Bewustzijn

Gratis nepkrant toont ‘hoe het nieuws er ook uit kan zien’

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland zijn vandaag op NS-stations en universiteiten gratis nepkranten uitgedeeld. Het gaat om de zogenoemde nrc.nep van het collectief ‘zo kan het ook’.

De makers van de nep-nrc.next (pdf) willen laten zien hoe het nieuws in Nederland en de wereld er ook uit kan zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de krant is onder meer te lezen dat Brazilië, Argentinië en andere landen de teelt van gentech-soja stoppen vanwege de megafraude bij Monsanto.

Kwijtschelden

Daarnaast schrijft de krant dat uit onderzoek van het Internationaal Monetair Fonds blijkt dat de aanpak van de financiële crisis is mislukt. Het IMF pleit voor het wereldwijd kwijtschelden van de schulden, een einde aan alle belastingparadijzen en het aan banden leggen van de financiële sector.

Op pagina 18 van de krant staat aansluitend een artikel over nieuwe euromunten in Italië die moeten aansporen tot lokaal handelen ter bestrijding van de crisis. Met de maatregel hoopt de overheid de werkloosheid terug te dringen.

Biologisch

Verder is te lezen dat Albert Heijn vanaf 1 januari 2013 alleen nog maar gaat inkopen bij biologische producenten uit de regio. Het levensmiddelenconcern verwacht dat de overschakeling naar een volledig biologisch assortiment twee jaar in beslag gaat nemen.

Albert Heijn bracht maandag alle supermarkten op de hoogte van een advertentie in de nep-nrc.next waarin wordt opgeroepen streepjescodes van Europshopper tomatenpuree over duurdere artikelen te plakken, zo liet een woordvoerster weten. Het blad Distrifood zegt op basis van bronnen dat AH een waarschuwingssignaal op de tomatenpuree zou hebben gedaan waardoor kassamedewerkers worden gewaarschuwd op het moment dat ze de artikelen scannen.

Met de namaakkrant willen de initiatiefnemers de lezers aan het denken zetten. In totaal zijn 175.000 exemplaren verspreid. Twee jaar geleden deelden de makers al een nep-Volkskrant (pdf) uit. Ook de New York Times is weleens nagemaakt.

Hoofdredacteur van nrc.next Rob Wijnberg reageerde coulant: “Gepersifleerd worden is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen.” Volgens Wijnberg ziet de nepversie er zeer realistisch uit. Hij onderneemt verder geen stappen.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Odette
Odette
11 jaren geleden

What a wonderful world it would be

Rising
Rising
11 jaren geleden

FANTASTISCH!

Zoiets hebben ze in NYC ook gedaan een paar jaar terug met een neppe NY Times, idd. En vorig jaar ook alweer, dacht ik…
IIG een goeie actie hier, wij hebben de establishment echt niet nodig!

Eden
Eden
11 jaren geleden

Haha! Geweldige actie! 😀 Waar ik nu nieuwsgierig naar ben is de Albert Hein “reclame” met de BONUS streepjescode op pagina 8, of die “werkt”. Iemand al geprobeerd? 😀

koen de meester
koen de meester
11 jaren geleden

ja we moesten vet vroeg opstaan vanmorgen !! kwart over 7 al op het station staan
want het moest net lijken alsof we echt krantenbezorgers van de nrc waren

ik was van de afdeling in zwolle
het was waarlijk een eer om er aan mee te mogen werken !!

en heel veel mensen kwamen op een gegeven moment omdat het rond half 9 op de radio 1 en radio 3 was !!! bewust naar het station om deze unieke uitgave te halen omdat zij het op de radio hoorden !!!

groeten vanuit het verzet zwolle

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x