Het Complot

Poetin: ‘Chemische aanval’ in Syrië was false flag, meer in aantocht

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische inlichtingendienst heeft aanwijzingen dat er in Syrië binnenkort opnieuw chemische wapens worden ingezet, meldt persbureau Reuters.

Het zijn provocaties die moeten leiden tot nieuwe Amerikaanse aanvallen op regeringstroepen van president Assad. Dat zei de Russische president Poetin dinsdag.

Aanvallen met gifgas zouden op meerdere plaatsen worden voorbereid, zei Poetin na een onderhoud in Moskou met zijn Italiaanse ambtgenoot Sergio Mattarella.

Geplande provocaties

Hij zei dat hij heeft gehoord over ‘geplande provocaties’ met als doel om de Syrische overheid op te laten draaien voor de chemische aanval in Idlib.

“Meerdere bronnen hebben laten weten dat false flags zoals deze – ik kan het niet anders noemen – worden voorbereid in andere delen van Syrië, waaronder in de zuidelijke buitenwijken van Damascus,” zei Poetin.

“Ze zijn van plan daar chemische wapens te stallen en de Syrische overheid te beschuldigen van een aanval,” vervolgde hij.

Irak

De Russische Generale Staf schreef in een recent rapport dat militanten giftige stoffen naar verschillende delen van Syrië hebben vervoerd, waaronder het oosten van Ghouta, waar in 2013 een chemische aanval plaatsvond.

De Russische president heeft de Amerikaanse claim dat Assad achter de gifgasaanval zit, vergeleken met de Amerikaanse bewering uit 2003 dat Irak massavernietigingswapens had.

Onderzoek

Dat was het argument voor de invasie van Irak die leidde tot de val van Saddam Hoessein. Later bleek dat er geen bewijs was dat Irak over zulke wapens beschikte.

Rusland gaat de Verenigde Naties vragen om een onderzoek in te stellen naar de gifgasaanval vorige week in Khan Shaikhoun, in het noordwesten van het land.

[Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
justin
justin
5 jaren geleden

Ik zeg niks meer …zoveel domheid ,zoveel kortzichigheid ,we zijn echt te beklagen als mensheid dat we overgeleverd zijn aan die ”slimme” ”capabele” ”verstandige” ”menslievende” ”vredelievende ” ” leiders”.
Poetin lijkt op het moment de enige met gezond verstand ,of is dat ook spel…
Ik ga een kop koffie drinken nu het nog kan, zonder radioactief besmet water erin. …Stelletje afgrijselijke idioten.

orlandian
orlandian
5 jaren geleden

iets met stuurlui en wal….. of die klok en klepel…

exegese
exegese
5 jaren geleden

False flag met meer in aantocht ! Ja, waarom ook niet ? Als het merendeel van de goedgelovige schapen dit ook onvoorwaardelijk als waarheid door de strot laat duwen, waarom dan ineens stoppen daarmee ?
Mensen krijgen de “leiders” met al hun daden alsook de wandaden die ze verdienen met hun onnozele volgzame houding . Als overheden willens en wetens criminele daden verrichten is het een burgerplicht om daar niet aan mee te werken. Dan wordt burgerlijke ongehoorzaamheid een morele plicht naar alle slachtoffers die het heeft gekost en in de toekomst zou gaan kosten. Ik heb om te beginnen nooit gestemd op dat schorem in Den Haag wat hier net zo medeplichtig aan is. Daarmee gebeurt dit in ieder geval absoluut niet mede in mijn naam. Alles begint bij het feit dat men middels de politieke stem hen het mandaat geeft oorlogshandelingen uit te voeren dan wel er aan mee te werken.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Putin verspreid nepnieuws om de wereld zand in de ogen te strooien, waardoor niemand nog weet wat de waarheid is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x