Gezondheid

Cannabis halveert de kans op blaaskanker, leidt tot remissie bij borst- en leverkanker

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gerenommeerde Amerikaanse Nationaal Kankerinstituut (NCI) heeft onlangs een studie gepubliceerd over medicinale cannabis. De belangrijkste conclusie luidt dat THC, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, de kans op blaaskanker met 45 procent verlaagt en tot remissie leidt bij borst- en leverkanker.

Het instituut heeft vastgesteld dat er geen dodelijke dosis is voor cannabis. Daarnaast werkt de plant minder verslavend dan andere beschikbare medicijnen. De NCI ontdekte dat cannabis geen negatieve invloed heeft op de longfunctie en geen longkanker of andere vormen van kanker veroorzaakt.

Cannabis blijkt een sterke antitumorwerking te hebben, aldus het instituut. Uit tests is gebleken dat cannabis effectiever werkt dan conventionele antemetica, middelen die braken tegengaan. Marihuana was effectiever dan andere beschikbare behandelingen tegen misselijkheid als gevolg van chemotherapie.

Door cannabis verhoogde de eetlust van kankerpatiënten met 75 procent. Het meest effectieve medicijn deed de eetlust met 49 procent verhogen. De NCI bewees ook dat THC effectiever is dan de pijnstiller codeïne. Zo’n 10 mg THC bleek effectiever dan 60 mg codeïne.

Aangetoond is dat THC effectiever werkt tegen neuropathische pijn dan huidige medicijnen. Door het stofje gingen mensen bovendien beter slapen en hadden ze minder last van angst. Aanvullende informatie vind je hier.

[Wyoming News via Health Nut News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x