Buitenland

Vergeet Area 51, Amerika beschikt over een nog geheimzinnigere basis genaamd Area 6

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een mysterieuze landingsbaan in de afgelegen Nevadawoestijn stelt veiligheidsexperts voor een raadsel. De landingsbaan is onderdeel van Area 6, een basis die op zo’n 19 kilometer ten noordoosten van het beruchte Area 51 ligt.

Area 6 bestaat uit een aantal hangars die aan het einde van de landingsbaan staan, zo blijkt uit satellietbeelden op Google Earth. Het gebied, dat geen naam heeft, is afgezet met hekken en vormt onderdeel van Yucca Flat, waar het Amerikaanse leger in de loop der jaren honderden kernproeven heeft gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Onbemande luchtvaartuigen

Er is weinig bekend over Area 6. Maandenlang ontweek de National Nuclear Security Administration vragen over de basis. Woordvoerder Darwin Morgan wilde alleen kwijt dat de landingsbaan wordt gebruikt door zowel het ministerie van Defensie als het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. “Ze komen hier om hun sensoren te testen,” zei hij.

Hoewel overheidsfunctionarissen niets kwijt willen over de basis, zijn er toch enkele details uitgelekt. In een 7500 pagina’s tellend document over nucleaire veiligheid wordt aangegeven dat Area 6 wordt gebruikt voor ‘luchtoperaties’. In een document uit 2008 valt onder meer te lezen dat er ‘onbemande luchtvaartuigen’ worden getest.

Radioactief materiaal

Het luchtverkeer in de buurt van de landingsbaan wordt gereguleerd om pottenkijkers buiten de deur te houden. Sommige experts speculeren dat de basis wordt gebruikt voor drones. De landingsbaan is volgens hen te smal voor gevechtstoestellen of bommenwerpers.

Het is ook mogelijk dat er apparaten worden getest die radioactief materiaal kunnen detecteren. De overheid heeft de basis voor bijna 10 miljoen dollar laten bouwen door het bedrijf Bechtel SAIC. De landingsbaan is in 2005 aangelegd.

[Las Vegas Review-Journal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coeus
Coeus
8 jaren geleden

Area 6 ligt niet 19 km ten noordoosten van Area 51, maar ongeveer 35 km ten zuid/zuidwesten.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een locatie waar UFO-replies worden gebouwd?

dimmer
dimmer
8 jaren geleden

Die is voor de V1 en V2 te lanceren natuurlijk!!!

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Waar blijven de sancties tegen de VS?

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x