Gezondheid

Canadese cabaretier verplettert kanker met cannabisolie. Nu deelt hij zijn inspirerende verhaal met de wereld

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese cabaretier Alan Park werd op 51-jarige leeftijd gediagnosticeerd met prostaatkanker. Dokters adviseerden hem hormoontherapie te ondergaan.

Na zijn diagnose herinnerde Park zich een gesprek dat hij had gehad met een vriend over kanker en medicinale cannabis.

Hij begon op internet te zoeken naar cannabisbehandelingen en kwam uit bij de website van Rick Simpson, die in 2003 cannabisolie gebruikte om zijn huidkanker te behandelen.

Hele operatie

Hij maakte zijn eigen cannabisolie, Rick Simpson Oil (RSO) geheten. Op internet staan vele verhalen van patiënten die zijn olie gebruikten om hun kanker te verslaan.

In 2013 was cannabisolie niet gemakkelijk verkrijgbaar in Toronto, waar Park woont. Hij besloot zijn eigen product te maken.

“Het was een hele operatie, maar ik voelde dat ik het moest doen om te kunnen blijven leven,” zei hij tegen de krant The Georgia Straight.

Hij begon de olie dagelijks in te nemen en niets tegen zijn dokter te zeggen.

Geen hoop

Vijf weken na zijn diagnose zei de specialist dat er geen hoop meer voor hem was. Chemotherapie en bestraling zouden geen effect meer hebben.

“De specialist vertelde me dat er geen mogelijkheden meer waren, maar ik voelde me al een stuk beter,” herinnerde de cabaretier zich.

Na vijf maanden besloot hij zijn dokter te vertellen over de cannabis die hij gebruikte. “Zijn reactie? Hij vond het geen goed idee.”

Kankervrij

Park stak uren in het lezen van studies over de relatie tussen cannabis en kanker. Hij deelde de onderzoeken met zijn nieuwe specialist, die er wel voor openstond.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat hij zijn diagnose kreeg en Park is nu kankervrij. “Toen het begon te werken, besefte ik dat ik het niet meer geheim kon houden,” zei hij.

Hij deelde zijn verhaal met vrienden en familie en al snel werd hij overspoeld met verzoeken om mensen hierover te informeren.

Andere oplossing

Hij besloot te beginnen met een podcast, getiteld Green Crush. “Green is de cannabis en crush is wat het met kanker doet,” zei hij.

“Ik wil mensen laten zien dat er ook nog een andere oplossing is, die niet leidt tot de dood,” besloot hij.

[Straight]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
louise
louise
5 jaren geleden

Goedzo, zo breed mogelijk aanpakken…. Neemt niet weg dat niet iedereen beter wordt van kanker, het is een mogelijkheid geen wonder middel, voordat mensen valse hoop krijgen……

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ weg met ons, ik vind het helemaal geweldig dat er steeds meer alternatieve komen en mensen zelf op onderzoek uitgaan, maar de afgelopen jaren zijn er alleen al in mijn omgeving diverse mensen overleden aan diverse soorten van kanker, ook nog eens hoog opgeleide mensen waarvan je zou mogen verwachten dat ze op onderzoek uit gaan……… Maar nee hoor allemaal chemo…….Als je deze diagnose krijgt ben je vaak zo van slag en de artsen komen gelijk met een behandelplan , dus tja je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar ik hoop echt dat er in de toekomst meerdere behandelplannen komen, regulier. Overigens ben ik erg voor preventie …..matigheid met alles dan kom je al een heel eind…Voor mij staat bij de geboorte alvast wanneer je dood gaat…….maar daar jaag ik soms ook mensen de gordijnen mee in……….wat ik geweldig vind is dat mensen hier op deze site er in ieder geval over nadenken…..

rob
rob
5 jaren geleden

De verpletterende kracht die cannabis heet en het verplettert ook de onwetendheid van de moderne geneesheren, of wel de medicijnman die komen vertelt wat het beste voor je is ..chemokuur wat op zich al vergif is voor het lichaam ..dat noemt zich dan geneesheer kan beter bij een begrafenis ondernemer zijn werk verrichten

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x