Gezondheid

Cannabis is voor deze vrouwen het enige wat helpt tegen ziekte van Crohn. Hun vader hangt nu een celstraf boven het hoofd

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stephen Taylor uit Australië moest jarenlang lijdzaam toezien hoe zijn dochters Morgan en Ariel te kampen hadden met de ziekte van Crohn. Hij besloot onderzoek te doen naar medicinale cannabis.

Hij kon echter geen enkele dokter vinden die zijn dochters cannabis wilde voorschrijven. Hij besloot het heft in eigen handen te nemen en zelf sap te maken van cannabis.

De politie heeft nu een inval gedaan in zijn huis en er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd.

Heel zwaar

Morgan (21) en Ariel (25) zijn al vaak opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege hun ziekte. “Ik leef niet meer, maar ik overleef en dat maakt het heel zwaar,” zei Morgan.

De medicijnen die ze slikte hebben ernstige bijwerkingen. “Ik heb heel erg last van artritis,” zei ze. “Mijn knieën waren opgezwollen tot het punt waarop ik niet meer kon lopen.”

“Mijn keel en gezicht begonnen op te zetten en ik kreeg last van uitslag,” voegde ze toe.

Ariel stierf bijna aan de gevolgen van bloedingen. “Ik was zo ziek,” herinnerde ze zich. “Ik kon niet eten en had constant pijn.”

Opvallende resultaten

Ze begonnen cannabissap te nemen, wat opvallende resultaten opleverde. “Morgan ging in remissie,” zei Stephen.

“Dat gebeurde binnen een maand,” zei Morgan. “Ik kon weer bewegen en kwam aan. Het voelde fantastisch.”

Professor Iain McGregor van de Sydney University legde uit dat het nemen van cannabisolie iets heel anders is dan het roken van cannabis.

Je krijgt dan geen THC binnen, waar je high van wordt, maar THCA, een stof die in de darmen een ontstekingsremmende werking heeft.

Geweldige plant

Vanwege de strenge wetgeving kunnen Australische wetenschappers nauwelijks onderzoek doen naar de therapeutische effecten van THCA.

Anderhalf jaar geleden werd medicinale cannabis gelegaliseerd in Australië, maar professor McGregor schat dat tot wel 100.000 Australiërs illegale cannabis gebruiken tegen allerlei gezondheidsproblemen.

Er zijn slechts 500 patiënten die via het officiele systeem cannabis hebben gekregen.

Stephen begrijpt niet waarom de overheid het mensen zo moeilijk maakt om toegang te krijgen tot ‘deze geweldige plant’.

Morgan heeft weinig keus. “Veel medicijnen die ik heb geprobeerd werkten niet en hebben zware bijwerkingen,” zei ze.

Bekijk het filmpje hieronder:

[ABC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric Hilbrandie
Eric Hilbrandie
4 jaren geleden

De zin ‘Stephen begrijpt niet waarom de overheid het mensen zo moeilijk maakt om toegang te krijgen tot ‘deze geweldige plant’.’ mag wel weg, want iedereen met een beetje hersenen weet wel waarom.
Omdat de politici (en dat zijn behalve de gekozen politici ook de veel gevaarlijker ambtenaren die op de schaduw salaris strook van de farma hoerderij staan) hier opdracht tot hebben en dit normaal vinden.
Wat die meneer zou moeten doen, samen met al die anderen die er ook baat bij hebben maar door hun regering worden vermoord, is die regering aanklagen voor dood door schuld, of als het nog niet zover was, opzettelijk martelen van onderdanen en burgers van die samenleving. Is dat nou zo moeilijk?

Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Deels on-topic, over genezing en onderdrukking daarvan, een heel goed interview met whistleblower Emery Smith door Jordan Sather. Pracht-info.

https://www.youtube.com/watch?v=AnkUrXzco48&t=53s

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x