Gezondheid

Oud-advocaat waarschuwt: arts kan aansprakelijk zijn voor vaccinschade

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De deals over de coronavaccins zijn gebombardeerd tot staatsgeheim. Daardoor bestaat er veel onduidelijkheid over aansprakelijkheid voor bijwerkingen. Wie draait er op voor bijwerkingen van het vaccin? Hierover wordt door regeringen een rookgordijn opgetrokken.

Het is bekend dat AstraZeneca in contracten heeft gevraagd om vrijwaring van aansprakelijkheid. Het ministerie van Volksgezondheid liet weten dat ‘aansprakelijkheid bij het bedrijf blijft’, maar dat overheden bedrijven ‘wel vrijwaring kunnen geven van bepaalde aspecten van de aansprakelijkheid’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Informed consent

En hoe zit het met de artsen die het coronavaccin toedienen? Die kunnen aansprakelijk zijn voor eventuele gezondheidsschade, waarschuwt oud-advocaat Frank Stadermann. Hij schrijft in het Advocatenblad dat artsen bij het toedienen van een vaccin een plicht hebben vooraf de cliënt te informeren over mogelijke schadelijke bijwerkingen.

“Artsen die wel aan hun informed consent-verplichting hebben voldaan, kunnen niettemin aansprakelijk zijn voor gezondheidsschade die het door hen toegediende Covid-19-vaccin onverhoopt teweegbrengt,” stelt Stadermann, gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. “De rechter zal dan vermoedelijk het vaccin beschouwen als hulpzaak waarvan de arts zich bediende.”

Medisch experiment

Advocaat Aldert Nijhuis merkt daarbij op dat in de analyse van Stadermann nog buiten beschouwing wordt gelaten dat diverse mRNA-vaccins door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) slechts voorwaardelijk binnen de EU zijn toegelaten en zich dan ook nadrukkelijk in een experimenteel stadium bevinden.

De ‘informed consent’ moet volgens de advocaat onder deze omstandigheden de volgende zinsnede bevatten: “U dient zich ervan bewust te zijn dat u meedoet aan een medisch experiment.”

[Advocatenblad]

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Ligt er natuurlijk weer aan wat voor een rechter het is. Rechtsstaat is het hier ook niet meer om je gelijk te halen.

Astrid Pestman
Astrid Pestman
3 jaren geleden

Dat erin te zetten” dat je meedoet aan een medisch experiment” is hartstikke nodig.
Zet er dan ook bij dat tot eind december 2023 zo is.
Bel Pfizer in Amerika op” antwoord apparaat bevat boodschap” this vaczine has niet been aproofd”.

Dit is het doel van alles!
Dit is het doel van alles!
3 jaren geleden

mobile.twitter.com/LizWebsterLD/status/
1352559900916903936
Dit is het doel van alles!
Dit is waar de gifspuit voor bedoeld is!
Ons immuun systeem vernietigen!
Genociden

Edward
Edward
3 jaren geleden

Bij elke welgelukte aanslag op de vrijheid kan dus de Staat nooit medeplichtige zijn, hoofdschuldige blijft de burger zelf, citaat van Abraham Kuyper.

Binnenkort in Nederland komt de APP waarin je vaccinatiestatus, je teststatus als je immuunstatus wordt bijgehouden, dit
zal als toegangsbewijs voor de samenleving gaan gelden. D66 gaat namelijk alles aanpakken om de vrijheden van zo veel mogelijk mensen de komende maanden te beroven. Als je namelijk niet meewerkt aan de initiatieven van de staat verzuim je je plicht als burger en zal je je rechten kwijtraken. Dat is het “nieuwe” normaal onder Kaag/Rutte !

https://worldwidedemonstration.com/

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x