Homepagina » Gezondheid » Oud-advocaat waarschuwt: arts kan aansprakelijk zijn voor vaccinschade
advocaat
Foto: CC0

Oud-advocaat waarschuwt: arts kan aansprakelijk zijn voor vaccinschade

De deals over de coronavaccins zijn gebombardeerd tot staatsgeheim. Daardoor bestaat er veel onduidelijkheid over aansprakelijkheid voor bijwerkingen. Wie draait er op voor bijwerkingen van het vaccin? Hierover wordt door regeringen een rookgordijn opgetrokken.

Het is bekend dat AstraZeneca in contracten heeft gevraagd om vrijwaring van aansprakelijkheid. Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat ‘aansprakelijkheid bij het bedrijf blijft’, maar dat overheden bedrijven ‘wel vrijwaring kunnen geven van bepaalde aspecten van de aansprakelijkheid’.

Informed consent

En hoe zit het met de artsen die het coronavaccin toedienen? Die kunnen aansprakelijk zijn voor eventuele gezondheidsschade, waarschuwt oud-advocaat Frank Stadermann. Hij schrijft in het Advocatenblad dat artsen bij het toedienen van een vaccin een plicht hebben vooraf de cliënt te informeren over mogelijke schadelijke bijwerkingen.

“Artsen die wel aan hun informed consent-verplichting hebben voldaan, kunnen niettemin aansprakelijk zijn voor gezondheidsschade die het door hen toegediende Covid-19-vaccin onverhoopt teweegbrengt,” stelt Stadermann, gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. “De rechter zal dan vermoedelijk het vaccin beschouwen als hulpzaak waarvan de arts zich bediende.”

Medisch experiment

Advocaat Aldert Nijhuis merkt daarbij op dat in de analyse van Stadermann nog buiten beschouwing wordt gelaten dat diverse mRNA-vaccins door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) slechts voorwaardelijk binnen de EU zijn toegelaten en zich dan ook nadrukkelijk in een experimenteel stadium bevinden.

De ‘informed consent’ moet volgens de advocaat onder deze omstandigheden de volgende zinsnede bevatten: “U dient zich ervan bewust te zijn dat u meedoet aan een medisch experiment.”

[Advocatenblad]
4.8 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Ligt er natuurlijk weer aan wat voor een rechter het is. Rechtsstaat is het hier ook niet meer om je gelijk te halen.

kuus
kuus
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Met al die nieuwe D66 rechters komt dat vast niet goed.

Solo
Solo
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Zijn er nog eerlijke rechters dan?
Denk erg weinig als ze bestaan.

Ik denk artsen komen ermee weg
Ze zijn ook beschermed en al lang.
Ik weet waar ik over spreek. Teveel corruptie meegemaakt dus ben erg sceptisch zelf

Astrid Pestman
Astrid Pestman
1 maand geleden

Dat erin te zetten” dat je meedoet aan een medisch experiment” is hartstikke nodig.
Zet er dan ook bij dat tot eind december 2023 zo is.
Bel Pfizer in Amerika op” antwoord apparaat bevat boodschap” this vaczine has niet been aproofd”.

Rob
Rob
Reactie op  Astrid Pestman
1 maand geleden

Ze mogen er dan ook we bij vertellen dat het geen vaccin is maar dna technologie. Alleen vermelden dat het een medisch experiment is is niet voldoende want dan weet je nog niet wat dat experiment inhoudt. Als ze dat niet uit zichzelf zeggen wat dat experiment dan inhoudt moeten mensen er naar vragen. Het lijkt er echter op dat de meeste artsen zelf niet eens weten waar ze aan meewerken en waar ze mensen mee injecteren. Als ze dat zouden weten en ze zouden dat aan mensen voor moeten leggen lijkt het mij dat er nagenoeg geen mens komt die als labrat zichzelf genetisch laat veranderen.

Dit is het doel van alles!
Dit is het doel van alles!
1 maand geleden

mobile.twitter.com/LizWebsterLD/status/
1352559900916903936
Dit is het doel van alles!
Dit is waar de gifspuit voor bedoeld is!
Ons immuun systeem vernietigen!
Genociden

Edward
Edward
1 maand geleden

Bij elke welgelukte aanslag op de vrijheid kan dus de Staat nooit medeplichtige zijn, hoofdschuldige blijft de burger zelf, citaat van Abraham Kuyper.

Binnenkort in Nederland komt de APP waarin je vaccinatiestatus, je teststatus als je immuunstatus wordt bijgehouden, dit
zal als toegangsbewijs voor de samenleving gaan gelden. D66 gaat namelijk alles aanpakken om de vrijheden van zo veel mogelijk mensen de komende maanden te beroven. Als je namelijk niet meewerkt aan de initiatieven van de staat verzuim je je plicht als burger en zal je je rechten kwijtraken. Dat is het “nieuwe” normaal onder Kaag/Rutte !

https://worldwidedemonstration.com/

Arnold
Arnold
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Tja, de domme schapen hebben het aan zichzelf te wijten. Hopelijk komt er nog stevige oppositie maar ik toch onze vrijheden langzaam verdwijnen.

