Homepagina » Binnenland » NOS aan kop in overzicht van vooringenomenheid bij Nederlandse media: ‘Dit gaat een gamechanger worden’
NOS
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

NOS aan kop in overzicht van vooringenomenheid bij Nederlandse media: ‘Dit gaat een gamechanger worden’

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, zei woensdag in talkshow Op1 dat ‘de NOS-redactie volstrekt onafhankelijk is’. “Dat staat in de wet, dat zijn we, zo functioneren we. De politiek zou juist nu, in een tijd dat de tegenstellingen steeds groter worden, voor de journalistiek moeten staan, in plaats van de tegenstellingen vergroten en dat misbruiken.”

Hij doelde hiermee op het wantrouwen dat Forum voor Democratie en de PVV in zijn ogen tegen de NOS voeden. De uitspraken van Gelauff leidden tot vrijwel uitsluitend kritische reacties. Hoe onafhankelijk is onze publieke omroep werkelijk?

PVV-Kamerlid Martin Bosma reageerde na de uitzending: “Waanzinnig. Het is mijn grondwettelijke plicht als Kamerlid te kijken naar de besteding van belastinggeld. Ik stel vast dat de NPO zich niet aan de Mediawet houdt. En daardoor voed ik geweld? Moet een Kamerlid dan zwijgen?”

Hij kreeg reactie van MediaBias, een nieuw platform om het Nederlandse nieuws feitelijk en neutraal te houden. “We gaan de vooringenomenheid van de Nederlandse media gestructureerd in kaart brengen, beste Martin.”

Nu al aan kop

Het platform bevindt zich momenteel in de testperiode, maar constateert nu al: “Vooringenomenheid bij de Nederlandse media is een wijdverbreid fenomeen dat niet alleen bij de NOS voorkomt. De items liggen werkelijk voor het oprapen.”

De uitspraken van Gelauff zijn volgens MediaBias ‘op belangrijke punten in tegenspraak met de relevante feiten’. Overigens gaat de NOS nu al aan kop in hun overzicht van vooringenomenheid in de Nederlandse media. “En we zijn nog niet eens goed en wel begonnen.”

Gamechanger

Ondernemer Rutger van den Noort zegt over dit nieuwe platform: “Dit gaat een gamechanger worden in het medialandschap. Iedereen kan nieuwsartikelen rechttrekken door de bias aan te geven. Deze nieuwe transparante meta-laag gaat uiteindelijk als een scheidsrechter werken.”

Hij voegt toe: “Het mooie eraan is dat je zo dus alle argumenten leest in plaats van het gekozen perspectief van de journalist. Ik denk dat dit gaat zorgen voor een enorme kwaliteitsslag in de media en ja, er zullen ook heel wat journalisten door de mand gaan vallen.”

Van den Noort, die zelf een paar cases mocht inzien, zegt onder de indruk te zijn.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
9 maanden geleden

de reguliere pers en media zit vol met aanname,s en voorgekauwde veronderstellingen.en benadert het publiek(de klant die recht heeft op ongekleurde nieuwsvoorziening)als ongehoorzame kleuters!!!!ik kijk geen tv en lees ad,telegraaf,alleen als schade formulier!

Rob
Rob
Reactie op  nou en!
9 maanden geleden

De Telegraaf was in de 2de W.O. al een Nazie krant en dat zijn ze nog steeds. Na de oorlog mocht die krant geen nieuws meer brengen omdat ze waren gecollabereerd met de Nazies. Maar omdat er te weinig andere kranten waren mochten ze toch door gaan met nieuws brengen. En naar allang blijkt is het nog steeds een Nazi krant. Of ze hadden het ook de naam ‘De Dagelijkse NSB’ kunnen geven.

dolphin
dolphin
9 maanden geleden

Het valt me tegen dat de NOS nog zo weinig punten haalt.
Ik heb deze maand 1x het 8 uur journaal gekeken (16-7)en kwam al tot 4x manipulatie, vooringenomenheid en onvolledige informatie.
De rest van de maand moeten ze het dus uitstekend gedaan hebben.
Met mijn beperkte ervaringen de laatste jaren, kan ik dat niet geloven.

Pieter
Pieter
9 maanden geleden

Een aantal van die “hoofden” die dagelijks/wekelijks te zien zijn op de NPO kan ik echt geen seconde meer aanzien. Zo ook die kop op de foto boven dit artikel.

