Homepagina » Mens en Dier » Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt
rutte
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat met ruim 40 zetels op eenzame hoogte. Gisteren kon je nog in de media lezen dat hij ‘de meest populaire premier van de laatste 40 jaar is’. Tegelijkertijd zijn ontzettend veel mensen ontevreden over zijn beleid. Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar deze peilingen zijn.

Zondag was het eerste tv-interview van de premier sinds het begin van de coronacrisis. In Op1 sprak Rutte over de grote kwesties van de afgelopen maanden. Hij zei in de talkshow: “Als ik nu zou moeten kiezen, ga ik door.”

Hij weet nog niet zeker of hij zich voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer beschikbaar stelt als lijsttrekker voor de VVD. “Het gaat toch om een beslissing voor weer ongeveer 5 jaar van mijn leven.”

87 procent

Het NPO-radioprogramma Stand.nl schrijft:

Als Rutte zich weer beschikbaar stelt als lijsttrekker van de VVD wordt hij hoogstwaarschijnlijk nog een termijn minister-president. De VVD is met 40 zetels verreweg de grootste partij in de peilingen. Ook Rutte zelf is ongekend populair door zijn leiderschap tijdens de coronacrisis.

Is dat zo? Is hij ongekend populair? Willen we na 10 jaar nog meer Rutte? De VVD blijkt in werkelijkheid een stuk minder populair. Veruit de meeste mensen zijn klaar met Rutte. Maar liefst 87 procent van de respondenten is het oneens met de stelling van de NPO dat hij door moet. Stemmen kan nog steeds.

Als je dus weer een peiling voorbij ziet komen in de media, neem die dan met een korrel zout. Als de VVD op 40+ zetels staat, waarom wil 87 procent dan van hem af?

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Petrus schreef:

  Rutte populair?
  Dat mocht hij willen, de liegende hangjas.

  67 likes
  • Medusa schreef:

   BLANCO stemmen gaan we minister pinnokio 🙂 weg met dit systeem, terug naar de soevereine mensheid, wij kunnen prima leven zonder regering, wij eten onze eigen onbespoten groente wel, kiezen zelf wel ruil / betaalmiddelen, wij doen zelf ons bosbeheer wel, wij zorgen zelf wel voor onszelf! Wij weten inmiddels allemaal wel zeker, dat daar meer van terecht gaat komen.Wij gaan de overvloed en rijkdom van moeder aarde, zelf wel verdelen minister pinokkio, wij zijn een eenheid van licht, en kunnen dat met gemak, wij worden door het universum gedragen! Zo is het, en zo zal het zijn
   .

   27 likes
   • Pieter schreef:

    Zolang 50% of meer blijft stemmen gaat blanco stemmen je weinig opleveren en dan blijft ook de vraag wat voor een groepsdynamica je voorstaat in het puur theoretische geval dat > 50% blanco stemt.

    Nu zijn de peilingen van Eenvandaag meestal onder vrijwel dezelfde groep en deze groep is (in ieder geval nu) niet meer representatief voor het geheel. Dat hebben we ook al duidelijk kunnen zien tijdens de 1e kamerverkiezingen.

    Nu zijn dit soort Internet peilingen van NPO wel heel makkelijk te manipuleren. Gewoon je cookie verwijderen en nog een keer stemmen.

    16 likes
   • Aphroditje schreef:

    So it be now made manifest… As I speak… SO MOTE IT BE!!!

    0 likes
  • Bas van Stapelberg schreef:

   Klopt helemaal. Spreek aardig wat mensen uit alle gelederen van de samenleving zoals mensen dat noemen en het klopt als een zwerende vinger. Niemand, maar dan ook niemand hoor ik zich positief uitlaten over Rutte of VVD. Het kan echt niet anders of de reguliere media manipuleert de berichtgeving over deze man en zijn partij enorm.
   Als voorbeeld stel ik de provincie Zeeland waar ik de afgelopen week verbleef. Ze kunnen de VVD en hun politici niet zien of luchten.Speelt natuurlijk zeker het vieze spelletje mee wat ze gespeeld hebben omtrent de marine kwestie. Kregen i.p.v. een kazerne een EBI.
   Hoe schoffeer je een complete bevolking? Nou op die manier dus. En ga er maar vanuit dat de VVD een gepasseerd station is voor Zeeland., Dat is slechts 1 voorbeeld, wat dacht u van Eric Wiebes van de VVD en zijn leugens richting de Groningers. Nou er is geen Groninger meer die op de VVD zal stemmen. Dat was voorbeeld twee.
   Het klopt van geen kant wat de reguliere media publiceert.

