Homepagina » Binnenland » Clash tussen politie en burgers: ‘Onbestaanbaar dat dit kan in Nederland’
nederland
Foto: Guillaume Vachey CC0 1.0

Clash tussen politie en burgers: ‘Onbestaanbaar dat dit kan in Nederland’

“Demonstreren is een groot goed,” hoor je vaak in Nederland. In werkelijkheid zit onze overheid niet te wachten op protesten tegen het regeringsbeleid. In de afgelopen weken en maanden zijn veel aangekondigde betogingen tegen de coronamaatregelen verboden. Ook hebben de veiligheidsregio’s de boerenprotesten de kop ingedrukt.

Demonstraties die wel doorgaan, worden ontsierd door buitensporig politiegeweld. Dat gebeurde eerder op het Malieveld en ook afgelopen woensdag in Bilthoven. De media doen er alles aan om de betogers in een kwaad daglicht te stellen. Zo zei Rutte eind vorige maand na een demonstratie tegen de coronamaatregelen tegen journalisten dat ‘doorgesnoven hooligans’ de boel op stelten hadden gezet. Daarnaast komen er in de media vrijwel alleen mensen aan het woord die het politieoptreden prijzen. Dit tot grote frustratie van veel burgers.

Woensdagavond verscheen er een bericht in de media dat ‘woeste demonstranten’ op internet een klopjacht hadden geopend op undercoveragenten. De politiebonden waren ‘furieus’. Dit bericht was de druppel die de emmer deed overlopen.

Steeds meer Nederlanders worden wakker

Jan Huzen, oprichter van de populaire Facebookpagina Steungroep Boeren & Burgers, schrijft:

De politievakbond beklaagt zich terwijl het de politie is die bij elke demonstratie geweld uitlokt. Zo zorgt de politie ervoor dat ze bij elke demonstratie onschuldige mensen kunnen arresteren, wat weer zorgt dat de grote inzet van het leger en ME gerechtvaardigd is. Je zou toch maar eens 15 legertrucks inzetten en 80 ME-bussen en dan geen arrestaties verrichten. Dat is onverkoopbaar en roept politieke vragen op. Het is mensonterend dat de politie dit doet en dat schaadt natuurlijk ook enorm het vertrouwen in de politie. Steeds meer Nederlanders worden wakker en zien hoe slecht Nederland is geworden onder leiding van Rutte!

nederland

Foto: Facebook/Jan Huzen

Huzen wil de adressen gaan publiceren van politiemensen die woensdag undercover aanwezig waren bij het boerenprotest in Bilthoven, schrijft het AD. Hij zegt op deze manier een signaal te willen afgeven aan de falende overheid. Van deze agenten circuleren diverse videobeelden en foto’s. “De eerste adressen stromen binnen.”

Hans Schoones van politievakbond ANPV zei in de media dat de undercoveragenten ‘fantastisch werk verrichten’. Vervolgens zette Huzen het telefoonnummer van Schoones op internet, waarna de bestuurder telefoontjes van boze boeren kreeg. Ze maakten hem uit voor NSB’er en landverrader.

Dit gedrag van de politie is onaanvaardbaar

Diezelfde agenten arresteerden één van de betogers in Bilthoven zo hardhandig dat hij zijn knie en enkel brak. Huzen: “Maar desondanks sloten ze hem 5 uur lang op zonder medische zorg. Je gaat lopend naar een demonstratie. Je wordt hardhandig en om een dubieuze reden gearresteerd. Een paar uur later schuift de politie jou in een rolstoel buiten de hekken, waarna andere mensen met je naar de spoedafdeling moeten!”

“Het zijn voortdurend de undercoveragenten die de boel opruien en geweld uitlokken. Het is onbestaanbaar dat dit kan in Nederland. Dit gedrag van de politie is onaanvaardbaar. De agenten die zich hiervoor lenen, zijn geen knip voor de neus waard. Misselijke mensen zijn dat.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
7 maanden geleden