Ik denk dat steeds meer mensen datzelfde gevoel krijgen en dan meteen “wegzappen” zo je uberhaupt nog op die zenders komt.
Dit kan nog wat verder aangejaagd worden 🙂

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

100 procent herkenning Pieter!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Slechts 1, ja 1 telefoontje uit het kantoor van Merkel in Berlijn was voldoende om NOS,ARD,ZDF het zwijgen op te leggen tijden de verkrachtingen en aanrandingen door voornamelijk asielzoekers tijdens oud en nieuw in Duitsland van het jaar 2015.
Toen was het ultieme bewijs geleverd dat NOS redactie niet onafhankelijk werkt maar aan de leiband loopt. Was voor de geschreven pers al eerder bewezen met het kopje thee bij BEA.
Dit zijn toch echt de feiten NOS.

wim11
wim11
9 maanden geleden

Goede onafhankelijke journalistiek is keihard nodig en is beschermer van democratie en burgers, wat er nu zit is titel journalist niet waard, corrupt tot op t bot

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Was gisteren in Op1 ook het geval. Op advies van viruswaazin, willem engel, naar de uitzending gekeken om reden dat daarin een beïnvloeder zat die een andere visie heeft dan de reguliere media. Ik kijken en heb mij flink geërgerd aan de presentatoren en aan een gast van wie ik de naam kwijt ben en nooit aan herinnerd wens te worden. Zo zitten zij het mondkapje te propageren wanneer dat dat verplicht wordt gesteld. Zij zijn geen knip voor de neus waard. Ik vraag mij af hoe zij een paar jaar later hierop terugkijken.
Maar goed waar het om ging was beïnvloeder Tisjeboy Jay. Op1 kreeg van te voren door dat hij een andere visie ging verkondigen dan gebruikelijk maar afzeggen kon niet meer. Hoe dan ook hij zat er maar mocht niet aan tafel zitten, want zat blijvend op de tribune. Echter hij heeft wel wat mogen zeggen en ik vind dat hij het goed deed waarvoor hulde. Zelfs de term complot theorie wist hij heel goed te (her)definiëren. Had dat niet gedacht want beïnvloeders schat ik nooit hoog in.
Over het algemeen was het dus weer één grote propangandamachine en heb de afgelopen dagen niets gemist op dit dossier vanuit de reguliere media.

jenne aakster
jenne aakster
9 maanden geleden

Wat een prachtige niets zeggende term, VOORINGENOMENHEID, het is gewoon gedicteerd door binnenlandse zaken, Ollogren voert de bevelen uit van de Bilderberg NWO, Merkel als Vrij Metselaar ontvangt haar instructie van uit de loge, U weet de Vrij Metselaars zijn een wereld omvattend geheel in handen van de satanic people, alle top handlangers Rutte en Macron zijn Vrij Metselaars, van daar absoluut geen eigen inbreng !

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  jenne aakster
9 maanden geleden

Ik heb, niet lang geleden, nog een foto gezien van onze koning met Macron in het gala kostuum van de vrijmetselaars

Henk
Henk
Reactie op  jenne aakster
9 maanden geleden

Weet je überhaupt wel waar de vrijmetselaarij voor staat? Of vind je het gewoon cool om maar dingen te roepen?

mistery babylon
mistery babylon
Reactie op  Henk
9 maanden geleden

nou vertel dan meteen jou verhaal over de freemasons ,
of vind je het cool om maar wat aan te halen?

Petra
Petra
Reactie op  mistery babylon
9 maanden geleden

Kent u Henk? U bent zo agressief naar hem.

Ik zou zeggen, zoek even op internet, dan heeft u heel snel meer info.

eindhoven
eindhoven
9 maanden geleden

ja ja de nos,laten ze een pedofiel het acht uur nieuws oplezen,Rik van de Westelaken.

eindhoven
eindhoven
Reactie op  eindhoven
9 maanden geleden

ik had in 2001 juni bij aankomst milosevics scheveningen gevangenis,nos een fax gestuurd dat ze er om zo en zo laat met een camera ploeg moesten staan ,dan werden de poorten geopend zodat ze goed alles konden opnemen,maar dan moesten ze alles wel uitzenden in het journaal van landing tot binnen brengen milosevics,hebben ze een hoop zitten knippen dat alleen landing en binnen brengen werd uit gezonden en dat wat er tussenin gebeurde niet,schijnbaar heeft wubbo ockels wel alles kunnen zien achteraf ,want die had het over zwaartekracht,wij zijn er nog mee bezig en hun zijn er vanaf.

