Propaganda

Onwetenschappelijk en manipulatief cijfergegoochel over klimaatverandering bij de NPO. Dit is het beste voorbeeld

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis confronteerde FvD-leider Thierry Baudet aan tafel bij Jinek met het ‘feit’ dat 97 procent van de wetenschappers gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Deze zogeheten ‘97%-klimaatconsensus’ komt voort uit ondeugdelijk onderzoek en wordt schromelijk overdreven, maar dat lijkt politici, media en de klimaatlobby niet te deren, schrijft columnist Robert Bor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In mei 2013 tweette Barack Obama dat ’97 procent van de wetenschappers het erover eens is dat klimaatverandering echt, door mensen ontstaan en gevaarlijk is.

Mond te snoeren

Hij verwees naar een artikel dat linkt naar een onderzoek van de Australische klimaatactivist John Cook.

Die schreef een onderzoek waarin hij beweerde dat 97 procent van de wetenschappers van mening is dat mensen klimaatverandering veroorzaken.

Sindsdien wordt de 97%-consensus gebruikt om ‘klimaatontkenners’ de mond te snoeren.

Gegoochel

Cook bestudeerde samen met een aantal anderen 12.000 studies en onderzocht hoe wetenschappers denken over global warming.

De meeste studies vielen in de ‘neutrale groep’ (66,4 procent). De ‘pro-groep’ besloeg 32,6 procent.

Maar omdat Cook besloot de neutrale groep niet mee te tellen, werd de pro-groep ineens verdrievoudigd. Door dit gegoochel veranderde de groep van 32,6 procent opeens in 97,1 procent.

Fraude

Hoogleraar Richard Tol van de VU zei dat Cook vooral irrelevante artikelen bekeek en dat mogelijk een derde van de beoordeling fouten bevat.

Sociaal psycholoog Jose Duarte zei zelfs dat er sprake is van fraude, omdat de beoordelaars hun beoordeling met elkaar hebben afgestemd.

“Gezien het onwetenschappelijke en manipulatieve cijfergegoochel, is het de hoogste tijd dat het gebruik van de klimaatconsensus in het publieke debat ten grave wordt gedragen,” benadrukt Bor.

Truc

“Niet alleen klopt er weinig van het onderzoek, het is vooral een middel geworden om wetenschap en debat te beknotten,” zegt hij.

“De 97%-klimaatconsensus is een truc om mensen het zwijgen op te leggen,” besluit hij.

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
5 jaren geleden

feit’ dat 97 procent van de wetenschappers gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.
nou dan kan dit naar de prullenbak,ergens in geloven wil niet niet zeggen dat het bestaat,ik zou zeggen kom eens met bewijzen.
als zo meteen onze zakken worden leeg getrokken door de klimaat idioten en geen geld meer hebben om ons huis te verwarmen gaan we weer bomen kappen we moeten ons tenslotte verwarmen toch, o,nee sorry het wordt bloedheet op deze aardkloot.

John
John
5 jaren geleden

Er word in de hele klimaat onderzoeken geen rekening gehouden met natuurlijke invloed zoals bv het verschuiven van de magnetische polen, dat alleen al maakt al duidelijk dat het alleen maar om een grote geld roof gaat zoals altijd.

Winger
Winger
5 jaren geleden

“97% van de wetenschappers” Ja dat waren er netto dus 79, bijna allemaal uit de VS. Gepubliceerd door de University of Illinois in 2008.

Ondertussen zeggen meer dan 32000 wetenschappers over heel de wereld dat verwarming van de aarde via CO² via de mens niet klopt.

danmaarzo
danmaarzo
5 jaren geleden

Vanochtend baudet gezien bij wakker nl. Kreeg toch sterk de indruk dat ie er minder van af wist…

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x