   15 likes
 • Jerrel schreef:

  We kunnen onze eigen peilingen beginnen. De stem van het volk tegen de polls van de MSM lobbyisten.

  50 likes
 • Casper schreef:

  Sterker nog, die peilingen hebben nog nooit de ware mening van het volk gesproken!
  Ook diverse referenda hebben dit al zichtbaar gemaakt.
  Maar de politiek is ziek. De politiek werkt niet meer voor de burgers.
  De politiek werkt voor grote geldschieters en baantjes belovende lobbyisten.
  Lobbyisten die geen zak voelen voor wat de burger wil. en daarmee alles verzieken waar de politiek voor zou moeten staan: Voor ons, de betalende belastingbetalende burger.
  Ze nemen ons voor lief. Ze denk dat we hun slaven zijn.
  Opstaan zullen we, en veldslagen zullen we winnen.

  Zij die nu nog staffelloos denken de burgen te naaien, zullen niet worden vergeten.
  De schandpaal staat klaar, het burger tribunaal moet nog worden opgericht.
  Als de burger voor het minste zware straffen kan krijgen, dan is dit volksverraad het zwaarste dat in mijn ogen bestraft moet worden. Niet door rechters, maar door het volk. De rechterlijke macht, bestaat niet meer. Ja, om natuurlijk de burger zwaar door het slijk te halen. Maar zij, de landverraders gaan nu vrijuit, en verdienen goud geld. Nu nog..

  24 likes
 • jtprf schreef:

  Van zogenaamde peilingen moet je het niet hebben, die kloppen niet wat mij betreft.

  22 likes
  • De Realist. schreef:

   Komt zeker omdat de uitslag jou niet aanstaat…..

   Zo is er nog iemand die last heeft van dit vage fenomeen….. idd, dat is TrumpJe.

   2 likes
 • NicoVilly schreef:

  Wie stemt er nu op de grootste leugenaar van Nederland. Daar moet je toch geschift voor zijn of zit Nederland vol zombies?

  19 likes
 • Peter schreef:

  En met Rutte ook die Black life Etters, Antifa fascisten, het NPO, al die aandachtshoerige BNN’ers met hun KOZP fetish en nog veel meer figuren die proberen om de wereld in een puinhoop te veranderen…

  19 likes
 • Exegese schreef:

  Rutte heeft het land op de afgrond gebracht en het volk op de knieën. Populair zal hij zeker zijn maar niet bij het volk. Dat moge duidelijk zijn !

  16 likes
 • Ron Swart schreef:

  Rutte en de gehele Haagse kliek worden aangestuurd door de Rothschild Khazaarse Maffia (RKM). Wij zijn momenteel getuige van ‘t eindscript en we moeten nog even volhouden tot het begin van Aquariustijdperk op 21 december van dit jaar om 11u11.
  De op 19 maart 1994 (1 + 9 + 1 + 9 + 9 + 4 = 33!) geopende luchthaven van Denver (de stationsgebouwen hebben de vorm van een hakenkruis) is voorzien van bizarre schilderingen en op een daarvan is een groep mensen met mondkapjes afgebeeld. Dit om aan te geven dat een zeer kleine groep mensen (de dertien bloedlijnen) de gang van zaken op aarde bepaalt.

  16 likes
 • Rayoflight schreef:

  Media is gewoon staatsleugens. IEDEREEN is klaar met rutte maar ook iedereen is klaar met MSN. MSN is een grotere vijand voor de vrijheid dan rutte.

  15 likes
 • salvar schreef:

  we zijn klaar met het hele kabinet toch?

  14 likes
 • Arnold schreef:

  Ik zeg al jaren dat Mark Rutte moet opzouten. Mijn familie vindt dat ook. Hugo de Jonge is volgens mij van hetzelfde laken een pak. Geef mij maar Pieter Omtzigt !!!

  11 likes
 • Nexit, please! schreef:

  We zien hier het schoolvoorbeeld van lobbycratie; technocratie; Chinees staatskapitalisme aan de Noordzee.

  Rutte, De Jonge, Ollongren, Schouten, Kaag, en enz; De (vervangbare) marionet poppen, die door hun Bilderberg masters worden bespeeld.
  Een poppenkast met trieste doorzichtigheid.

  Maar het kaartenhuis -ook een mooie metafoor- lijkt op in storten te staan…

  10 likes
 • Thornwald schreef:

  Peilingen zijn een middel om de keuze te beinvloeden

  Ik zie al een jaar overal ´FCK VVD’ stickers

  Maar opgedonderd vind ik niet ver genoeg gaan

  9 likes
 • Thornwald schreef:

  Pek met veren lijkt me gepaster

  9 likes
 • Bewustzijn schreef:

  Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar deze peilingen zijn.

