgt hartstilstand na coronavaccin

Mauro Valeriano D’Auria, een Italiaanse MDL-arts die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x