Buitenland

Wereld zet zich schrap voor Derde Wereldoorlog terwijl Russische tanks oprukken naar Oekraïne

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op dit moment verzamelt zich een enorme Russische troepenmacht bij de grens met Oekraïne. Westerse legerleiders zijn bezorgd dat de troepenbewegingen die we de afgelopen dagen hebben gezien, zullen leiden tot een invasie.

Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal de vastberadenheid van de regering-Biden, EU-leiders en NAVO flink op de proef worden gesteld. De regering-Biden zal niet lijdzaam willen toezien hoe Rusland heel Oekraïne verovert.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Verenigde Staten zouden zich genoodzaakt voelen om te reageren, wat vervolgens een kettingreactie kan veroorzaken die uiteindelijk zou kunnen leiden tot de Derde Wereldoorlog.

Oorlogsverklaring

Waarom sturen de Russen plotseling een enorm invasieleger richting Oekraïne? De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland op 24 maart in feite de oorlog verklaard. Hij ondertekende een document waar je verder niets over zult lezen in de mainstream media.

Het decreet maakt duidelijk dat Oekraïne voornemens is om de Krim in te nemen. De Russen zullen de Krim natuurlijk nooit zomaar uit handen geven omdat ze het zien als Russisch grondgebied, en dus zou Oekraïne het schiereiland met geweld moeten innemen.

Dit is in feite een oorlogsverklaring aan het adres van Rusland. Zelensky zou een dergelijk document nooit hebben ondertekend zonder goedkeuring van de regering-Biden, schrijft Michael Snyder voor website The Economic Collapse. Na ondertekening van het decreet stroomden grote hoeveelheden Russische troepen de Krim en het oosten van Oekraïne binnen.

Geen goed teken

Er wordt gemeld dat de 56e Luchtmobiele Brigade is gemobiliseerd en dat is geen goed teken. Deze brigade is gevormd in 1979 en werd onder meer ingezet in Afghanistan en Tsjetsjenië.

De Russen nemen de oorlogsverklaring zeer serieus, terwijl de westerse media spreken van ‘Russische agressie’. Wat de meeste mensen in de westerse wereld niet weten, is dat er in Oekraïne al gevechten zijn uitgebroken. Het staakt-het-vuren dat sinds juli 2020 van kracht is, is de afgelopen week al honderden keren geschonden.

[Zero Hedge via The Economic Collapse]

4.6 39 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alec
Alec
2 jaren geleden

Beetje verwarrende titel als blijkt dat de aggressor dus eigenlijk de Oekraïne (VS) is.

georgette
georgette
2 jaren geleden

OMG nu hebben die kl**tzakken het voor elkaar Biden is de grootste lul die er rond looptHIJ heeft dit veroorzaakt,..Ik steun de russen!Hoe het ook zal lopen De russen worden altijd als de slechte voorgesteld ,en worden altijd uitgedaagd ,nou nu hebben ze hun zin Straks een derde wereld oorlog!!

Mickey
Mickey
2 jaren geleden

Ukraune kost alleen maar geld.. NL belasting geld.. bacuška Putin… kamaraad..neem gewoon Ukraine mee alsjeblieft.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Hoezo Russische agressie? Ik dacht het niet. Het is al jarenlang hommeles met de Oekraïne. Dat is al vanaf het moment dat die engerd van een Van Baalen daar op dat plein stond te schreeuwen. Zelensky gaat er gewoon vanuit dat het Westen (de Verenigde Staten en de EU) hem wel zal helpen. Dit zou onder Donald Trump never nooit gebeurd zijn. Wat een ramp dat hij weg is. Ik had al eerder over deze zeer gevaarlijke situatie gelezen bij Xandernieuws (het gaat om de Donbass regio (Luhansk en Donatsk). Ik denk dat het lang geleden is dat er zo’n bloedgevaarlijke situatie was zoals nu. En je hoort er NIETS van bij de NPO. De schaapjes moeten vooral niet wakker geschrokken worden. En ALS het dan bekend wordt gemaakt, is Rusland in de persoon van Poetin de gebeten hond en de agressor. En de meesten zullen het nog geloven ook, tenzij je je informatie op alternatieve sites haalt.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x