In de oorlog stond er in de Waarheid, ambtenaren slavenhalers. Agenten (die Duits leerden) haalden voor de Duitse bezetter Joodse mensen en Hollandse jongens op voor de Duitsers, razzia’s zoals je nu ook ziet. Ambtenaren op gemeentehuizen werkten dag en nacht door om alle adressen door te geven aan de Duitse bezetter. Het is nu net zo, nu nog stiekemer, schooldirecteuren sloten ramen en deuren zodat ze jonge jongens van scholen op konden halen, de Nederlandse politie dus. Heel veel Nederlanders collaboreerden met de Duitsers en nu is de overheid/EU de Duitse bezetter en ziet, een groot deel van de Nederlanders werkt weer voor de bezetter. Als het voorbij is staan ze vooraan om de vrouwen met een Duitse vriend kaal te sheren en te verkrachten, want zo zijn die vuile ratten, laffe honden, hypocrieten, allemaal.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Je hebt het weer helemaal goed Willem. De mens leert niet, maar de mens verandert helaas ook niet. We hebben inderdaad met ratten te maken.

Kees
Kees
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Ik zie het precies zo. Het ambtenaren apparaat is de laatste decennia alleen maar uitgebreid met medestanders van onze overheid, zodat deze nog sterker staat. Zij hoeven eigenlijkniet te demonstreren voor een loonsverhoging, die is er zo!
Op scholen zal je weinig anders denkende leraren tegen komen. Ambtenaren zijn allemaal vriendjes van elkaar, en als ze over je lijk moeten gaan, schermen ermee daat het zo in de regels staat en zij die niet gemaakt hebben (Wir haben es nicht gewusst!). Er zijn er veel te veel, het is een groot machtsblok, en het zijn voor een groot deel landverraders.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Je kunt je ook eens afvragen hoeveel “AMBTENAREN” een land telt, van Frankrijk weet ik dit toevallig, 46% van de werkende klasse zijn ambtenaar, een groot deel hier van colloboreerd met de overheid, de één meer als de ander, deze mensen ja nu zeg het maar, veel kaf tussen het koren, op de juiste momenten kun je het zien, in de laatste oorlog bijvoorbeeld, een enorme schaamteloze situatie !

Petra
Petra
Reactie op  jenne aakster
7 maanden geleden

Waarom heeft u niet even de moeite genomen om op te zoeken om welke cijfers het in Nederland gaat? En waarom refereert u aan een situatie van 70 jaar geleden? Wat heeft dat nu met vandaag de dag te maken?

Hier is circa 10% van de beroepsbevolking ambtenaar:
https://www.rtlnieuws.nl/economie/column/81806/factcheck-de-nederlandse-overheid-te-groot
https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werkenden

Ik ben zelf gemeenteambtenaar en ik durf (nog steeds) te beweren dat als er geen ambtenaren zouden zijn we in Nederland een enorme anarchie zouden leven. Realiseert u zich dat wel?
Ambtenaren maken zeker fouten maar over het algemeen zorgen wij er ook voor dat een heleboel verdiensten van onze huidige maatschappij voor iedereen toegankelijk zijn en dat de maatschappij gereguleerd verloopt. Zonder verkeersregels, het ophalen van het afval en een goed werkend rioleringssysteem zou het al gauw niet meer leefbaar zijn in Nederland….

André
André
Reactie op  Petra
7 maanden geleden

Daar heb je echt geen 10% van de werkende bevolking voor nodig hoor..

Rob
Rob
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Het is nog erger Willem. In de 2de W.O. waren de Nazies de vijand. Ambtenar(r)en van politiek en politie mochten dan collaboreren maar het is nu nog veel erger. Het hele macht systeem is nu de vijand. En iedereen die van dat systeem deel uit maakt collaboreert met dat systeem. Dat zijn niet alleen ambenar(r)en van de politiek en politie maar ook de rechtspraak, artsen, MSM en nog veel meer. Iedereen die vrijwillig of onvrijwillig deelt neemt is in deze tijd dus de vijand. De vijand is de heersende macht het bedreigde is het leven. De heersende macht met al hun collaborateurs zijn zelf al het leven dat is vernietigd. Hun bestaan als individu is daarmee totaal zinloos geworden want ze gaan recht tegen de (werkelijke) evolutie in. Maar hoe het werkelijk zit komen ze ooit wel een keer achter, als hun tijd voorbij is. Misschien moeten ze dan maar naar de minister gaan voor een spuitje want menselijk gezien zijn ze al dood. Er leeft niets menselijks in hen. Dat zou ook voorkomen dat ze hun ziel nog meer verduisteren dan al het geval is.

