Homepagina » Binnenland » Tweede Kamer wil omstreden Orwelliaanse censuurhut afschaffen. Zie hier de veelzeggende reactie van minister Ollongren
Tweede Kamer wil omstreden Orwelliaanse censuurhut afschaffen. Zie hier de veelzeggende reactie van minister Ollongren

Tweede Kamer wil omstreden Orwelliaanse censuurhut afschaffen. Zie hier de veelzeggende reactie van minister Ollongren

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft gestemd voor het opheffen van nepnieuwsbureau EuvsDisinfo van de Europese Commissie.

De meeste partijen zijn van mening dat het niet aan overheidsinstellingen is om vrije perspublicaties te bestempelen als nepnieuws.

Dat overkwam ten onrechte De Gelderlander, GeenStijl, TPO en NPO Radio 1. De Kamer wil dat het kabinet zich in Europees verband ‘hard maakt voor het opheffen van EuvsDisinfo’.

In opspraak

EuvsDisinfo schiet zijn doel voorbij en bemoeit zich met de vrije pers in Nederland, vindt een Kamermeerderheid, regeringspartij VVD inbegrepen.

Het bureau is opgezet om de invloed van ‘Russische propaganda’ in de Europese pers tegen te gaan en publiceerde onlangs een lijst met voorbeelden daarvan.

De dienst raakte in opspraak omdat het een aantal media ten onrechte brandmerkte als verspreiders van nepnieuws.

Orwelliaanse censuurhut

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wilde het omstreden nepnieuwsbureau behouden en leek daarmee de wens van de Kamer te trotseren.

In een dinsdag gepubliceerde video zei ze dat Nederland niet alleen gaat over de eventuele afschaffing van het Brusselse bureau, dat door Jan Dijkgraaf van TPO ook wel een Orwelliaanse censuurhut wordt genoemd.

SP-Kamerlid Peter Kwint reageerde: “De minister heeft zich te houden aan de tekst van de motie. EuvsDisinfo moet dicht. Weg. Sluiten. Pleite.”

Glashelder

“Ik wil geen clubje Europese ambtenaren die de journalistiek gaat beoordelen,” voegde hij toe. “De uitspraak van de Kamer was glashelder: dit bureau moet weg.”


Het kabinet heeft nu na druk van de Kamer toegezegd dat Nederland in Brussel het signaal gaat afgeven dat het omstreden nepnieuwsbureau weg moet.

Flinke tegenvaller

Deze draai ging niet van harte. Minister Ollongren vond EuvsDisinfo juist een ‘goed instrument om nepnieuws tegen te gaan’.

Oef, dat had Bilderberger Ollongren niet verwacht. Een flinke tegenvaller. Laten we dat andere anti-nepnieuwsbureau waar ze in de EU aan werken dan ook maar gelijk afschaffen.

Foto: Hannolans Wikimedia Commons

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Byter
Byter
2 jaren geleden

Ik begin me af te vragen, ik zie steeds meer signalen. Nu dit weer: een censuur bureau. Dan, week geleden: tot twee maal toe zoeken Frankrijk en Duitsland elkaar op, is DUITSLAND in “the rebound” nu bezig de tweede wereldoorlog af te ronden met behulp van Macron? Hoe zat het ook al weer met die nieuwe DUITSER in het parlement? Die met manipulaties en JUNKER weer een duur betaalt baantje heeft gekregen?

En dan het ik het nog niet over die geldverslindende reizen naar Strassburg iedere keer.

Eerst moet de EU maar eens intern orde op zaken gaan stellen, dan pas verder praten: met vrije pers!!!

Richard
Richard
2 jaren geleden

Hahahahahahaha!
Wat een poppenkast!

