Gezondheid

Windsor maakt na 51 jaar einde aan fluoridering van drinkwater

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Windsor heeft net als een toenemend aantal andere Canadese plaatsen besloten om geen fluoride meer aan drinkwater toe te voegen.

Er is in 60 jaar tijd veel veranderd, fluoride is niet de alfa en de omega voor tandbederf, aldus burgemeester van Windsor Eddie Francis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Meer dan 27 afgevaardigden spraken tijdens een vijf uur lang debat over het onderwerp waarna het stadsbestuur besloot fluoride in drinkwater te verbieden. De raadsleden gingen daarmee in tegen het advies van de gezondheids- en tanddeskundigen.

Tandbederf

De wetenschappelijke gemeenschap is van mening dat ‘de veiligheid en effectiviteit van fluoride in drinkwater helpt in de strijd tegen tandbederf’, aldus Dr. Allen Heimann, een arts van de geneeskundige dienst.

“Ik maak gebruik van wetenschappelijke informatie die ik aangeleverd heb gekregen,” zei hij, verwijzende naar studies en rapporten van agentschappen als Health Canada, de Amerikaanse Centers for Disease Control en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Tegenstanders van fluoridering kwamen met een eigen lijst van experts, studies en onderzoeken. Zij vonden dat Windsor fluoridering net als Lakeshore, Tecumseh, Amhertsburg, Calgary en Waterloo zou moeten beëindigen.

Fluorkiezelzuur

Kimberley DeYong van Fluoride Free Windsor gaf aan dat geen van de genoemde studies keek naar de fluoride die van de industrie afkomstig is. Daarnaast benoemden de studies volgens haar ook niet de invloed van de chemische stof op de rest van het menselijk lichaam.

De vorm van fluorkiezelzuur die aan het drinkwater van Windsor wordt toegevoegd mag niet in de natuur worden gedumpt en is ‘de enige chemische stof die aan drinkwater wordt toegevoegd voor massamedicatie’, aldus Ayesha Drouillard, een ander lid van Fluoride Free Windsor.

Van de 27 afvaardigingen spraken 16 zich uit voor de beëindiging van fluoridering. Eén van de raadsleden zei dat zwangere vrouwen moeten worden gewaarschuwd voor mogelijke gevaren als ze formulemelk bereiden met kraanwater.

Van de 11 raadsleden stemden uiteindelijk acht voor de beëindiging van fluoridering en drie tegen.

Gif

Het Britse oud-parlementslid Bill Etherington noemde fluoride ‘gif’. Nazi’s gebruikten naar verluidt fluoride om mensen in concentratiekampen onder de duim te houden. Volgens een oud-columnist van The Guardian hoort fluoride ‘in hetzelfde rijtje thuis als lood en arseen’.

Bron: Windsorstar.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corien Bos
Corien Bos
11 jaren geleden

Wanneer wereld gifvrij?????

san
san
11 jaren geleden

Goed nieuws! Binnenkort wordt dus eindelijk de pijnappelklier ( het derde oog)actief bij een grote groep mensen! Op naar bewustwording en zelfrealisatie!

Vrillon
Vrillon
11 jaren geleden

Ik heb een hele tijd lang zonder fluoride gepoetst, met parodontax blauw en later nog een of andere aloe vera tandpasta. ik had 12 gaatjes, weigerde met fluoride te gaan poetsen. Half jaar later weer 8 gaatjes, tandarts zei ik heb nog nooit iemand gezien waarbij het zo hard ging en toen ben ik maar gewoon met fluoride gaan poetsen, maar tegelijkertijd ben ik volledig gestopt met (geraffineerde) suiker, wat ik eerst belachelijk veel naar binnen werkte, tanden kregen geen seconde rust. Dus als het nu goed gaat is het de vraag of dat door de fluoride, het gebrek aan suiker of beide komt.. maar ik denk eigenlijk door het gebrek aan suiker, en door dit soort berichten die de hele tijd voorbij komen krijg ik toch een dilemma of ik weer moet kappen met die fluoride.. ik blijf uren naspoelen na het poetsen en snachts slik ik niet, iig niet bij bewustzijn en als er spuug in mn mond zit spuug ik het uit om smorgensvroeg weer als een gek te gaan spoelen nog van de vorige avond.

Abel
Abel
11 jaren geleden

Ook in Australië worden mensen wakker en laten ze zich niet meer van alles op de mouw spelden door het establishment:

http://www.smh.com.au/queensland/cairns-council-votes-to-dump-fluoride-20130130-2dk1a.html

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x