Homepagina » Buitenaards » Wetenschappers zeggen buitenaards leven te hebben gevonden
Wetenschappers zeggen buitenaards leven te hebben gevonden

Wetenschappers zeggen buitenaards leven te hebben gevonden

Britse wetenschappers zeggen in de atmosfeer van onze planeet buitenaards leven te hebben aangetroffen.

Een onderzoeksteam stuurde een ballon naar de stratosfeer, waar op 27 kilometer hoogte kleine biologische organismen zijn opgevangen die alleen vanuit de ruimte afkomstig kunnen zijn.

De groep, die wordt geleid door astrobioloog Chandra Wickramasinghe, stelt dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en dat het leven op aarde niet op de aarde zelf is ontstaan. Het leven is volgens de wetenschappers door passerende meteorieten naar de aarde gebracht.

Perseïdenzwerm

De 74-jarige Wickramasinghe en zijn team van de Universiteit van Sheffield lieten tijdens de jaarlijkse Perseïdenzwerm een speciale ballon op. De ballon droeg steriele microscoopglaasjes met zich mee die alleen op een hoogte van 27 kilometer werden blootgesteld aan de atmosfeer.

Toen de ballon was teruggekeerd naar de aarde, ontdekten de wetenschappers microscopische algen op de glaasjes. De organismen kunnen volgens het team alleen uit de ruimte komen.

Aardbeving

De bevindingen zijn afgelopen maand gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in San Diego. “Dergelijke biologische entiteiten zijn nog nooit eerder gemeld in de stratosfeer,” legde Wickramasinghe uit.

Sceptici zijn van mening dat de organismen die in de stratosfeer zijn gevangen vanaf de aarde hun weg naar de stratosfeer kunnen hebben gemaakt. Wickramasinghe reageerde dat de biologische entiteiten bestaan uit deeltjes met een relatief grote omvang en massa. Dergelijke deeltjes kunnen volgens hem niet van de aarde in de stratosfeer worden gebracht, tenzij zich op de dag dat ze worden gemeten een hele krachtige aardbeving voordoet.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt

  0 likes
 2. De geleerden en de universiteiten blijven zoeken naar buitenaards leven, maar ze blijven dat doen vanuit de derde dimensie. Dit getuigt niet echt van intelligentie. Als je de complexiteit van alles bekijkt, kan je alleen concluderen dat we te maken hebben met een creatieve Supermacht.

  0 likes
 3. Zo denkt het AD erover.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3500467/2013/08/29/Is-het-leven-op-Aarde-afkomstig-van-Mars.dhtml Maar dit behoeft echt niet alleen via mars te zijn, maar kan overal vandaan komen.In ieder geval zijn de wetenschappers het eens dat het microbiologische leven uit het heelal is gekomen.Maar wat voor bewijzen vinden we op aarde??Neem de zaak M.Vaatstra waarbij werd verteld dat ieder mens afstamt van 2000 paar soorten DNA.Een deel is uitgestorven en het andere deel heeft zich over de continenten verspreidt.Maar waarom vinden we start en landingsbanen in de Amazone jungle?Waarom een gouden speelgoed vliegtuigje waarom de rotstekeningen.Het heeft er alle schijn van dat de mens al aardig compleet was, toen zij op de aarde arriveerden.En wie weet zijn onze voorouders wel net als in de film Galactica, bezig met een ruimtereis om het leven voort te planten in het heelal.

  0 likes
 4. [quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
  Dus ze werken met 2 kleine organismen,
  samen met de americane ?? 🙂

  0 likes
 5. [quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
  Verbeter de wereld, en begin bij u zelf.En zeker, als uw enige reactie is: nu kleine organismen next???Ik wilde u de zinloosheid even melden.Heeft U niets meer te melden?Als er wordt gezeurt of gezeikt dan reageert u toch zeker niet!!Boven iets staan is slimmer!

  0 likes
 6. Dus het is waarschijnlijker dat biologische organismen in onze atmosfeer afkomstig zijn uit de ruimte en niet van de aarde zelf…? Okay.

  0 likes
 7. Nou nou geweldig nieuws weer hoor van de heren wetenschappers. terwijl het wemelt van het leven in de diverse universum`s en dus bewoonde werelden, maar het is toch oh zo moeilijk toegeven als ze zogenaamd geen hard bewijs hebben, ik zeg zogenaamd, want bewijs te over op deze aarde.

  0 likes
 8. De makkelijkste oplossing van alle vraagstukken is de these dat de mensenlijke beschaving al veel eerder (1M-300.000j geleden) tot een piekbeschaving is gekomen waarbij ruimtereizen en het bouwen van onmogelijke bouwwerken mogelijk werd.

  Of dat hier of elders (BattleStar Galactica) gebeurde maakt voor de these weinig uit.