Richard
Richard
2 jaren geleden

Bestaat dat bureautje niet uit maar vier mensen afhankelijk van een handvol vrijwilligers?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Deze Tante moet mijn inziens ook aan haar stutten trekken en gewoon weer achter het fornuis bv pasta gaan maken.
Of zie ik het verkeerd en is zij wel degelijk een aanwinst voor het Nederlandse parlement.
Noem mij dan één positief feit van haar, voor de Nederlandse samenleving.
Negatieve feiten, hoe talrijk ook, vernietigen nimmer één enkel positief feit.(tegelspreuk).

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

Deze reactie van Ollongren zal niemand verbazen. Een jaar voordat ze minister werd zat ze nog bij de Bilderberg meeting. U weet wel – dat instituut mede opgericht door Prins Bernard waar de groten der aarde en hun paladijnen samenkomen om de agenda van de wereld gaan bepalen. Uiteraard niet bestemd voor het volk. Geen transcript. Geen verslag. Blijft binenskamer enkel de ruwe agendapunten en daar mogen we het mee doen. Hier wordt echt levend Stratego gespeeld. Om de vrije pers de kop in te drukken is onderdeel van ‘social engineering’ lees conditionering van het klootjesvolk. Zo heeft de CIA operatie Mockingbird om de pers naar hun hand te zetten. Ik raad iedereen aan. Kap met main stream media. Helemaal. Want linksom of rechtsom. Ze gaan in je hoofd zitten. Focus je op alt-nieuws en vrije media. Die zijn niet schatplichtig aan machtige heren, families of invloedrijke corporaties. Hoe dan ook.

Na dat jaartje Bilderberg wordt ze (Ollongren) bij ‘toverslag’ minister. De Bilderberg Group gaat hand in hand met de Vrijmetselaars en de Illuminatie (geen grap). Ollongren zit er met een opdracht. Het Nederlandse volk muilkorven en natuurlijk de alt-media kapotstuk maken. Ze is een puppet die haar ziel verkocht heeft om verder de New World Order op te tuigen. Ik noem het hoogverraad omdat ze de spaarzame soevereiniteit die we nog hebben verder wil ondermijnen. De NWO – iets waar zeer invloedrijke mensen al vol enthousiasme over repten in het verschiet. De demonisatie van Rusland sluit naadloos aan omdat Poetin alle schimmige organisatie van George Soros het land heeft uitgetrapt en ook is er in Rusland geen centrale bank meer van de Rothchilds. Allemaal verwijderd door Vladimir. Als George Soros die onder andere Europa wil omvolken (met blijde instemming van Brussel en Angela Merkel) ook maar een stap in Rusland zet, wordt deze globale crimineel onmiddellijk gearresteerd. Er is een stille oorlog gaande achter de schermen. Ook in Amerika. Deep State versus vrijheid. Er staat heel veel op het spel. Laat je horen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Nehemia
2 jaren geleden

LS…

Hoogverraad is het woord dat geldt voor de hele regering en het Nep Koningshuis van Oranje !

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Kan er naast zitten maar staat me iets bij dat enige tijd geleden melding werd gemaakt dat minister Ollongren om tafel was gaan zitten met NOS en NU.nl, om over nep nieuws te praten en deze efficiënter aan te pakken.

Mocht ik het bij het rechte eind hebben dan was het interessant genoeg de zelfde Ollongren, die afgelopen maandag mee deed aan het live programma ”Nieuws of Nonsens”. Tijdens de uitzending werden allerlei interessante voorbeelden aangehaald waarin een zekere kern van waarheid kan zitten. Verder merkte Ollogren nog op dat de NOS en NU.nl betrouwbare bronnen waren, de partijen waar ze mogelijk enige weken voor deze uitzending nog mee aan tafel had gezeten om over nep nieuws te praten. Zo waren allen aanwezig terwijl de NOS de live-uitzending organiseerde met nieuwslezer Rob Trip als programmaleider.