  Je hoeft je niets af te vragen maar gewoon logisch na te denken, alles wordt gecontroleerd en er worden op alle fronten leugens verteld .

  Dus wie denkt er dat deze peilingen betrouwbaar zijn?

  8 likes
  • wim11 schreef:

   Geloof niet dat 87 % van Rutte af wil, ik overigens wel dolgraag want vindt de man een ramp 3 kabinetten Rutte en zie hoe we er voor staan Zorg kapotbezuinigd ( deed ons bijna de das om , godzijdank bleek Corona wassen neus ) veiligheid kapotbezuinigd, politieburo s dicht!!) onderwijs kapotbezuinigd, huisvesting ramp etc etc

   maar mensen die ik spreek vinden dat hij ons door crisis heeft geleid, zowel de echte financiele als de nep Corona men informeert zich niet en kijkt naar NOS, RTL, Leest Telegraaf en AD< NRC Volkskrant etc

   Dus vrees met grote vreze

   3 likes
 • Herman schreef:

  Zou leuk zijn als de massa zich eens verdiept in het volgende, dan valt alles op zijn plekje wat betreft hoe onze ministers denken.

  Hegeliaanse dialektiek van de duitse filosoof Hegel. Komt o.a. op het volgende neer, als je als leider iets wilt dat het volk niet wil dan polariseer je de samenleving dusdanig tot dat het volk zelf om een oplossing begint te schreeuwen. Die oplossing is dan precies wat ze eerst niet wilden maar nu wel. Tevens kun je ze volgens deze methoden volledig in submissie treiteren. Even zo belangrijk: De toepassing van de cognitieve dissonantie om het volk het contact met de realiteit volledig te laten verliezen. Daarna weten ze niks meer.

  Dit leid dan weer tot de empiristische samenleving, de samenleving zonder rationalisme. Omdat het rationalisme niet meer bestaat, blijft volgen over. (facebook, twitter, etc) Het word er helemaal ingetraint.

  Ook het communisme is gestoeld op dit gedachtengoed, Marx was groot fan van Hegel en heeft het grootste deel van zijn werk gebaseerd op dat van Hegel. illusie utopie. Trap daar liever ook niet in.

  Als je van het vorige de mond nog niet openvalt dan lees eens over hoe propaganda en demagogie op zijn fijnst wordt toegepast:

  Verdiept u zich eens in het werk van Edward Bernays en uiteraard ook Joseph Goebbels

  7 likes
 • Sina schreef:

  …En vergeet niet, dat een handvol kamerleden “gewone” mensen zijn die wel graag het anders willen, en de rest allemaal Illuminatisten(of is het Illuminaten?)vrijmetselaars, elitaire satanisten zijn. En ja, ook Wilders, Rutte en vele(lees: de meeste) van CDA, VVD, PVDA, D66 en vele andere partijen. Ongeacht waar in de wereld ook, alle regeringen zijn er niet voor ons, de gewone man/vrouw cq sllaaf/slavin. Want als dat zo was dat ze achter de burger stonden, dan was er geen armoede, ziektes of wat dan ook. Voor degene die denken dat de overheden het goede met ons voor hebben, blijf vooral verder slapen/dromen in jouw “droomwereld”.
  Overigens, zijn ALLE partijen ooit opgericht door vrijmetselaars/Illuminatisten.

  5 likes
 • Mikkel schreef:

  Ik luisterde ook wel eens naar dat programma stand.nl op de radio. Het viel mij altijd op dat de uitslag van de online poll aan het einde van de aflevering wel werd genoemd als deze in het straatje paste van de NPO, maar nooit werd genoemd als die daar haaks op stond. Er klopt niets van de ‘officiële’ peilingen,. Dat hoort allemaal bij de propaganda.

  4 likes
 • Sjipke schreef:

  Je gunt Europa toch zo’n populair mannetje! Laat Europa maar een paar jaar genieten van de strapatsen van deze joker!

  3 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Stemmers op de VVD vanuit het buitenland is het probleem. Dit zou niet moeten kunnen dat zij die in het buitenland wonen een stembiljet krijgen en het dus voor ons hier verzuren. Hoe dan ook ik begrijp dat niet,
  heb zelf veel nederlandse kennissen en vrienden die in het buitenland wonen die wel de blauwe brieven ontvangen maar geen stembiljet. Hoe is dit dan mogelijk.

  3 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Rutte is Mega populair.

  45 zetels. Hoger dan ooit.
  82% steunt de coronadictatuur.

  Dan ben je populairder dan populair.

