BuitenlandCorona

Burgerjournalist treft lege ziekenhuizen aan in ‘coronahotspot’ Florida, weerlegt mythe dat ze ‘volstromen’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden schreven de media dat Florida en Texas samen goed zijn voor ongeveer een derde van alle nieuwe Amerikaanse coronabesmettingen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft zich meermaals verzet tegen strikte coronabeperkingen. Hij blokkeerde onder andere mondkapjesplichten op scholen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, vaardigde begin dit jaar een decreet uit dat boetes oplegt voor mondkapjesplichten. Ook hebben de gouverneurs vaccinpaspoorten verboden.

De media schrijven dat de ziekenhuisopnames in Florida ‘onrustwekkend snel stijgen’, terwijl nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Er zouden meer dan 9000 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen, meer dan tijdens de piek van de tweede golf. Florida wordt dé ‘hotspot’ voor nieuwe coronabesmettingen in de VS genoemd. Is dat terecht?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een burgerjournalist nam de proef op de som en kwam tot de ontdekking dat ziekenhuizen die volgens de media bomvol liggen met coronapatiënten, leeg zijn. Twittergebruiker DrShayPhD bezocht verschillende ziekenhuizen die in recente mediaberichten worden genoemd.

“Persbureau AP schreef een artikel waarin staat dat ziekenhuis in Cape Canaveral uitpuilt met coronapatiënten,” tweette de journalist maandag. Later veranderde AP ‘Cape Canaveral’ in ‘Orlando’. De beelden spreken voor zich:


De journalist bezocht ook drie andere ziekenhuizen in de regio: in Parrish, Viera en Rockledge. Er was nauwelijks activiteit te bespeuren.


Volgens een ander mediabericht lagen er zoveel patiënten in ziekenhuizen in Brevard County in Florida dat er tenten moesten worden opgezet. De tenten blijken leeg te zijn. De journalist maakte in één van de ziekenhuizen foto’s, die laten zien dat er weinig activiteit is.


Ze roept andere mensen op om naar lokale ziekenhuizen te gaan en te helpen de mythe over volle ziekenhuizen te weerleggen.

[Infowars]

4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Randy
Randy
2 jaren geleden

Het is toch totaal duidelijk dat het alleen draaide om geld , waarom betalen we eigenlijk nog verzekeringen waar we geen gebruik van mogen maken , laat staan hulp in wacht omdat zogenaamde covid patiënten alles overnemen , dit is totaal onverantwoord tegenover de normale betalende man

Loire
Loire
2 jaren geleden

Overal en altijd dezelfde leugens!

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

Net als vorig jaar. Media krijsen dat ziekenhuizen vol liggen. Burgers gaan zelf kijken ter controle en alles blijkt een leugen. Wordt tijd dat burgers dit gaan stoppen

ik ben gekkie henkie niet.
ik ben gekkie henkie niet.
2 jaren geleden

Waar blijven de zusters en broeders daar die mooie foto’s maken van de zogenaamde ziekenhuis zalen die overvol zijn?

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x