Mens en Dier

Huisarts krijgt dreigende brief van inspectie op de mat na kritiek op beleid: ‘Zo houden ze je in het gareel’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen vragen zich af waarom er niet meer Nederlandse artsen zijn die zich openlijk uitspreken tegen het beleid. De artsen die hun nek uitstaken, werden gelijk op het matje geroepen door de inspectie. Zo mocht huisarts Rob Elens zijn patiënten niet langer met hydroxychloroquine behandelen en stelde de inspectie een onderzoek in naar psychiater Renate Tillema na haar optredens op het Malieveld.

Nu is het de beurt aan huisarts Marije Berkelaar, die na een oproep om niet mee te doen aan de coronamaatregelen een dreigende, aangetekende brief van het ministerie van Hugo de Jonge op de mat kreeg.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Via LinkedIn laat ze weten: “Ik kreeg zojuist onderstaande brief van de inspectie, nadat huisarts en voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij Nico Terpstra opnieuw over mij klaagde.”

Het ministerie wijst haar erop dat de inspectie meldingen heeft ontvangen ‘dat u ten aanzien van de behandeling en advisering van Covid-19 afwijkt van de beroepsnormen en de adviezen van het RIVM’.

In het gareel

En verder: “In dit verband wil de inspectie haar zorg uiten over uw handelswijze en het effect hiervan op patiënten en op de Covid-19-bestrijding.” Zo had ze onder andere niet mogen zeggen dat mensen elkaar moeten knuffelen.

Berkelaar krijgt daarnaast het verwijt dat haar uitspraken en handelswijze ‘haaks staan op de geldende coronarichtlijnen, haar patiënten in risicovolle verwarring brengen en het vertrouwen in de geneeskundige zorg schaden’.

De inspectie dreigt: “Mocht u zich niet houden aan de normen en richtlijnen […] dan kan de inspectie overwegen uw handelswijze ter toetsing voor te leggen aan het tuchtcollege voor de gezondheidszorg.”

Criticaster1960, ex-senior beleidsadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, reageert: “En zo worden artsen in Nederland die kritiek hebben op het beleid, in het gareel gehouden.”

Een week of langer oud

Het ministerie beschuldigt huisarts Berkelaar ervan patiënten ‘in risicovolle verwarring’ te brengen. Dat zou de overheid zelf natuurlijk nooit doen. Of wel? Eergisteren deed Ernst Kuiper, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, bij Jinek een boekje open over de verwarrende manier waarop het RIVM coronacijfers verzamelt. Het blijkt dat het RIVM geen recente cijfers gebruikt van de ziekenhuizen, maar verouderde data van de GGD, die minstens een week oud zijn.

“Ze gebruiken standaard getallen die eigenlijk al een week of langer oud zijn. Het RIVM haalt de ziekenhuisgetallen van de GGD en niet van de ziekenhuizen. Wij vragen iedere dag in iedere zorgregio bij alle ziekenhuizen de aantallen op, maar het RIVM gebruikt ze niet. In dit geval kan ik je vertellen dat er vandaag 158 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen lagen. In de afgelopen 5 dagen is dat aantal met 10 procent gedaald.”

“De getallen gaan dus omlaag,” herhaalde Jinek. Kuiper antwoordde: “Ja.”

Zo gaat het er dus achter de schermen aan toe. Damage control, koste wat kost vasthouden aan het narratief en critici de mond snoeren.

4.5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tony
Tony
3 jaren geleden

Politici, het RIVM en het OMT zijn bang voor de waarheid. Die waarheid staat loodrecht op hun opvattingen en je zult zien dat het zogenaamde externe en onafhankelijke bureau dat onderzoek gaat doen naar de gang van zaken, het antwoord nu al weet.

Om je vrij te pleiten hoef je geen belastinggeld aan te wenden, helemaal niet wanneer het antwoord bij voorbaat al duidelijk is. Wie trapt daar nou in.

Er wordt dus een spelletje gespeeld, maar dan wel over de ruggen van de Nederlandse bevolking, maar ook over de rug van de gehele gezondheidszorg in Nederland.

Marije; mijn antwoord op je vraag is: de politiek, de corona maatregelen en de media. Ook al waren er meer mogelijkheden geweest, dan nog is dit het enige juiste antwoord.

Waarom? Zij hebben veel te verliezen en hebben niet de wil en het vermogen om deze hoax om te buigen, want dan vallen zij door de mand. M.a.w. de hele zaak stinkt van alle kanten en dan druk ik mij nog mild uit.

Jan V
Jan V
3 jaren geleden

Wie zich chantabel opstelt, wordt gechanteerd.

Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

Wordt denk ik wel leuk daar bij het zogenaamde “tuchtcollege” en hierbij een citaat uit bovenstaande tekst: “De inspectie dreigt: “Mocht u zich niet houden aan de normen en richtlijnen […] dan kan de inspectie overwegen uw handelswijze ter toetsing voor te leggen aan het tuchtcollege voor de gezondheidszorg.”

Dit is mijns inziens hetzelfde tuchtcollege waar het op de al langer op de zwarte lijst staande corrupte RIVM kereltje Jaap van Dissel zich reeds met zekerheid melden mag en volgens mij zijn ze daar een beetje kwaad over bij het min. van volksONgezondheid….

Wordt nu echt tijd dat de grote opruiming gaat beginnen in den Haag….

Zo gaan we dus echt niet meer verder…..

Deze huisarts is voor mij een held en verdient iets anders, namelijk massale steun van iedereen echter, helaas heb ik he le maal geen (a)social media zoals FEESTBOEK enz.

Gladiator

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Aan alle medici in Nederland; verzamel jullie en protesteer tegen deze onderdrukking van jullie collega’s.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x