Homepagina » Mens en Dier » Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat met ruim 40 zetels op eenzame hoogte. Gisteren kon je nog in de media lezen dat hij ‘de meest populaire premier van de laatste 40 jaar is’. Tegelijkertijd zijn ontzettend veel mensen ontevreden over zijn beleid. Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar deze peilingen zijn.

Zondag was het eerste tv-interview van de premier sinds het begin van de coronacrisis. In Op1 sprak Rutte over de grote kwesties van de afgelopen maanden. Hij zei in de talkshow: “Als ik nu zou moeten kiezen, ga ik door.”

Hij weet nog niet zeker of hij zich voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer beschikbaar stelt als lijsttrekker voor de VVD. “Het gaat toch om een beslissing voor weer ongeveer 5 jaar van mijn leven.”

87 procent

Het NPO-radioprogramma Stand.nl schrijft:

Als Rutte zich weer beschikbaar stelt als lijsttrekker van de VVD wordt hij hoogstwaarschijnlijk nog een termijn minister-president. De VVD is met 40 zetels verreweg de grootste partij in de peilingen. Ook Rutte zelf is ongekend populair door zijn leiderschap tijdens de coronacrisis.

Is dat zo? Is hij ongekend populair? Willen we na 10 jaar nog meer Rutte? De VVD blijkt in werkelijkheid een stuk minder populair. Veruit de meeste mensen zijn klaar met Rutte. Maar liefst 87 procent van de respondenten is het oneens met de stelling van de NPO dat hij door moet. Stemmen kan nog steeds.

Als je dus weer een peiling voorbij ziet komen in de media, neem die dan met een korrel zout. Als de VVD op 40+ zetels staat, waarom wil 87 procent dan van hem af?

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
4 maanden geleden

Rutte populair?
Dat mocht hij willen, de liegende hangjas.

Medusa
Medusa
Reactie op  Petrus
4 maanden geleden

BLANCO stemmen gaan we minister pinnokio 🙂 weg met dit systeem, terug naar de soevereine mensheid, wij kunnen prima leven zonder regering, wij eten onze eigen onbespoten groente wel, kiezen zelf wel ruil / betaalmiddelen, wij doen zelf ons bosbeheer wel, wij zorgen zelf wel voor onszelf! Wij weten inmiddels allemaal wel zeker, dat daar meer van terecht gaat komen.Wij gaan de overvloed en rijkdom van moeder aarde, zelf wel verdelen minister pinokkio, wij zijn een eenheid van licht, en kunnen dat met gemak, wij worden door het universum gedragen! Zo is het, en zo zal het zijn
.

Pieter
Pieter
Reactie op  Medusa
4 maanden geleden

Zolang 50% of meer blijft stemmen gaat blanco stemmen je weinig opleveren en dan blijft ook de vraag wat voor een groepsdynamica je voorstaat in het puur theoretische geval dat > 50% blanco stemt.

Nu zijn de peilingen van Eenvandaag meestal onder vrijwel dezelfde groep en deze groep is (in ieder geval nu) niet meer representatief voor het geheel. Dat hebben we ook al duidelijk kunnen zien tijdens de 1e kamerverkiezingen.

Nu zijn dit soort Internet peilingen van NPO wel heel makkelijk te manipuleren. Gewoon je cookie verwijderen en nog een keer stemmen.

Aphroditje
Aphroditje
Reactie op  Medusa
4 maanden geleden

So it be now made manifest… As I speak… SO MOTE IT BE!!!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Petrus
4 maanden geleden

