Homepagina » Buitenland » Burgerjournalist treft lege ziekenhuizen aan in ‘coronahotspot’ Florida, weerlegt mythe dat ze ‘volstromen’
ziekenhui
Foto: Hospital CLÍNIC CC BY-ND 2.0

Burgerjournalist treft lege ziekenhuizen aan in ‘coronahotspot’ Florida, weerlegt mythe dat ze ‘volstromen’

Enkele dagen geleden schreven de media dat Florida en Texas samen goed zijn voor ongeveer een derde van alle nieuwe Amerikaanse coronabesmettingen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft zich meermaals verzet tegen strikte coronabeperkingen. Hij blokkeerde onder andere mondkapjesplichten op scholen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, vaardigde begin dit jaar een decreet uit dat boetes oplegt voor mondkapjesplichten. Ook hebben de gouverneurs vaccinpaspoorten verboden.

De media schrijven dat de ziekenhuisopnames in Florida ‘onrustwekkend snel stijgen’, terwijl nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Er zouden meer dan 9000 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen, meer dan tijdens de piek van de tweede golf. Florida wordt dé ‘hotspot’ voor nieuwe coronabesmettingen in de VS genoemd. Is dat terecht?

Een burgerjournalist nam de proef op de som en kwam tot de ontdekking dat ziekenhuizen die volgens de media bomvol liggen met coronapatiënten, leeg zijn. Twittergebruiker DrShayPhD bezocht verschillende ziekenhuizen die in recente mediaberichten worden genoemd.

“Persbureau AP schreef een artikel waarin staat dat ziekenhuis in Cape Canaveral uitpuilt met coronapatiënten,” tweette de journalist maandag. Later veranderde AP ‘Cape Canaveral’ in ‘Orlando’. De beelden spreken voor zich:


De journalist bezocht ook drie andere ziekenhuizen in de regio: in Parrish, Viera en Rockledge. Er was nauwelijks activiteit te bespeuren.


Volgens een ander mediabericht lagen er zoveel patiënten in ziekenhuizen in Brevard County in Florida dat er tenten moesten worden opgezet. De tenten blijken leeg te zijn. De journalist maakte in één van de ziekenhuizen foto’s, die laten zien dat er weinig activiteit is.


Ze roept andere mensen op om naar lokale ziekenhuizen te gaan en te helpen de mythe over volle ziekenhuizen te weerleggen.

[Infowars]
4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Randy
Randy
2 maanden geleden

Het is toch totaal duidelijk dat het alleen draaide om geld , waarom betalen we eigenlijk nog verzekeringen waar we geen gebruik van mogen maken , laat staan hulp in wacht omdat zogenaamde covid patiënten alles overnemen , dit is totaal onverantwoord tegenover de normale betalende man

Loire
Loire
2 maanden geleden

Overal en altijd dezelfde leugens!

Ludger
Ludger
2 maanden geleden

Net als vorig jaar. Media krijsen dat ziekenhuizen vol liggen. Burgers gaan zelf kijken ter controle en alles blijkt een leugen. Wordt tijd dat burgers dit gaan stoppen

ik ben gekkie henkie niet.
ik ben gekkie henkie niet.
2 maanden geleden

Waar blijven de zusters en broeders daar die mooie foto’s maken van de zogenaamde ziekenhuis zalen die overvol zijn?

x

Check Also

isala

Is het Isala-ziekenhuis vol door corona? ‘Dit riekt naar angstpropaganda’

De toestroom van coronapatiënten bij het Isala-ziekenhuis ...

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x