Homepagina » Archeologie » Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel
Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Verspreid over Jordanië liggen 12 gigantische cirkelvormige structuren die alleen vanuit de lucht in zijn geheel kunnen worden gezien. De ringen, met een doorsnee tussen de 220 en 455 meter, werden in de jaren twintig voor het eerst gespot.

In de jaren dertig, 1953 en 2002 is er meer bekend geworden over hun omvang, vorm en locatie. Australische archeologen hebben de steencirkels in Jordanië en soortgelijke cirkels in Syrië in kaart gebracht om ze onder de aandacht te brengen van een groter publiek. In 2002 is op satellietbeelden nog een grote cirkel ontdekt in de buurt van de Syrische stad Homs.

“Het landschap in het Midden-Oosten is bezaaid met cirkelvormige stenen structuren,” zei hoofdonderzoeker David Kennedy van de University of Western Australia. “De meeste zijn met geometrische precisie gelegd.”

De structuren bestaan veelal uit onbewerkte rotsblokken, hoewel sommige van de stenen wel bewerkt zijn. Een architect trok met een stuk touw aan een paal een cirkel in het landschap, waarna de blokken door een tiental werklieden op hun plek werden gelegd, aldus professor Kennedy.

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Steencirkel in Jordanië (APAAME)

Het dateren van de steencirkels is lastig, maar in en rond de cirkels is materiaal gevonden dat uit de vroege bronstijd stamt. Een aantal cirkels bevatten materiaal dat ongeveer 2500 jaar oud is.

De steencirkel in Syrië is te vinden op 15,5 kilometer ten noordwesten van Homs en is in februari 2002 gevonden door de Ikonos-satelliet. De cirkel is grotendeels verwoest door de uitbreiding van nabijgelegen stadjes.

In de oorspronkelijke steencirkels waren geen openingen te vinden, maar een aantal zijn inmiddels opengebroken. Het is niet bekend waar de steencirkels voor werden gebruikt, aldus professor Kennedy. “Archeologen moeten opgravingen verrichten om meer te weten te komen over het doel van de cirkels,” zei hij. Zijn team bestudeert satellietbeelden in de hoop nieuwe ontdekkingen te doen.

Bekijk hier meer foto’s van de steencirkels.

[LiveScience]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nexus
Nexus
6 jaren geleden

Uit archieven blijkt dat deze cirkels of andere structuren, gemaakt van steensoorten die een bepaald gehalte kwarts hebben, gebruikt werden om kosmische energie en Aardse energie te bundelen. Dit werd in de oudheid gebruikt om de bodem vruchtbaar te maken en planten sneller te laten groeien en groter te laten worden dan normaal. Zie; http://www.bovendien.com/categorieen/wetenschap/de-echte-geschiedenis-van-de-aarde-deel-2

Deze techniek en andere technieken werden ontwikkeld door de eerste mensen die alle kennis met elkaar deelden. Die kennis is verloren gegaan nadat een klein groepje alle kennis voor zichzelf begon te houden ( vrijmetselaren ) en deze enkel en allen voor eigen gewin gebruikten. Zo is dat gegaan met alle occulte kennis.

Gilly1973
Gilly1973
Reactie op  Nexus
6 jaren geleden

Bedankt voor de link nexus, altijd leuk zulk soort websites en uitleg.

redice
redice
Reactie op  Nexus
6 jaren geleden

bedankt voor de link, de moeite waard om te bekijken/lezen.

dacht al langer dat dit een mogelijkheid was, en dat is nu bevestigd 😉

lalalalaria
lalalalaria
6 jaren geleden

Over 5000 jaren en twee nachten vragen de aardbewoners zich ook af wat al die grote ringen zijn rond oude steden. Na grondig onderzoek in witte mantels en praatbarakken, europese subsidies en lateraal koffiegeklets in de media zal men tot de conclusie komen dat het een autosnelweg betrof waar dagelijk duizendenmensen hun tijd op “offerden”. Het energieniveau en de energieverspilling op deze wegen was dermate groot dat fijn stof, stress en zweet uitbrak. Natuurlijk zal dan niemand nog weten wat een autstrade was want tegen dan heeft de vliegende mobiel op nulpuntenergie en antigravitatiekrachten met plasma-technologie zijn intrede gedaan en werken frigo’s op koude kernfusie. Om nog maar te zwijgen over planeet orion te tegen dan links en rechts van onze zon staat om hand in hand te landen op mars om daar mars one te vergezellen als een soort oversuikerde twixbom van ole nestle big pharmaindustriebraaksel.

earthaxis
earthaxis
6 jaren geleden

De stenen kooijen werden gebruikt om het vee onder te brengen.

franko
franko
6 jaren geleden

zijn het niet gewoon werk verschaffing projecten voor werkelozen in die tijd?

candor
candor
6 jaren geleden

Heel Zuid Afrika heeft dezelfde cirkels , gemaakt van een speciale soort steen die als je die aantikt klinkt als een ringtone .
Zie Michael Tellinger , Ancient Technologie

https://www.youtube.com/watch?v=gcD1h9DYitg

Wat weten we weinig van de echte Geschiedenis van onze planeet en dat is geen toeval .

rrf
rrf
6 jaren geleden

These were corals kraal´s where People periodicaly were driven in by Slave traders to gather Them for transport.

These kraal´s were everywhere also in Europe up to turky and balkan regions where off some hundreds with diameter 300 meters were found existing in these variations of earth and wood walls.

These kraal´s were used by the farao dynasties to gather many millions of Slaves for all kind of use as also millions perished at building of the piramides where they were used for about two years and then died of malnutrition after which the other Slaves ate Them.

Through the centuries that changed to castles and religions and monasteries where Children and People formost Women were gathered for “being chosen” transport to the south afrika china japan middle east.

>schools creches daycares.. youth media programs!

The religious katholic enforced mass reproductions were a part of it to can keep the whores servants and Slaves coming. Even nowadays “invisible the eucommision trades still many millions of Slaves by ie refugeeworks help orgs forced(by war chasings seeding Poorness violence crime starvations epidemics (ebola)crimesyndicates(abductions (pakistani cabdrivers rapemarriages))migrations and adoptions Child cares and employments. Of alone afrikan Slaves eucommision traded already +90 million Persons in less than 40 years and 1 millions Children a year went missing out of Europe toward ie arabia pakistan china middle east and devoured by the nobils and centralbanksters who own these organisations.

Dave Terry
Dave Terry
2 jaren geleden

If we connect ancient temples arround Jeruzalem, the lines cross at 1 special point . A stonecircle with a cross ( on a high mountain ) next to the biblical Joshua altar
https://www.youtube.com/watch?v=ubiSoZZkbgE

x

Check Also

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

rutte

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x