Buitenland

Bush, Blair schuldig bevonden aan misdaden door tribunaal

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse oud-president George Bush en de Britse oud-premier Tony Blair zijn door de Commissie voor Oorlogsmisdaden in Kuala Lumpur schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden.

Het tribunaal in Maleisië concludeerde unaniem dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan genocide en misdaden tegen de mensheid toen ze in 2003 besloten Irak binnen te vallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De rechters oordeelden dat de oorlog tegen Irak door de oud-staatshoofden een schandelijk misbruik van de wet was, een daad van agressie die leidde tot een massamoord onder burgers in Irak.

Vervalst

In het vonnis zeiden de rechters bovendien dat de Verenigde Staten onder Bush documenten hebben vervalst die beweren dat Irak over massavernietigingswapens zou beschikken.

Het tribunaal maakt haar bevindingen openbaar voor de 119 landen die tot het Statuut van Rome zijn toegetreden en Bush en Blair worden toegevoegd aan het register van oorlogscriminelen.

De oud-regeringsleiders zeiden herhaaldelijk dat de zogenaamde oorlog tegen het terrorisme was gericht tegen terroristen.

Aanwezige advocaten en mensenrechtenactivisten benadrukten dat de uitspraak door het tribunaal kan worden gezien als een mijlpaal. De Commissie voor Oorlogsmisdaden zal nu bij het Internationaal Strafhof (ICC) lobbyen om de Amerikaanse oud-president George Bush en de Britse oud-premier Tony Blair te veroordelen wegens oorlogsmisdaden.

Bronnen: Presstv.ir en Thestar.com

Gerelateerd: Oorlogstribunaal Kuala Lumpur start proces tegen Bush en Blair

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x