Archeologie

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verspreid over Jordanië liggen 12 gigantische cirkelvormige structuren die alleen vanuit de lucht in zijn geheel kunnen worden gezien. De ringen, met een doorsnee tussen de 220 en 455 meter, werden in de jaren twintig voor het eerst gespot.

In de jaren dertig, 1953 en 2002 is er meer bekend geworden over hun omvang, vorm en locatie. Australische archeologen hebben de steencirkels in Jordanië en soortgelijke cirkels in Syrië in kaart gebracht om ze onder de aandacht te brengen van een groter publiek. In 2002 is op satellietbeelden nog een grote cirkel ontdekt in de buurt van de Syrische stad Homs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Het landschap in het Midden-Oosten is bezaaid met cirkelvormige stenen structuren,” zei hoofdonderzoeker David Kennedy van de University of Western Australia. “De meeste zijn met geometrische precisie gelegd.”

De structuren bestaan veelal uit onbewerkte rotsblokken, hoewel sommige van de stenen wel bewerkt zijn. Een architect trok met een stuk touw aan een paal een cirkel in het landschap, waarna de blokken door een tiental werklieden op hun plek werden gelegd, aldus professor Kennedy.

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel
Steencirkel in Jordanië (APAAME)

Het dateren van de steencirkels is lastig, maar in en rond de cirkels is materiaal gevonden dat uit de vroege bronstijd stamt. Een aantal cirkels bevatten materiaal dat ongeveer 2500 jaar oud is.

De steencirkel in Syrië is te vinden op 15,5 kilometer ten noordwesten van Homs en is in februari 2002 gevonden door de Ikonos-satelliet. De cirkel is grotendeels verwoest door de uitbreiding van nabijgelegen stadjes.

In de oorspronkelijke steencirkels waren geen openingen te vinden, maar een aantal zijn inmiddels opengebroken. Het is niet bekend waar de steencirkels voor werden gebruikt, aldus professor Kennedy. “Archeologen moeten opgravingen verrichten om meer te weten te komen over het doel van de cirkels,” zei hij. Zijn team bestudeert satellietbeelden in de hoop nieuwe ontdekkingen te doen.

Bekijk hier meer foto’s van de steencirkels.

[LiveScience]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nexus
Nexus
9 jaren geleden

Uit archieven blijkt dat deze cirkels of andere structuren, gemaakt van steensoorten die een bepaald gehalte kwarts hebben, gebruikt werden om kosmische energie en Aardse energie te bundelen. Dit werd in de oudheid gebruikt om de bodem vruchtbaar te maken en planten sneller te laten groeien en groter te laten worden dan normaal. Zie; http://www.bovendien.com/categorieen/wetenschap/de-echte-geschiedenis-van-de-aarde-deel-2

Deze techniek en andere technieken werden ontwikkeld door de eerste mensen die alle kennis met elkaar deelden. Die kennis is verloren gegaan nadat een klein groepje alle kennis voor zichzelf begon te houden ( vrijmetselaren ) en deze enkel en allen voor eigen gewin gebruikten. Zo is dat gegaan met alle occulte kennis.

lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Over 5000 jaren en twee nachten vragen de aardbewoners zich ook af wat al die grote ringen zijn rond oude steden. Na grondig onderzoek in witte mantels en praatbarakken, europese subsidies en lateraal koffiegeklets in de media zal men tot de conclusie komen dat het een autosnelweg betrof waar dagelijk duizendenmensen hun tijd op “offerden”. Het energieniveau en de energieverspilling op deze wegen was dermate groot dat fijn stof, stress en zweet uitbrak. Natuurlijk zal dan niemand nog weten wat een autstrade was want tegen dan heeft de vliegende mobiel op nulpuntenergie en antigravitatiekrachten met plasma-technologie zijn intrede gedaan en werken frigo’s op koude kernfusie. Om nog maar te zwijgen over planeet orion te tegen dan links en rechts van onze zon staat om hand in hand te landen op mars om daar mars one te vergezellen als een soort oversuikerde twixbom van ole nestle big pharmaindustriebraaksel.

earthaxis
earthaxis
9 jaren geleden

De stenen kooijen werden gebruikt om het vee onder te brengen.

franko
franko
9 jaren geleden

zijn het niet gewoon werk verschaffing projecten voor werkelozen in die tijd?

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x