Richard Den Haag
Richard Den Haag
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Oh zo juist.
Neem de GGZ ..onze maatschappij is zo ingericht dat psychopaten en kwaadaardig narcisten vrij spel hebben om vrouwen, kinderen, partners, medewerkers, familieleden te mishandelen en daar mee weg te komen. De slachtoffers raken getraumatiseerd en kloppen aan bij de GGZ. Maar daar worden ze niet als slachtoffer van mishandeling behandeld die getraumatiseerd zijn. Ze zijn uit balans en worden op basis van DSM-5 stoornissen aangepraat die ze niet hebben. Worden ze gedrogeerd met de meest gevaarlijke pillen: https://www.discura.nl/auteurs/ivan-wolffers/de-psychiater-en-de-prozac-moorden

Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt en als er een slachtoffer opstaat die deze vorm van mishandeling niet pikt en door het systeem prikt dan wordt deze persoon aan alle kanten tegengewerkt.

Kortom: het klopt volledig dat het verweven is in alles.

jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

De gang van zaken is veel erger dan een grote schande. En waarom vindt alle geweld plaats? Op grond van een aantoonbaar niet bestaand(!) gevaar. De corona hype is de grootste zwendel uit de geschiedenis van de mensheid. Anders beweren betekent dat je of achterlijk bent of betaald wordt om je als zodanig te gedragen. Een sprookje twee eeuwen geleden verzonnen wordt nu mondiaal op een onvoorstelbare wijze uitgemolken. Waarvan akte.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
7 maanden geleden

Laat je niet afleiden door die vormloze en karakterloze personen ze hebben geen ziel en zullen opnieuw moeten leven. Aan degene die wakker zijn: wanneer alle rechten zijn ontnomen, wordt het recht op revolutie volkomen gemaakt. Het is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht ONS land te verdedigen tegen de overheid. Fascisme overkomt je niet. Het is een keuze om er aan mee te doen.

salvar
salvar
7 maanden geleden

undercover agenten zijn nog erger dan ratten , het zijn het laagste soort wat op deze aardkloot leeft.
als ik iets verschrikkelijk vind is het verraden van je medemens.

Der Stef
Der Stef
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Deze politie-ratten verspreiden de Pest onder het volk .
En infecteren het met haat en nijd !
Wat te doen tegen dit soort parasitair ongedierte …?
In de val lokken , afschieten of de zee in jagen mag zeker niet meer !?
En/of opsluiten (?)…, we hebben al een cellentekort !
Je zou ze ook als beloning een reis naar Rusland cadeau kunnen geven.
En direct Moskau waarschuwen dat er een peloton spionnen in opdracht van Erdogan op weg naar hun is – met alle bewijsstukken in de bagage verstopt .

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

Als ze het volk in het harnas jagen en dat doen zij de laatste 10 jaar dan komt er een moment dat zij de rekening gaan krijgen.

Tony
Tony
7 maanden geleden

Het is Rutte zelf die met zijn clan van omgekochte regeringsmensen en mensen van het RIVM, doet alsof zijn neus bloedt en dus voor de waarheid wegloopt.

Hij heeft zo langzamerhand een patent op het verspreiden van leugens. Zijn toezeggingen en zijn gedane beloftes zijn allemaal “fake”.

Hij zou zich diep moeten schamen, maar blijkbaar bevindt hij zich in een wereld waar dat niet gebruikelijk is of geen standaard is en doet alsof zijn neus bloedt en gaat gewoon op de ingeslagen weg voort. Nederlanders van alles beloven, maar in tussen liggende tijd Nederland(ers) financieel uitmelken. Het geld komt dus niet daar terecht waar het nodig is, in eigen land dus, bij mensen die het slecht gaat. Het is makkelijk om zaken te doen met geld dat niet van je zelf is. Daar weet Hugo de Jonge ook alles van, niet waar Hugo!

Het grote probleem is dat al die mensen die Rutte aan de top houden, veel te verliezen hebben. Dat kan macht, geld, kapitaal, bezittingen en vermogen, maar ook aanzien zijn. Deze groep van mensen is er mede de oorzaak van dat deze Corona-hype niet ophoudt. Dat zijn niet alleen de mensen die in de regering Rutte steunen, maar ook de mensen die op zijn partij en de betreffende coalitie-partijen gestemd hebben. Zij hebben andere belangen.

