Propaganda

Het NOS Journaal is soms ver beneden peil en vaak onbetrouwbaar. Nog maar weer een reeks voorbeelden

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NOS blijft stug doorgaan met het bedrijven van manipulatieve journalistiek. En als je gefundeerde kritiek op de publieke omroep levert, ben je in de ogen van de NOS Ombudsman een complotdenker.

Journalist Arnold Karskens verzamelde voor zijn Zwartboek NOS Journaal talloze voorbeelden waaruit blijkt dat het nieuws vaak onbetrouwbaar en soms zelfs ver beneden peil is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij diende een aantal klachten in over de kwaliteit van het NOS Journaal, maar die werden door de Raad voor de Journalistiek niet-ontvankelijk verklaard.

Karskens overweegt nu samen met ruim 100 medestanders aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie tegen hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff wegens het verspreiden van nepnieuws, discriminatie en misbruik van gemeenschapsgeld.

90 procent

Hieronder een greep uit het tiende en laatste deel van het Zwartboek:

Op 8 september begon het NOS Journaal met de Armeense kinderen Lili en Howick, die Nederland eigenlijk moesten verlaten, maar alsnog een verblijfsvergunning kregen.

Kamerleden Alexander Pechtold (D66) en Joël Voordewind (CU) reageerden opgetogen. Eerder steunden de fractievoorzitters de uitzetting nog, maar daarover werden door de NOS geen kritische vragen gesteld.

Wel verscheen er bij de NOS een week ná de berichtgeving opeens een onderzoek uit juni waaruit blijkt dat 90 procent van de Armeniërs onder een valse naam asielaanvraag doet. Ook verzinnen ze ziektes en dreigen ze met zelfmoord.

Blijvend laag

In het item over de benoeming van de Republikein Brett Kavanaugh als opperrechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof op 27 september komt Kavanaugh zelf niet aan het woord in het Journaal.

Christine Ford, die Kavanaugh beschuldigt van seksueel wangedrag, krijgt wel alle ruimte.

Het NOS Journaal van 19 september ging onder meer over het topoverleg in Oostenrijk over de migratieproblematiek.

Correspondent Sander van Hoorn is ter plaatse en beweert: “Gevoel van urgentie proef je hier eigenlijk nauwelijks meer en dat komt voor een deel omdat die aantallen migranten die de Middellandse Zee oversteken blijvend laag zijn.”

In de weken voor het topoverleg meldden zich in Italië, Griekenland, Bulgarije en Spanje 66 procent méér migranten.

VRT Nieuws laat aan de hand van een kaartje zien dat het aantal migranten in Spanje, Italië en Griekenland ten opzichte van 2017 is gestegen met respectievelijk 100, 80 en 60 procent.

Blijvend laag dus…

Suggestieve opmerking

Op 28 augustus was er in het Journaal aandacht voor de massale demonstraties in de Duitse stad Chemnitz naar aanleiding van de dood van een 35-jarige Duitser.

Geen woord over de steekpartij of het motief van de twee verdachten, een Syriër en een Irakees. Het ging vooral over de ‘hardnekkigheid van extreemrechts geweld’.

In de uitzending van 1 september ging het onder meer over de 19-jarige Afghaan die om zich heen stak op Amsterdam CS.

NOS-correspondente Kysia Hekster maakte de volgende suggestieve opmerking: “Je kunt je voorstellen, heb ik ook aan de politie voorgelegd, dat het iets te maken heeft met de cartoonwedstrijd van Geert Wilders.”

Een dag later lezen we op NOS Teletekst dat de 19-jarige verdachte het niet heeft gehad over het inmiddels ingetrokken plan voor een cartoonwedstrijd.

Bullshit

Op 13 augustus berichtte de NOS over een koopkrachtstijging van 1,5 procent onder kabinet-Rutte voor komend jaar.

Die koopkrachtstijging is ‘bullshit’, concludeert Arjen Lubach in onderstaand fragment:

[The Karksens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
5 jaren geleden

laten we ons geen illusies maken. wij zijn de burgers en binnenkort de baas en zullen als rechters en officieren van justitie 200.000 personen in Nederland moeten berechten!

nurnberg-achtige tribunalen op komst.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

We worden stelselmatig voorgelogen, de kosten die dat meebrengt betalen we zelf, en de bedriegers die het bedrog op de rails zetten kiezen we vrijwillig middels de vierjaarlijkse stembus. Hoe kun je klagen over iets waar je zelf vrijwillig aan meewerkt en betaalt ? Stop mee te werken aan je eigen ondergang en de hele satanische machine zal krakend en piepend tot stilstand komen en instorten.

Jeroen
Jeroen
5 jaren geleden

Net als vanochtend rtl4 begint het nieuws dat we 700 euro meer kwijt zijn aan vaste lasten in 2019 maar geen enkele bericht hier van op het Nos journaal . Dit gebeurd heel veel en lijkt wel als ze het slechte nieuws achter houden etc etc

Coeus
Coeus
5 jaren geleden

Marcel Gelauff is typisch een narcistisch alfa-mannetje dat geen enkele kritiek duldt en duidelijk afkoerst op een hoge post bij bijvoorbeeld de RVD, door heel braaf de officiële verhaallijnen te volgen en mede vorm te geven. Behoort helemaal tot het clubje Gutmenschen.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x