Mens en DierCorona

Chris Stoffer (SGP) over uitbreiding coronapas: ‘Onbegrijpelijk!’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid is verplicht maatregelen te nemen ter bevordering van de volksgezondheid. Deze positieve verplichting van de overheid zoals neergelegd in de Grondwet ligt aan de basis van de maatregelen die het kabinet op dit moment treft, zei Kamerlid Chris Stoffer (SGP) tijdens het overleg over de inzet van coronatoegangsbewijzen in niet-essentiële winkels.

“Maar sinds de invoering van het coronatoegangsbewijs is het aantal besmettingen exponentieel gestegen,” merkte hij op. “Terwijl het coronatoegangsbewijs juist het tegenovergestelde beoogde: het aantal besmettingen laag houden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Ik kan dus niet anders dan concluderen dat de coronapas een situatie van schijnveiligheid creëert,” zei Stoffer. “Gevaccineerde personen hebben met een groen vinkje nog steeds toegang tot plaatsen waar ze vervolgens anderen kunnen besmetten.”

Niet te rechtvaardigen

En zeker bij een hoog aantal besmettingen onder gevaccineerden, waarvan nu op dit moment sprake is, is het onderscheid tussen gevaccineerd en niet-gevaccineerd in mijn ogen niet te rechtvaardigen, aldus het Kamerlid.

“De SGP-fractie vindt het dan ook onbegrijpelijk dat het kabinet ervoor kiest om zonder feitelijke onderbouwing van de effectiviteit van het coronatoegangsbewijs de inzet van de coronapas verder uit te breiden naar niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen,” zei hij.

Het heeft er alle schijn van dat de maatregel niet zozeer bedoeld is om besmettingsrisico’s in te perken, maar om de toegang tot het openbare leven van ongevaccineerden verder te bemoeilijken en om hen te prikkelen om zich te laten prikken, benadrukte Stoffer.

Carte blanche

“En in plaats van dalende besmettingscijfers zorgt deze maatregel dat er een dalend vertrouwen in het toch al niet al te grote vertrouwen in de overheid komt.”

De SGP vindt het problematisch dat bij iedere vraag over de reikwijdte van het wetsvoorstel wordt doorverwezen naar de toekomstige ministeriële regeling. Dit geeft de minister carte blanche om sectoren een coronapas op te leggen, waarschuwde Stoffer.

4.8 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacky
Jacky
2 jaren geleden

Vorige week zei de Oostenrijkse kanselier Alexander Schallenberg dat de lockdown is bedoeld om ongevaccineerden ‘te laten lijden’. Te dwingen naar de spuit. Dat is hier echt niet anders, Stoffer.
Heeft niets met gezondheid te maken.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

Ja en art 10,11 uit de GW, die over lichaamsintegriteit en privacy, alsmede art 1 over gelijkheid en discriminatie zijn alle 3 hoger geplaatste artikelen dan art 22 die over bevorderen gezondheid gaan. En een QR pas heeft bet zoveel met gezondheid te maken als een covid gentherapie met een vaccin als met een frikandel. Dus op alle kanten illegaal, misdadig, mensonterend en fascistisch.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Ze hebben bewust de bom aangestoken, maar weten zelf niet meer, hoe lang het lont is. Ik zal me desnoods dood vechten … kom maar op.

Engelbracht
Engelbracht
2 jaren geleden

ze doen maar;Ik leef mijn eigen leven,en het bevalt mij prima,aan alle dwang wat ze proberen op te leggen is duidelijk dat steeds meer en meer mensen de leugen kots misselijk zijn,en met hun eigen wereld verder gaan.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x