Buitenaards

Wetenschappers zeggen buitenaards leven te hebben gevonden

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse wetenschappers zeggen in de atmosfeer van onze planeet buitenaards leven te hebben aangetroffen.

Een onderzoeksteam stuurde een ballon naar de stratosfeer, waar op 27 kilometer hoogte kleine biologische organismen zijn opgevangen die alleen vanuit de ruimte afkomstig kunnen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De groep, die wordt geleid door astrobioloog Chandra Wickramasinghe, stelt dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en dat het leven op aarde niet op de aarde zelf is ontstaan. Het leven is volgens de wetenschappers door passerende meteorieten naar de aarde gebracht.

Perseïdenzwerm

De 74-jarige Wickramasinghe en zijn team van de Universiteit van Sheffield lieten tijdens de jaarlijkse Perseïdenzwerm een speciale ballon op. De ballon droeg steriele microscoopglaasjes met zich mee die alleen op een hoogte van 27 kilometer werden blootgesteld aan de atmosfeer.

Toen de ballon was teruggekeerd naar de aarde, ontdekten de wetenschappers microscopische algen op de glaasjes. De organismen kunnen volgens het team alleen uit de ruimte komen.

Aardbeving

De bevindingen zijn afgelopen maand gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in San Diego. “Dergelijke biologische entiteiten zijn nog nooit eerder gemeld in de stratosfeer,” legde Wickramasinghe uit.

Sceptici zijn van mening dat de organismen die in de stratosfeer zijn gevangen vanaf de aarde hun weg naar de stratosfeer kunnen hebben gemaakt. Wickramasinghe reageerde dat de biologische entiteiten bestaan uit deeltjes met een relatief grote omvang en massa. Dergelijke deeltjes kunnen volgens hem niet van de aarde in de stratosfeer worden gebracht, tenzij zich op de dag dat ze worden gemeten een hele krachtige aardbeving voordoet.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
san
san
10 jaren geleden

Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt

R Oosterling
R Oosterling
10 jaren geleden

De geleerden en de universiteiten blijven zoeken naar buitenaards leven, maar ze blijven dat doen vanuit de derde dimensie. Dit getuigt niet echt van intelligentie. Als je de complexiteit van alles bekijkt, kan je alleen concluderen dat we te maken hebben met een creatieve Supermacht.

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Zo denkt het AD erover.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3500467/2013/08/29/Is-het-leven-op-Aarde-afkomstig-van-Mars.dhtml Maar dit behoeft echt niet alleen via mars te zijn, maar kan overal vandaan komen.In ieder geval zijn de wetenschappers het eens dat het microbiologische leven uit het heelal is gekomen.Maar wat voor bewijzen vinden we op aarde??Neem de zaak M.Vaatstra waarbij werd verteld dat ieder mens afstamt van 2000 paar soorten DNA.Een deel is uitgestorven en het andere deel heeft zich over de continenten verspreidt.Maar waarom vinden we start en landingsbanen in de Amazone jungle?Waarom een gouden speelgoed vliegtuigje waarom de rotstekeningen.Het heeft er alle schijn van dat de mens al aardig compleet was, toen zij op de aarde arriveerden.En wie weet zijn onze voorouders wel net als in de film Galactica, bezig met een ruimtereis om het leven voort te planten in het heelal.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

[quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
Dus ze werken met 2 kleine organismen,
samen met de americane ?? 🙂

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x