Mens en Dier

Wordt dit onze nieuwe minister van Oorlog? ‘Mijn maag draait ervan om’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

VVD’er Ruben Brekelmans wordt genoemd als minister van Defensie. Daar zal het Amerikaanse militair-industrieel complex blij mee zijn.

Eerder onthulde Reactionair dat Brekelmans banden heeft met Amerikaanse wapenfabrikanten. Hij zit bij de Atlantische Commissie, de Nederlandse tak van de oorlogshitsende Atlantic Council, een entiteit die gezien wordt als een verlengstuk van het militair-industrieel complex en die financieel zou profiteren van escalatie in de oorlog in Oekraïne.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Brekelmans beweert dat de organisaties niets met elkaar te maken hebben, maar dat is op zijn zachtst gezegd misleidend, aldus Reactionair.

Oorlogsretoriek ontmaskerd

Belangrijke figuren van de Atlantic Council zijn werkzaam in het militair-industrieel complex. Mark Esper was vicepresident voor overheidsrelaties bij Raytheon, Deborah Lee James vicepresident voor internationale operaties bij United Technologies, Robert O. Work bestuurslid bij Raytheon, James L. Jones bestuurslid bij zowel Boeing als General Dynamics en Barbara Barrett bestuurslid bij Raytheon.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur reageert: “Oorlogsretoriek ontmaskerd.”

“Als Brekelmans inderdaad de nieuwe minister van Defensie wordt, wordt dit een nog groter gevaar voor onze veiligheid dan Ollongren,” merkt journalist Joost Niemoller op.

Mijn maag draait ervan om

“Het kabinet-Schoof wordt dus een neocon-kabinet. Met dank aan de Wilders-stemmers,” voegt hij toe.

Opiniemaker Ab Flipse zegt: “Mijn maag draait ervan om.”

Daarnaast wordt Sophie Hermans (VVD), Ruttes voormalige tassendrager, genoemd als minister van ‘Klimaat en Groene Groei’. “Komende kabinetsperiode dus oude wijn in nieuwe zakken,” constateert Maarten van den Berg. “Ik zal maar niet zeggen wat er op de tas van Rutte stond, en zal ook maar geen suggestie doen welke agenda dat zou kunnen zijn.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Albarda
Henk Albarda
1 maand geleden

En ’terloops’ vergeten we maar even dat de ministers gebonden zijn aan het regeer akkoord.

Daarnaast is de VVD nu EEN partij in het kabinet en NIET DE partij. Ook heeft de VVD geen steun van een CDA, D66, CU. Natuurlijk zitten VVD en NSC meer op elkaars koers maar ze hebben geen andere keus zich gematigd op te stellen.

Kennelijk dringt het NIET door tot types als Joost Niemoller en vele reaguurders HIER dat Wilders de stekker eruit kan trekken indien nodig. Bij hernieuwde verkiezingen winnen PVV en BBB en verliezen NSC en VVD.

Wie beweert dat Brekelmans erger zal zijn dan Ollongren, moet zijn bovenkamer laten nakijken. Die persoon is net zo erg als PvdA-GroenLinks.

Bovendien zal Brekelmans het prachtig vinden ineens minister te zijn en weet hij dat hij geen Rutte VVD mee heeft, maar een kritische PVV en BBB. En NSC zal Brekelmans niet automatisch steunen.

Drupje
Drupje
1 maand geleden

Schoof schuift allles op zijn plaats.
Alles blijf bij het oude.
Dictatuur Nederland.

snappie
snappie
1 maand geleden

Duidelijk WEF figuren

Julia
Julia
1 maand geleden

Het is werkelijk om kotsmisselijk van te worden. Nederland kan zich langzaamaan wel gaan indekken want met dit stuk ellende Brekelmans genoemd geraken we zeker in een oorlog Ollengren is al erg maar van deze vent kunnen we nog heel wat verwachten. Het is zelfs al zover dat Amerika wapens levert aan het AZOV bateljon. Het voormalige Azovbataljon (Oekraïens: Окремий загін спеціального призначення «Азов») was een in mei 2014 opgerichte Oekraïense extreemrechts georiënteerde militie ontstaan uit Patriotten van Oekraïne en de Sociaal-Nationale Vergadering (beide geleid door Andriy Biletsky), die deel uitmaakt van de Oekraïense Nationale Garde en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bataljon was gevestigd in Marioepol aan de kust van de Zee van Azov. Het bataljon is onder meer bekend vanwege de neonazi sympathieën. Het werd aanvankelijk gefinancierd door de oligarch Ihor Kolomoisky die nauwe banden onderhoudt met Zelensky.[2] In september 2014 is het Azovbataljon opgegaan in de Nationale Garde van de Oekraïense infanterie. Sindsdien wordt het onderdeel Regiment Azov (Oekraïens: Полк Азов) genoemd.
Te triest voor woorden dat het tijdens WOII zoveel mensenlevens heeft gekost om ons te bevrijden van de NAZI en nu gloort het NAZIME opnieuw aan de horizon.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x