Op de vraag in hoeverre Amerika beelden gemanipuleerd heeft en nepnieuws verspreidde om oorlogen aan te steken, ‘bijvoorbeeld de PNAC agenda’, werd geen enkel aandacht aan besteedt. Wel werd Trump, Poetin, en de kwestie Oekraïne er een aantal maal bij gehaald als voorbeeld. Helemaal neutraal vond ik het programma niet. Jammer maar ze compenseerde dit met een heikel punt die onder de Nederlandse bevolking voor nogal wat opschudding had gezorgd aangaande MH17.

Hoofdregisseur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff was namelijk in de studio aanwezig en hem werd de vraag voorgelegd vanwege de volgende beelden waar destijds ‘Geen Style’ als eerste aan de bel trok;

https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

En dan hier de verklaring van Marcel Gerlauff vanaf plusminus 1 uur 9 minuten en 40 seconden. (1:09:44)

https://www.npo.nl/nieuws-of-nonsens/05-03-2018/POW_03787753

Helaas moeten we het met deze verklaring van Gerlauff doen en ik geloof er weinig van. Gerlauff komt niet verder dan een verkeerde inschatting, een foutje. Rutte zou zeggen sorry en gaat verder tot de orde van de dag. Rusland doet mogelijk het zelfde maar dan heet het nep nieuws. Te minste na deze uitzending gezien te hebben werd dat weer duidelijk. Zit inderdaad niks anders op dat de jeugd zijn eigen onderzoek doet, of een fact-checker aanschaft die functioneert als een firewall! Ook tegen berichtgevingen die Ollongen ons poogt wijs te maken.

Richard
Richard
2 jaren geleden

De site al eens bekeken?
Hahahahahahaha!
https://euvsdisinfo.eu/news/

Enki1
Enki1
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Net bekeken…..fantastisch!!!!!!!!

deze
deze
2 jaren geleden

enge zwee(t)dse trol.. heeft vaak een vies plekje op haar bovenlip..
kan aan mij liggen maar ik vond het toen al vreemd dat zij opeens van loco bm naar minister ging vanuit de list en bedrog club de VeeVee Day..
en inderdaad is het opvallend hoe deze mevrouw rusland neer zet.. weg ermee!
smeer haar maar op een kneukebreudje van wasa maar eet deze vooral NIET op ! Kans op buikloop.. is trouwens een ” dame van adel “, dus… tja, dat feit is nog niet eens zo heel erg, maar ik kan mij ene Ien Dales nog heugen.. dat was nog eens echte koek !

deze
deze
2 jaren geleden

oh ja.. Dales is overleden in 1994 aan een ” plotselinge ” hartstilstand.. gaat wel opvallen al die gevallen, zo ook het rare geval met els borst, joost karhof, pamela hemelrijk, pim fortuijn, theo van gogh, gerard bouman, sietze planting, rob vd heuvel, fred de brouwer, marianne vaatstra etc.etc.etc.etc…

bijna allen aan een hartkwaal, op een enkele na die zijn omgebracht door een mes of gun..
wat een land is dit geworden, wie is de mol is een verkapt voorbeeld als je er over na denkt..
zelf hoef ik dat programma niet, is op afstand brainwash, zo ook dat hele college tour en die snavel van wnl, van rikkepik nieman ( d) of die fluitketel van de vara

Shadow1100
Shadow1100
2 jaren geleden

Beste Deze, Je vergeet de rij “ongevallen” te noemen van de mensen die kennis hadden van de smerige pedozaakjes van Secretaris-generaal Joris Demmink. Zoals zijn gezonde chauffeur die de dag voordat hij aangifte bij de politie wilde doen een “hartstilstand” kreeg. Zijn weduwe wilde hier niets over zeggen. Ze houdt haar mond. Een dode pedopooier, advocaat, journalist, Duits jongetje en noem maar op.

x

Check Also

tarik z.

Journaalkaper Tarik Z. is terug: ‘Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden’

Tarik Z. is terug van weggeweest. “Jullie ...

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x