Klopt helemaal. Spreek aardig wat mensen uit alle gelederen van de samenleving zoals mensen dat noemen en het klopt als een zwerende vinger. Niemand, maar dan ook niemand hoor ik zich positief uitlaten over Rutte of VVD. Het kan echt niet anders of de reguliere media manipuleert de berichtgeving over deze man en zijn partij enorm.
Als voorbeeld stel ik de provincie Zeeland waar ik de afgelopen week verbleef. Ze kunnen de VVD en hun politici niet zien of luchten.Speelt natuurlijk zeker het vieze spelletje mee wat ze gespeeld hebben omtrent de marine kwestie. Kregen i.p.v. een kazerne een EBI.
Hoe schoffeer je een complete bevolking? Nou op die manier dus. En ga er maar vanuit dat de VVD een gepasseerd station is voor Zeeland., Dat is slechts 1 voorbeeld, wat dacht u van Eric Wiebes van de VVD en zijn leugens richting de Groningers. Nou er is geen Groninger meer die op de VVD zal stemmen. Dat was voorbeeld twee.
Het klopt van geen kant wat de reguliere media publiceert.

Jerrel
Jerrel
4 maanden geleden

We kunnen onze eigen peilingen beginnen. De stem van het volk tegen de polls van de MSM lobbyisten.

Petra
Petra
Reactie op  Jerrel
4 maanden geleden
jtprf
jtprf
4 maanden geleden

Van zogenaamde peilingen moet je het niet hebben, die kloppen niet wat mij betreft.

De Realist.
De Realist.
Reactie op  jtprf
4 maanden geleden

Komt zeker omdat de uitslag jou niet aanstaat…..

Zo is er nog iemand die last heeft van dit vage fenomeen….. idd, dat is TrumpJe.

Rayoflight
Rayoflight
4 maanden geleden

Media is gewoon staatsleugens. IEDEREEN is klaar met rutte maar ook iedereen is klaar met MSN. MSN is een grotere vijand voor de vrijheid dan rutte.

NicoVilly
NicoVilly
4 maanden geleden

Wie stemt er nu op de grootste leugenaar van Nederland. Daar moet je toch geschift voor zijn of zit Nederland vol zombies?

Casper
Casper
4 maanden geleden

Sterker nog, die peilingen hebben nog nooit de ware mening van het volk gesproken!
Ook diverse referenda hebben dit al zichtbaar gemaakt.
Maar de politiek is ziek. De politiek werkt niet meer voor de burgers.
De politiek werkt voor grote geldschieters en baantjes belovende lobbyisten.
Lobbyisten die geen zak voelen voor wat de burger wil. en daarmee alles verzieken waar de politiek voor zou moeten staan: Voor ons, de betalende belastingbetalende burger.
Ze nemen ons voor lief. Ze denk dat we hun slaven zijn.
Opstaan zullen we, en veldslagen zullen we winnen.

Zij die nu nog staffelloos denken de burgen te naaien, zullen niet worden vergeten.
De schandpaal staat klaar, het burger tribunaal moet nog worden opgericht.
Als de burger voor het minste zware straffen kan krijgen, dan is dit volksverraad het zwaarste dat in mijn ogen bestraft moet worden. Niet door rechters, maar door het volk. De rechterlijke macht, bestaat niet meer. Ja, om natuurlijk de burger zwaar door het slijk te halen. Maar zij, de landverraders gaan nu vrijuit, en verdienen goud geld. Nu nog..

Sjipke
Sjipke
4 maanden geleden

Je gunt Europa toch zo’n populair mannetje! Laat Europa maar een paar jaar genieten van de strapatsen van deze joker!

Peter
Peter
4 maanden geleden

En met Rutte ook die Black life Etters, Antifa fascisten, het NPO, al die aandachtshoerige BNN’ers met hun KOZP fetish en nog veel meer figuren die proberen om de wereld in een puinhoop te veranderen…

Thornwald
Thornwald
4 maanden geleden

Peilingen zijn een middel om de keuze te beinvloeden

Ik zie al een jaar overal ´FCK VVD’ stickers

Maar opgedonderd vind ik niet ver genoeg gaan

Thornwald
Thornwald
4 maanden geleden

Pek met veren lijkt me gepaster

x

Check Also

desinformatie

‘Pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte’

Het Nederlandse leger heeft sinds de corona-uitbraak ...

europa

Anti-lockdownprotesten in HEEL Europa: een overzicht

Er is iets groots gaande in Europa, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x