Rob
Rob
9 maanden geleden

Misschien worden ze als onafhankelijk van de politiek beschouwd maar het fake news is alles behalve onafhankelijk. Ze worden met ons geld betaald, het nieuws bestaat alleen uit vooraf geschreven scripts. Hoezo onafhankelijk? Laat ze eerst maar eens zelf hun inkomen genereren als ze onafhankelijk menen te zijn en niet potverteren op de zakken van burgers. De uitkomst zal zijn dat ze in no time van het brainwash scherm verdwijnen want dan gaan ze failliet. Daarbij doet geen hoernalist aan enige waarheidsvinding en onderzoek. En dan zijn ze onafhankelijk omdat het ooit door iemand op papier is geschreven? Wat een nep wereld. Dat soort types lopen altijd met de strop om hun nek rond in de vorm van een das. Die zijn niet menselijk, ze zijn letterlijk dood van binnen en hebben hun ziel verkocht. Naar wat ik heb gezien is er letterlijk dood aanwezig in het lichaam als een effect van de wereld van macht en controle. Die strop om de nek is dan een symbool die daar perfect bij past.

Matt
Matt
9 maanden geleden

11 Vragen
————-

1}Het aantal besmettingen stijgt naargelang het aantal testen.
Waarom staat dit aantal in schril contrast met het werkelijk aantal zieken DOOR corona en kan iemand uitleggen wat nu het corona virus precies is?

2}Het aantal doden is wereldwijd minder dan 0,0005% door ‘corona’.
Is er dan nog sprake van een pandemie? Wat is het doel en wie profiteert hiervan?

3} Kan aangetoond worden dat deze doden ook daadwerkelijk door corona zijn gestorven en niet door onderliggende aandoeningen zoals obesitas, kanker, longziekten en anderen?

4}Wat is het belang van de verantwoordelijken om het volk massaal te muilkorven terwijl is aangetoond dat mondmaskers niet werken en door zuurstofgebrek men er juist ziek van wordt terwijl er amper echte corona zieken zijn?

5} Is het doel om straks een vaccin verplicht te stellen?

6} Nemen diegenen die deze verplichting instellen ook de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de bijwerkingen? (een vaccin zonder bijwerkingen bestaat niet)

7} Hebben de verantwoordelijken fondsen ontvangen van bepaalde bedrijven om dat vaccin te promoten met de opdracht om tot die tijd zoveel mogelijk angst te zaaien door uitsluitend het aantal besmettingen te vermelden maar niet het aantal zieken?

8}Waarom werden er tijdens het griepseizoen van 2017/’18 nooit dergelijke maatregelingen genomen als nu terwijl het aantal doden bijna 10.000 was en de griep uiteindelijk uit zichzelf na drie maanden verdween?

9} Waarom wordt nergens de nadruk gelegd op een gezonde levensstijl die juist veel ziektes kan voorkomen in plaats van nu ‘a-sociale distance’ aan te houden die mensen juist ziek maakt?

10}Waarom stellen reporters, journalisten en TV presentatoren nooit bovenstaande vragen in interviews met de verantwoordelijken?

11} Hebben deze media mensen ook bepaalde fondsen ontvangen om uitsluitend het angstverhaal in stand te houden tot het vaccin er is en dat ook als “veilig” blijven promoten als enige oplossing tegen corona?
—————————————-

Stuur deze vragen naar iedereen in je mailbox en verspreid ze zoveel mogelijk via alle sociale media want wij, als vrije mensen, zijn alleen sterk als we massaal in opstand komen tegen deze dwang maatregelingen die een heel andere agenda nastreven dan de gezondheid van de mensen.
Veel mensen zijn juist onnodig gestorven als gevolg van deze maatregelingen om over de totale ramp in onze economie maar te zwijgen waar mensen ook behoorlijk ziek van worden.

De boodschap is duidelijk: laat je niet langer muilkorven!

Als deze vragen uiteindelijk bij de verantwoordelijken terecht komen zullen ze MOETEN antwoorden.

x

Check Also

ganges

Smerige propaganda: lijken in Ganges hebben niets met corona te maken

Tientallen lichamen van mogelijke coronaslachtoffers zijn in ...

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x