Binnenland

Clash tussen politie en burgers: ‘Onbestaanbaar dat dit kan in Nederland’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Demonstreren is een groot goed,” hoor je vaak in Nederland. In werkelijkheid zit onze overheid niet te wachten op protesten tegen het regeringsbeleid. In de afgelopen weken en maanden zijn veel aangekondigde betogingen tegen de coronamaatregelen verboden. Ook hebben de veiligheidsregio’s de boerenprotesten de kop ingedrukt.

Demonstraties die wel doorgaan, worden ontsierd door buitensporig politiegeweld. Dat gebeurde eerder op het Malieveld en ook afgelopen woensdag in Bilthoven. De media doen er alles aan om de betogers in een kwaad daglicht te stellen. Zo zei Rutte eind vorige maand na een demonstratie tegen de coronamaatregelen tegen journalisten dat ‘doorgesnoven hooligans’ de boel op stelten hadden gezet. Daarnaast komen er in de media vrijwel alleen mensen aan het woord die het politieoptreden prijzen. Dit tot grote frustratie van veel burgers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Woensdagavond verscheen er een bericht in de media dat ‘woeste demonstranten’ op internet een klopjacht hadden geopend op undercoveragenten. De politiebonden waren ‘furieus’. Dit bericht was de druppel die de emmer deed overlopen.

Steeds meer Nederlanders worden wakker

Jan Huzen, oprichter van de populaire Facebookpagina Steungroep Boeren & Burgers, schrijft:

De politievakbond beklaagt zich terwijl het de politie is die bij elke demonstratie geweld uitlokt. Zo zorgt de politie ervoor dat ze bij elke demonstratie onschuldige mensen kunnen arresteren, wat weer zorgt dat de grote inzet van het leger en ME gerechtvaardigd is. Je zou toch maar eens 15 legertrucks inzetten en 80 ME-bussen en dan geen arrestaties verrichten. Dat is onverkoopbaar en roept politieke vragen op. Het is mensonterend dat de politie dit doet en dat schaadt natuurlijk ook enorm het vertrouwen in de politie. Steeds meer Nederlanders worden wakker en zien hoe slecht Nederland is geworden onder leiding van Rutte!

nederland
Foto: Facebook/Jan Huzen

Huzen wil de adressen gaan publiceren van politiemensen die woensdag undercover aanwezig waren bij het boerenprotest in Bilthoven, schrijft het AD. Hij zegt op deze manier een signaal te willen afgeven aan de falende overheid. Van deze agenten circuleren diverse videobeelden en foto’s. “De eerste adressen stromen binnen.”

Hans Schoones van politievakbond ANPV zei in de media dat de undercoveragenten ‘fantastisch werk verrichten’. Vervolgens zette Huzen het telefoonnummer van Schoones op internet, waarna de bestuurder telefoontjes van boze boeren kreeg. Ze maakten hem uit voor NSB’er en landverrader.

Dit gedrag van de politie is onaanvaardbaar

Diezelfde agenten arresteerden één van de betogers in Bilthoven zo hardhandig dat hij zijn knie en enkel brak. Huzen: “Maar desondanks sloten ze hem 5 uur lang op zonder medische zorg. Je gaat lopend naar een demonstratie. Je wordt hardhandig en om een dubieuze reden gearresteerd. Een paar uur later schuift de politie jou in een rolstoel buiten de hekken, waarna andere mensen met je naar de spoedafdeling moeten!”

“Het zijn voortdurend de undercoveragenten die de boel opruien en geweld uitlokken. Het is onbestaanbaar dat dit kan in Nederland. Dit gedrag van de politie is onaanvaardbaar. De agenten die zich hiervoor lenen, zijn geen knip voor de neus waard. Misselijke mensen zijn dat.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

In de oorlog stond er in de Waarheid, ambtenaren slavenhalers. Agenten (die Duits leerden) haalden voor de Duitse bezetter Joodse mensen en Hollandse jongens op voor de Duitsers, razzia’s zoals je nu ook ziet. Ambtenaren op gemeentehuizen werkten dag en nacht door om alle adressen door te geven aan de Duitse bezetter. Het is nu net zo, nu nog stiekemer, schooldirecteuren sloten ramen en deuren zodat ze jonge jongens van scholen op konden halen, de Nederlandse politie dus. Heel veel Nederlanders collaboreerden met de Duitsers en nu is de overheid/EU de Duitse bezetter en ziet, een groot deel van de Nederlanders werkt weer voor de bezetter. Als het voorbij is staan ze vooraan om de vrouwen met een Duitse vriend kaal te sheren en te verkrachten, want zo zijn die vuile ratten, laffe honden, hypocrieten, allemaal.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

De gang van zaken is veel erger dan een grote schande. En waarom vindt alle geweld plaats? Op grond van een aantoonbaar niet bestaand(!) gevaar. De corona hype is de grootste zwendel uit de geschiedenis van de mensheid. Anders beweren betekent dat je of achterlijk bent of betaald wordt om je als zodanig te gedragen. Een sprookje twee eeuwen geleden verzonnen wordt nu mondiaal op een onvoorstelbare wijze uitgemolken. Waarvan akte.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Laat je niet afleiden door die vormloze en karakterloze personen ze hebben geen ziel en zullen opnieuw moeten leven. Aan degene die wakker zijn: wanneer alle rechten zijn ontnomen, wordt het recht op revolutie volkomen gemaakt. Het is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht ONS land te verdedigen tegen de overheid. Fascisme overkomt je niet. Het is een keuze om er aan mee te doen.

salvar
salvar
3 jaren geleden

undercover agenten zijn nog erger dan ratten , het zijn het laagste soort wat op deze aardkloot leeft.
als ik iets verschrikkelijk vind is het verraden van je medemens.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x