Mens en Dier

Creationisme: laatste dinosaurus stierf in 1927 (infographic)

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de 17e eeuw concludeerde de aartsbisschop van Armagh in Ierland James Ussher dat de aarde was ontstaan op 22 oktober 4004 voor Christus.

Hij bracht een eeuw voor de geboorte van geologie en de eerste wetenschappelijke pogingen om de leeftijd van de aarde vast te stellen de genealogieën en chronologieën van Bijbelse figuren in kaart.

Voor zijn tijdgenoten was daarmee de leeftijd van de aarde berekend. Toen in de vroege 19e eeuw uit hiërogliefen duidelijk werd dat de Egyptenaren historische gebeurtenissen van vóór het begin van onze jaartelling beschreven, werd de theorie van Ussher weersproken.

Onderwijzen

De keuze van Ussher voor een verloop van precies 4000 jaar is gebaseerd op de gedachte dat de Israëlitische tempel van Salomo 1000 jaar voor de geboorte van Christus vernietigd was. Voor de verwoesting van de tempel plaatste Ussher drie millennia.

Creationisten geloven dat de aarde slechts enkele duizenden jaren oud is. In de Verenigde Staten proberen creationisten via politieke weg ook het christelijk creationisme op scholen te laten onderwijzen. Creationistische activiteiten in de VS hebben er inmiddels vooral in de grote staten Californië en Texas voor gezorgd dat evolutie goeddeels uit de schoolboeken is geschrapt.

Ook op internet zijn de meest pro-creationistische websites afkomstig van Amerikaanse creationistisch-christelijke organisaties. Daarnaast zijn er verscheidene musea die het creationisme promoten. Europese creationisten worden tegenwoordig sterk beïnvloed door het Amerikaanse creationisme.

EO

In Nederland vindt het creationisme vooral aanhang onder protestanten. Net als in de VS wordt het creationisme in Nederland vooral gedragen door evangelische christenen. Toch vindt het ook veel steun in kringen van orthodox-gereformeerden en bevindelijk gereformeerden. Het is vooral de niet-kerkelijke Evangelische Omroep (EO) die zich sterk met het creationisme heeft geïdentificeerd.

Onder invloed van het christelijke creationisme is er ook in de islam een creationistische beweging ontstaan die veel van haar argumenten hieraan ontleent. In moslimlanden als Turkije is heden een actieve creationistische beweging die zelfs lectuur verspreidt naar westerse landen.

Volgens het creationisme stierf de laatste dinosaurus op 17 maart van het jaar 1927. Bekijk hieronder de geologische tijdschaal voor creationisten.

Creationisme: laatste dinosaurus stierf in 1927

Bron: Popsci.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Knn
Knn
10 jaren geleden

Mensen die ‘creationisme’ aanhangen hebben het denkvermogen van een amoebe hoor. Hoe kan een rationeel mens denken dat dit echt zo gegaan is zonder dat er duidelijk wetenschappelijk/archeologisch/historisch bewijs word gepresenteerd? Dan ben je toch enorm naief?

Peter ♥
Peter ♥
10 jaren geleden

Tja daar is de mens een meester in het vervalsen van de geschiedenis ongeacht of het de wereld geschiedenis betreft of de geschiedenis van een land. Jammer dat mensen zich van alles laten aan praten door onderwijzers, predikanten, priesters, politici en de media, ik heb gelukkig geleerd zelf na te denken en dingen goed te onderzoeken.

Dapale
Dapale
10 jaren geleden

Wow, nu snap ik waarom de mens nog zo een dom ras is.. We bestaan pas een paar jaar dus hebben nog niet zo veel tijd gehad te ontwikkelen… Getuige ook bovenstaande prachtige illustratie %)

hansje
hansje
10 jaren geleden

sorry hoor maar dit gaat toch nergens over. iedereen weet dat de jaartallen die bekend zijn niet helemaal kloppen, maar toch wel redelijk voldoen.En dan zie je dit artikel daar moet ik toch wel van lachen. Mensen denken dat er in de tijd dat het fototoestel is uitgevonden dat er toen nog dino’s rondliepen. Heb je ooit een originele foto van een dino gezien ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x