Indien zij een betere wereld willen, zullen zij toch ander (stem)gedrag moeten gaan tonen. Het gezamenlijke Europa heeft tot nu toe niets opgeleverd. Er zijn wel vele banen gecreeerd die de belastingbetalers veel hebben gekost en nog steeds veel geld kosten. Het is allemaal fake en er zit geen logica in.

Zo langzamerhand komt het er op neer dat de mensen die voor gerechtigheid en democratie zijn, de groep is die onderdrukt wordt. Vele zaken (protesteren om voor je rechten op te komen) worden aan banden gelegd en zijn dus totaal niet democratisch.

Zo lang mensen mondkapjes blijven dragen en de 1,5 meter regel blijven naleven, zal de situatie wel niet beter worden. Eigenlijk is er helemaal niets aan de hand. Gezonde mensen met een goed werkend immuunsysteem worden niet ziek en de genomen maatregelen betreffende deze epidemie zijn zwaar overdreven en zelfs onmenselijk. Met als gevolg de mensen hun vrijheid ontnemen en nog erger, het angst aanjagen. Angst aanjagen is een enorme aanslag op het immuunsysteem en daar wordt bewust gebruik van gemaakt.

Wanneer houdt deze soap op? Als het aan Rutte en het RIVM ligt, niet zo snel, want zij hebben andere belangen. Zij zijn ook maar een onderdeel van het systeem met de EU, de WHO met Bill Gates als frontman, de farmaceutische industrie, de Wereldbank, enz, enz, om de mensheid wereldwijd naar de kloten helpen en worden zelf ook gemanipuleerd. De vraag is of zij dit zelf wel doorhebben. De weg terug of er helemaal mee stoppen is een gedachte die nooit bij hen zal opkomen. Zij hebben veel te verliezen. Het hebben van macht kan in dit geval de ondergang van de wereld betekenen. Ik vrees dat het nooit meer wordt, zoals het was. Dit is gewoon een nieuwe manier van oorlog voeren en mensen onderdrukken.

De hele hype om het Coronavirus is slechts een excuus en dus een middel, om dit te bereiken.

Aravind
Aravind
7 maanden geleden

Wees pacifist, behalve ten op zichte van geweldenaars.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 maanden geleden

Als een politieman een aanmerking maakt over een corona maatregel vertel hem zeer vriendelijk dat deze maatregel niet te begrijpen is en dat iedereen met een beetje verstand dat ook niet begrijpt. Zorg dat deze agent zich belachelijk voelt zonder dat hij zich beledigd voelt

Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Politieagenten en militairen zijn de nazi’s van deze tijd, deze oorlogstijd. Het zijn de stoottroepen, de ordervolgers, van de kwade machten. Heel goed dat deze verraders, deze ratten, exposed worden waar maar kan. Het is helaas nodig.

Kees
Kees
7 maanden geleden

Het aanzetten tot geweld is een strafbaar feit. Dat is precies wat deze Romeos tijdens de demonstraties doen. Hun opdrachtgevers, commissaris of korpschef is daar natuurlijk aansprakelijk voor. Er moet de bezem door dat hele politie apparaat. Een deel zegt dat ze dingen doen omdat dat de opdracht van hun baas is en denkt zelf niet na en maakt daarbij gebruik van onnodig geweld, een ander deel gaat lopen opruien tijdens demonstraties (Romeos), en de leiding speelt vieze spelletjes met onbetrouwbare burgemeesters en leiding in het ministerie van justitie. Hoe heeft een Demmink het zo ver kunnen schoppen, en is nog steeds niet veroordeeld?? Het hele ministerie van justitie is verrot, en alles wat er onder hangt.

andre
andre
Reactie op  Kees
7 maanden geleden

hallo kees demmink is vrijgesproken ik geloof juni vorig jaar of 2 jaar terug heeft in de krant gestaan

x

Check Also

corona

De coronacijfers in perspectief: ‘Waarschuwing, dit is een schokkend filmpje’

We worden dag in dag uit om ...

rutte

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’

VVD-lijsttrekker Mark Rutte werd gisteravond tijdens het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x