Homepagina » Archeologie » Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel
Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Verspreid over Jordanië liggen 12 gigantische cirkelvormige structuren die alleen vanuit de lucht in zijn geheel kunnen worden gezien. De ringen, met een doorsnee tussen de 220 en 455 meter, werden in de jaren twintig voor het eerst gespot.

In de jaren dertig, 1953 en 2002 is er meer bekend geworden over hun omvang, vorm en locatie. Australische archeologen hebben de steencirkels in Jordanië en soortgelijke cirkels in Syrië in kaart gebracht om ze onder de aandacht te brengen van een groter publiek. In 2002 is op satellietbeelden nog een grote cirkel ontdekt in de buurt van de Syrische stad Homs.

“Het landschap in het Midden-Oosten is bezaaid met cirkelvormige stenen structuren,” zei hoofdonderzoeker David Kennedy van de University of Western Australia. “De meeste zijn met geometrische precisie gelegd.”

De structuren bestaan veelal uit onbewerkte rotsblokken, hoewel sommige van de stenen wel bewerkt zijn. Een architect trok met een stuk touw aan een paal een cirkel in het landschap, waarna de blokken door een tiental werklieden op hun plek werden gelegd, aldus professor Kennedy.

Mysterieuze steencirkels in Jordanië stellen archeologen voor raadsel

Steencirkel in Jordanië (APAAME)

Het dateren van de steencirkels is lastig, maar in en rond de cirkels is materiaal gevonden dat uit de vroege bronstijd stamt. Een aantal cirkels bevatten materiaal dat ongeveer 2500 jaar oud is.

De steencirkel in Syrië is te vinden op 15,5 kilometer ten noordwesten van Homs en is in februari 2002 gevonden door de Ikonos-satelliet. De cirkel is grotendeels verwoest door de uitbreiding van nabijgelegen stadjes.

In de oorspronkelijke steencirkels waren geen openingen te vinden, maar een aantal zijn inmiddels opengebroken. Het is niet bekend waar de steencirkels voor werden gebruikt, aldus professor Kennedy. “Archeologen moeten opgravingen verrichten om meer te weten te komen over het doel van de cirkels,” zei hij. Zijn team bestudeert satellietbeelden in de hoop nieuwe ontdekkingen te doen.

Bekijk hier meer foto’s van de steencirkels.

[LiveScience]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Over 5000 jaren en twee nachten vragen de aardbewoners zich ook af wat al die grote ringen zijn rond oude steden. Na grondig onderzoek in witte mantels en praatbarakken, europese subsidies en lateraal koffiegeklets in de media zal men tot de conclusie komen dat het een autosnelweg betrof waar dagelijk duizendenmensen hun tijd op “offerden”. Het energieniveau en de energieverspilling op deze wegen was dermate groot dat fijn stof, stress en zweet uitbrak. Natuurlijk zal dan niemand nog weten wat een autstrade was want tegen dan heeft de vliegende mobiel op nulpuntenergie en antigravitatiekrachten met plasma-technologie zijn intrede gedaan en werken frigo’s op koude kernfusie. Om nog maar te zwijgen over planeet orion te tegen dan links en rechts van onze zon staat om hand in hand te landen op mars om daar mars one te vergezellen als een soort oversuikerde twixbom van ole nestle big pharmaindustriebraaksel.

  13 likes
 2. Uit archieven blijkt dat deze cirkels of andere structuren, gemaakt van steensoorten die een bepaald gehalte kwarts hebben, gebruikt werden om kosmische energie en Aardse energie te bundelen. Dit werd in de oudheid gebruikt om de bodem vruchtbaar te maken en planten sneller te laten groeien en groter te laten worden dan normaal. Zie; http://www.bovendien.com/categorieen/wetenschap/de-echte-geschiedenis-van-de-aarde-deel-2

  Deze techniek en andere technieken werden ontwikkeld door de eerste mensen die alle kennis met elkaar deelden. Die kennis is verloren gegaan nadat een klein groepje alle kennis voor zichzelf begon te houden ( vrijmetselaren ) en deze enkel en allen voor eigen gewin gebruikten. Zo is dat gegaan met alle occulte kennis.

  8 likes
 3. zijn het niet gewoon werk verschaffing projecten voor werkelozen in die tijd?

  2 likes
 4. De stenen kooijen werden gebruikt om het vee onder te brengen.

  1 likes
 5. These were corals kraal´s where People periodicaly were driven in by Slave traders to gather Them for transport.

  These kraal´s were everywhere also in Europe up to turky and balkan regions where off some hundreds with diameter 300 meters were found existing in these variations of earth and wood walls.

  These kraal´s were used by the farao dynasties to gather many millions of Slaves for all kind of use as also millions perished at building of the piramides where they were used for about two years and then died of malnutrition after which the other Slaves ate Them.

  Through the centuries that changed to castles and religions and monasteries where Children and People formost Women were gathered for “being chosen” transport to the south afrika china japan middle east.

  >schools creches daycares.. youth media programs!

  The religious katholic enforced mass reproductions were a part of it to can keep the whores servants and Slaves coming. Even nowadays “invisible the eucommision trades still many millions of Slaves by ie refugeeworks help orgs forced(by war chasings seeding Poorness violence crime starvations epidemics (ebola)crimesyndicates(abductions (pakistani cabdrivers rapemarriages))migrations and adoptions Child cares and employments. Of alone afrikan Slaves eucommision traded already +90 million Persons in less than 40 years and 1 millions Children a year went missing out of Europe toward ie arabia pakistan china middle east and devoured by the nobils and centralbanksters who own these organisations.

  1 likes
 6. Heel Zuid Afrika heeft dezelfde cirkels , gemaakt van een speciale soort steen die als je die aantikt klinkt als een ringtone .
  Zie Michael Tellinger , Ancient Technologie

  https://www.youtube.com/watch?v=gcD1h9DYitg

  Wat weten we weinig van de echte Geschiedenis van onze planeet en dat is geen toeval .

  0 likes
 7. If we connect ancient temples arround Jeruzalem, the lines cross at 1 special point . A stonecircle with a cross ( on a high mountain ) next to the biblical Joshua altar
  https://www.youtube.com/watch?v=ubiSoZZkbgE

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...