Elfin
Elfin
Reactie op  Arnold
30 dagen geleden

Dat hebben ze zeker maar wij lijden er evengoed net zo hard onder. Ik ben echt ten einde raad als ik nadenk over de “toekomst”. Ik zie namelijk geen toekomst.

R.I.P mensheid de hel is er nu pas echt, KAAG
R.I.P mensheid de hel is er nu pas echt, KAAG
Reactie op  Elfin
30 dagen geleden

Ik blijf er bij wij het volk hebben de kracht dit te door breken, kom in de benen aankomende ZONDAG KOM ALLEMAAL, JULLIE WETEN DONDERS GOED WAAR!!!
MASSAAL……………………..

Ertje
Ertje
Reactie op  Edward
1 maand geleden

En volgens een van haar campagne slogans komt ze op voor de vrijheid van mensen. Wat bedoeld ze daar dan mee?

Eus
Eus
Reactie op  Ertje
30 dagen geleden

Misschien is ze toch stommer dan ze er uit ziet.

Rob
Rob
Reactie op  Edward
30 dagen geleden

Eén dag demonstreren, dat schiet op. NIET. Na die dag gaat de vernietiging gewoon weer door. Ze kunnen in de politiek etc dan net zo goed een dagje achterover leunen en nergens op reageren. Aan het einde van de dag gaat iedereen naar huis en vervolgens gaat de vernietiging gewoon door. Als er iets wil veranderen dan moet echt alles gewoon open gegooid worden en moet de boel weer door gaan zoals voor de maatregelen. Als dat massaal zou gebeuren in het hele land, wie wil daar dan wat aan tegen houden? Maar ja, Nederland, het land met het meest onmachtige volk dat er is lijkt het wel.

R.I.P mensheid de hel is er nu pas echt, KAAG
R.I.P mensheid de hel is er nu pas echt, KAAG
Reactie op  Rob
30 dagen geleden

Als het te laat is worden de schappen wakker!
Als ze zien hoe hun kinderen op een verschrikkelijke manier sterven!
Of, en dat denk eerder, als ze zelf liggen te crepperen!
Net als kaag,rutte,en de jonge,……… aan hun eigen belang denkend,niets ontziende egotrippende MONSTERS!

R W
R W
1 maand geleden

Rechter? Wat is dat, een rechter? Dat was vroeger toch iemand die er was om het land te beschermen tegen gespuis, door recht te spreken? Kunnen we ze niet gewoon krommers gaan noemen? Er zit weinig eerlijk volk op die stoelen.

Johan
Johan
1 maand geleden

Probleem is recht hebben of recht krijgen…. Dat zie ik hier niet gebeuren. Rechteloos gemaakt, maar ja de stom koppen hebben hun stem massaal verkeerd gebruikt, vreselijk dit

Joost
Joost
1 maand geleden

Gezondheidsraad van Europa heeft begin dit jaar besloten dat niemand, instelling of regering anderen kan verplichten een experimenteel vaccin te nemen. Voor de rest doe je niet meer mee, overbodig. Verbijsterd!

Elfin
Elfin
Reactie op  Joost
30 dagen geleden

Ach dat kunnen ze ook zomaar weer wijzigen in wel verplicht. We zijn vogelvrij.

Axel M.
Axel M.
1 maand geleden

DE nurenberg code , vlak na www2 ondermeer door NL ondertekend, waarin staat dat een arts VERPLICHT is aan te geven dat u meedoet aan een medisch experiment en dit de mogelijke schadelijke bijwerkingen kunnen zijn . Gebeurd dit niet dan is desbetreffende arts een OORLOGMISDADIGER en zal ook desbetreffend veroordeeld worden.
Lees de nurenberg code er maar op na, het staat er zwart op wit in !

Axel M.

doornbos
doornbos
Reactie op  Axel M.
1 maand geleden

Zo is het. Niet alleen artsen maar ook bijvoorbeeld verpleegkundig specialisten. Ik heb er eentje in de familie. Op concrete gegevens waar we allemaal in werkelijkheid mee te maken hebben is de volhardende reactie: “Ik lees het bewust niet” en “Hier heb ik geen tijd voor”. Maar goed dat er mensen zijn die straks ruimhartig de tijd zullen nemen dergelijke lieden te vervolgen. Met wortel ende tak.

Elfin
Elfin
Reactie op  doornbos
30 dagen geleden

Laten we het hopen én dat we dat nog mogen meemaken. Ik heb er weinig vertrouwen in.

Corona-hoax
Corona-hoax
1 maand geleden

Tijd dat Palestina snel bevrijdt wordt samen met de Westelijke Sahara onder Marokko. De enige 2 landen die niet bij de satanische WHO aangesloten zijn.

Inge
Inge
Reactie op  Corona-hoax
1 maand geleden

Het lijkt alsof ‘bevrijding’ daar verandering in gaat brengen.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

De overeenkomst tussen vaccinaties en verkiezingsuitslagen is, dat ze beide niet te vertrouwen zijn. Ze kunnen zelfs beide een dodelijke afloop hebben.

x

Check Also

arts

Deze arts heeft 20.000 coronapatiënten succesvol behandeld met hydroxychloroquine

Terwijl de media corona blijven ophypen en ...

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x