  Ik zeg het je, onze voorouders kwamen van out there, naar here, en the party is still going 🙂

  [quote name=”Dondervogel”]Zo denkt het AD erover.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3500467/2013/08/29/Is-het-leven-op-Aarde-afkomstig-van-Mars.dhtml Maar dit behoeft echt niet alleen via mars te zijn, maar kan overal vandaan komen.In ieder geval zijn de wetenschappers het eens dat het microbiologische leven uit het heelal is gekomen.Maar wat voor bewijzen vinden we op aarde??Neem de zaak M.Vaatstra waarbij werd verteld dat ieder mens afstamt van 2000 paar soorten DNA.Een deel is uitgestorven en het andere deel heeft zich over de continenten verspreidt.Maar waarom vinden we start en landingsbanen in de Amazone jungle?Waarom een gouden speelgoed vliegtuigje waarom de rotstekeningen.Het heeft er alle schijn van dat de mens al aardig compleet was, toen zij op de aarde arriveerden.En wie weet zijn onze voorouders wel net als in de film Galactica, bezig met een ruimtereis om het leven voort te planten in het heelal.[/quote]

  0 likes
 9. De officiële wetenschap doet al jaren z’n uiterste best om maar geen buitenaards leven te ontdekken, SETI zoekt al lang het heelal af naar intelligente radio signalen, die voor hoogontwikkelde beschavingen het zelfde zullen zijn als rooksignalen uit de prehistorie voor ons. Het verschijnsel UFO is zo’n groot taboe, dat elke academicus voor zijn baan moet vrezen indien hij of zij zich er mee inlaat. De Viking landers hebben al in 1976 leven gevonden op Mars, dat is de stellige mening van astrobioloog Dr.. Gilbert V. Levin, maar de feiten worden no steeds genegeerd. Een vermoeden van leven mag wel, maar hard bewijs (nog) niet.

  0 likes
 10. Waaaauuuw wetenschappelijk bewijs van organismen in de chemtrails!!?? 1 cellig zeker!?

  0 likes
 11. Wat een mafkelets soms. Die wezens zijn gewoon aards. Ze wegen nagenoeg niks. Buitenaardsen komen met schepen van 40Km lang, en Planeetdestroyers. Niet met micro orgamismen toch?

  0 likes
 12. [quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
  Want blind positisme is zoveel beter dan kritisch tegen zaken aan kijken.

  Ik hebliever het laatste, daar wordt namelijk vaak uit bekend wat er schort aan een verhaal.

  Maar voorlopig kan dit nog overal vandaan komen, bewijzen is wat we willen. Onderbouwingen die overeind blijven staan ook als de reacties negatief zijn!

  0 likes
 13. Het is al lang bekend dat algen overal groeien vooral groene alg zelfs in mijn koffiezet resevoir waar het zonlicht op staat zelfs achter dubbel glas word het lekker groen dus elke water laagje met zonlicht is levensvatbaar

  0 likes
 14. Ik vraag mij af waar de veronderstelling vandaan komt dat ze uit de ruimte moeten komen. Zij zijn er zeker van maar aan het eind wordt er ook gezegd:”Dergelijke deeltjes kunnen volgens hem niet van de aarde in de stratosfeer worden gebracht, tenzij zich op de dag dat ze worden gemeten een hele krachtige aardbeving voordoet.”.

  Als je zoekt bij stratosfeer (Wikipedia) staat er op het eind de zin:”Het gebrek aan verticale luchtbewegingen maakt het dat eenmaal aanwezige verontreiniging lang in de stratosfeer kan blijven.”.

  Kan het dan niet zo zijn dat deze organismen gewoon vanaf de aarde in de stratosfeer gekomen zijn? Volgens mij kun je dat niet uitsluiten.

  0 likes
 15. Sjonge jonge jonge,
  Hij heb een bacterie gevonden hoor.
  Als die jongen niet uitkijkt, dan wordt z’n ballon nog aan flarden gevlogen door een UFO op weg naar Mars of naar de Maan.

  En hij hep een bacterie gevonden….
  Goed man, nog een paar miljard er tegenaan.

  0 likes
 16. Waren er geen spacemieren bij, die deze planeet komen overnemen.

  0 likes
 17. [quote name=”Dondervogel”][quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
  Verbeter de wereld, en begin bij u zelf.En zeker, als uw enige reactie is: nu kleine organismen next???Ik wilde u de zinloosheid even melden.Heeft U niets meer te melden?Als er wordt gezeurt of gezeikt dan reageert u toch zeker niet!!Boven iets staan is slimmer![/quote]
  Waarom sta er zelf dan niet boven Dondervogel? Wanbli Gleshkawa?

  0 likes
 18. alles is buitenaards of niets is buitenaards.
  stel we leven in een gesloten universum dan is alles universeel.

  0 likes
 19. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”san”]Nu, hele kleine organismen, next? en graag positieve reactie die ect iets bijdragen, niet het negatieve gezeik wat hier te vaak voorkomt[/quote]
  Want blind positisme is zoveel beter dan kritisch tegen zaken aan kijken.

  Ik hebliever het laatste, daar wordt namelijk vaak uit bekend wat er schort aan een verhaal.

  Maar voorlopig kan dit nog overal vandaan komen, bewijzen is wat we willen. Onderbouwingen die overeind blijven staan ook als de reacties negatief zijn![/quote]
  Ten eerste, het is positivisme, ten tweede niet blind tegen aankijken maar gewoon openstaan voor nieuwe invalshoeken, volgens mij zijn de meeste reacties hier louter gebasseerd op angst voor de mogelijkheid dat er ander leven is in het heelal behalve deze arrogante soort die wij homo sapiens noemen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...

NOS

NOS misleidt over Zweedse coronastrategie: ‘Dit bericht is niet juist’

Zweden ging tijdens de coronacrisis als één ...