Propaganda

‘Journalisten moeten volgens CNN propagandisten zijn’ (video)

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondanks dreigementen van haar voormalige werkgever spreekt een oud-verslaggeefster van CNN zich uit over de censuur die het netwerk toepast.

Toen de Arabische Lente zich in maart 2011 begon te verspreiden stuurde CNN een cameraploeg naar Bahrein om een documentaire te maken over de activisten in het land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij aankomst bleken veel bronnen waar ze mee zouden spreken verdwenen of ondergedoken te zijn. Mensenrechtenactivist Nabeel Rajab werd diverse misdaden ten laste gelegd kort nadat hij met het CNN-team had gesproken. Arts Saeed Ayyad die de cameraploeg een rondleiding gaf in zijn dorp en ontmoetingen regelde met oppositieleiders moest het ook ontgelden. Zijn huis werd afgebrand.

Verdraaid

De CNN-ploeg werd vastgezet door agenten van het regime. Ruim 20 zwaarbewapende mannen met bivakmutsen namen de camera’s in beslag en verwijderden het beeldmateriaal. De dag erna ontdekten de journalisten hoe de kranten in Bahrein de gebeurtenissen hadden verdraaid.

Op 19 juni 2011 werd de documentaire iRevolution voor de eerste en enige keer uitgezonden door CNN. Journaliste Amber Lyon sleepte met de film verschillende prestigieuze journalistieke prijzen in de wacht.

Verklaring

Ondanks de accolades werd de documentaire nooit uitgezonden door CNN International (CNNi). En ondanks talrijke vragen en klachten van eigen werknemers, weigert CNNi het programma uit te zenden of een verklaring te geven.

De Amerikaanse vijfde vloot heeft haar thuishaven in Bahrein, een land dat in 1971 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Lyon stelt dat landen als Bahrein betalen voor het nieuws dat al dan niet wordt uitgezonden door CNN.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Mooi om te zien dat een “insider” CNN zo te kakken zet!

Haar verslag:
http://www.youtube.com/watch?v=zB2DeZBgTEk

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Landen als Bahrein betalen voor het nieuws dat al dan niet wordt uitgezonden door CNN.En CNN is nogal een geld Wolf. Dus CNN is een zender die wel op zwart kan, want ik hou niet van omkoopbare leugenaars.Misschien een nieuwe nieuwszender beginnen? En deze “FAKE NEWS” noemen. Dan weten we tenminste gelijk dat de tv kast, wel door het raam kan.

ReneH
ReneH
11 jaren geleden

Als dit nu zo is bij de CNN…!
Zal dit dan ook zo zijn in ons eigen graailand?

Itanimulli
Itanimulli
11 jaren geleden

Wat een achterbaks geroddel zeg dit…start dan zelf een nieuwszender als je denkt dat dat zo makkelijk is…

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x