Homepagina » Binnenland » ANP weigert persbericht van artsen over vaccinatiepaspoort: ‘Dit geluid mag kennelijk niet gehoord worden’
artsen
Foto: Unsplash

ANP weigert persbericht van artsen over vaccinatiepaspoort: ‘Dit geluid mag kennelijk niet gehoord worden’

Het Artsen Covid Collectief kwam vandaag met een persbericht naar buiten over het vaccinatiepaspoort. Het ANP weigerde het en stelde wijzigingen voor, voordat het geplaatst zou kunnen worden. “Dit geluid mag kennelijk niet gehoord worden,” reageert huisarts Jan Vingerhoets. “Censuur en discriminatie zijn inmiddels onderdeel van het nieuwe normaal geworden.”

“Journalisten van Nederland, neem je verantwoordelijkheid, verkwansel je journalistenziel niet en verspreid dit bericht! Artsen van Nederland, open de ogen, sta op voor je patiënten en spreek je uit!” roept de arts.

“Wanneer is genoeg, genoeg?” vraagt internist-endocrinoloog Evelien Peeters, voorzitter van de groep artsen. “Een demissionair kabinet dat nog snel één week voor de verkiezingen een wetsvoorstel neerlegt om een paspoort verplicht te maken waarmee ieder individu per definitie als een gevaar wordt aangemerkt, behalve als hij of zij voldoet aan door de overheid opgestelde eisen.”

Medische apartheid

Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid, zegt het Artsen Collectief, waar meer dan 1000 medisch specialisten bij aangesloten zijn.

Het Artsen Collectief ziet ernstige medische en ethische bezwaren bij een vaccinatiepaspoort en benadrukt dat het aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, altijd een vrije en persoonlijke afweging is.

Een groot deel van de mensen heeft al contact gehad met het nieuwe coronavirus en daardoor een natuurlijke immuniteit opgebouwd. Zij hebben geen noodzaak tot vaccinatie, temeer omdat het vaccin niet voorkomt dat je anderen kan besmetten of dat je ziek wordt. Mensen die niet gevaccineerd zijn, vormen dan ook geen gevaar. Massavaccinatie tegen het virus is daarom onverantwoordelijk en niet nodig, stelt de artsenorganisatie, die de huidige beleidslijn gevaarlijk vindt.

Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking

Bij invoeren van een ‘vaccinatiepaspoort’ worden mensen onder druk gezet een behandeling te ondergaan waarvan nog niet zeker is dat de voordelen voor hun gezondheid opwegen tegen de mogelijke medische risico’s. Dit gaat volgens het Artsen Collectief duidelijk een ethische grens over. Het invoeren van een dergelijk paspoort zal druk leggen bij mensen die twijfelen of het vaccin liever niet nemen, omdat een deel van hun vrijheid ervan afhankelijk wordt. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten.

De vele medisch specialisten die zich al aansloten bij het Artsen Collectief vinden dat de beslissing om al dan niet te vaccineren tegen Covid-19 altijd vrijwillig moet zijn. Het nemen van een vaccin is een persoonlijke keuze, waarbij zowel de voor- als de mogelijke nadelen voor het individu zijn en niet voor de maatschappij. Hierbij is het de taak van de arts om goed te informeren over voor- en nadelen via een zo volledig mogelijke ‘informed consent’.

Ook de Raad van Europa heeft zich op 27 januari met resolutie 2361 nadrukkelijk uitgesproken tegen het verplicht stellen van het coronavaccin. Discriminatie tussen mensen die zich wel en mensen die zich niet laten vaccineren, is volgens de Raad van Europa niet toegestaan. Gezondheidsdiscriminatie moet te allen tijde voorkomen worden.

Je kunt het hele persbericht hier lezen.

[Artsen Collectief]
4.6 98 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

ANP is in handen van John de Mol.

Het is één groot kartel.
Links laten liggen.

R W
R W
8 maanden geleden

Leuk dat Artsen Covid Collectief, maar ook deze mensen gaan uit van de leugen van het bestaan van dit ‘virus’. Ik weet 100% zeker, er is geen virus, er was geen virus, er komt geen (gemuteerd) virus. Doe svp allemaal normaal en kap met deze virusonzin en al die leugens!

Johnny op Regard
Johnny op Regard
8 maanden geleden

Mensen Worden VERMOORD!!!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Vaccine is eerst voor de genocide.. En dan de rest chippen met de vaccine voor een kudde, DE SLAVEN !!

ZE GAAN VALLEN !!

x

Check Also

mccullough

‘Huiveringwekkend interview’: Internist Peter McCullough legt uit hoe gevaarlijk de vaccins werkelijk zijn

Als de Amerikaanse internist, cardioloog en epidemioloog ...

vanden bossche

Vaccindeskundige Geert Vanden Bossche: het is ‘absoluut absurd’ om mensen boosters te geven

Maandag hebben twee Belgische groepen, Tegenstroom en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

105
0
We lezen graag je reactie!x