  3 likes
 • Bewustzijn schreef:

  Kwam dit tegen, recht voor zijn raap en de waarheid :

  mijnmening1
  1 dag geleden (bewerkt)
  Wat Rutte met zijn coalities tot nu toe in Nederland heeft bereikt: o.a. AOW leeftijd versneld omhoog . Armoede drastisch gestegen. Aantal daklozen verdubbeld. Basisadministratie modernisering mislukt. Ruim 100 miljoen weggegooid door Belasting dealtjes met allerhande multinationals. Bezuinigd op politie, defensie en justitie: De boeren in Nederlands en daarmee onze eigen voedselvoorziening moeten wat Rutte betreft allemaal kapot. Bonnetjes Teeven/Opstelten BPM. Brandstofprijzen en wegenbelasting omhoog. BTW levensmiddelen van 6 naar 9% en leidingwater ook drastisch gestegen. Burgerdoden Was Rutte even gemakshalve vergeten van de bombardementen in Syrië. Chroom-6 kanker/astma van mensen die jarenlang verplicht door de bijstand aan het werk werden gesteld bij de NS. Dividendbelasting affaire. Energie tot in de hemel gestegen. Griekenland krijgt miljarden terwijl Rutte zei: “Geen cent meer naar Griekenland”. Groningers kunnen wat Rutte betreft stikken in hun aardbevingsschade” want er is nog nauwelijk een cent uitgekeerd aan hen. IC-bedden gehalveerd. Immigranten labelen als statushouders zodat ze onze huizen kunnen betrekken. Immigratiepact van Marrakesh steunen. Lastenverzwaring. Leger zonder materieel. Wil meer geld in de Europese pot leggen Waar natuurlijk de Nederlander FLINK aan gaat bijdragen, “klimaatdoelen zijn er alleen voor geopolitieke afhankelijkheid en economische kansen.” Oekraïne verdrag doorgedrukt. OM beschermen in Demmink pedozaak. Onderwijs bezuinigingen, Parkeertarieven exorbitant omhoog, winkeliers moeten kapot. Pensioenen niet geïndexeerd. Politie 16000 zaken geseponeerd. Rechtstaat kapot gemaakt. Referendum afgeschaft. RIVM fraude corona- en stikstofcijfers en het misbruik hiervan door “El Presidente Rutte’. Schiphol uitbreiding. Sleepwetje via achterdeurtje er doorgedrukt. Stikstofcrisis is volgens Rutte zijn grootste (zelf verzonnen) ramp. Terroristen financieel gesteund…..”In het begin van Syrië oorlog is Islamitische Staat DOOR DIT KABINET GESTEUND”. En nu wil Rutte deze terroristen terug gaan laten keren naar Nederland, Toeslagenaffaire. Uitkeringsfraude Polen en Turken. Verhuurdersheffing, huren omhoog, huurtoeslag omlaag (dubbele werking naar armoede). Verkiezingsbeloftes niet nagekomen. Verzorgingshuizen gesloten. Visserij om zeep geholpen. Vliegveld Lelystad debacle. VVD record aantal afgetreden bewindspersonen. Wilders proces. Woekerpolissen. Ziekenhuizen failliet laten gaan. Zorg privatisering, slechter en duurder wordende zorg. Zorgverzekering omhoog Lockdown: – Schendt de rechten van de mens – Blijft ons angst aanpraten – Blijft lockdown verlengen – Laat 70.000 bedrijven failliet gaan. Alle ZZP en Dreigt met “oude leven komt nooit meer terug” – Wil 1,5 meter samenleving als “Het Nieuwe Normaal” en daarvoor mag je van Rutte best iemand verraden bij “overtreding” – Stuurt vliegtuig met hulpmiddelen naar China zodat we tekort en reden voor lockdown hebben – Blokkeert goedkope en direct beschikbare medicijnen zodat we reden voor lockdown hebben – WHO (Tedros en Bill Gates) krijgt alle macht zodat we in lockdown op vaccin moeten wachten – Stort geld naar NPO en kranten zodat hij een grote held blijft, Eurobonds komen alsnog via de achterdeur binnen – Massa-ontslagen kapot gemaakte bedrijven – Meer doden door algehele schade van lockdown dan van de corona – Vaker lockdowns om de NWO/agenda 21 versneld uit te kunnen voeren – Verplichte mondkapjes in het OV en vliegtuig waarvan men redelijkerwijs weet dat een mondkapje NIETS helpt tegen corona virus.

  We zitten in Wereld oorlog 3 voor degene die het nog niet weten.

  3 likes
 • Willem schreef:

  En met de verkiezingen gewoon weer winnen met 2 vingers in de neus !!

  0 likes
 • […] Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt! […]

 • Mario schreef:

  Weg met de despoot!

  0 likes
 • x

  Check Also

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >