Gezondheid

Colloïdaal zilver: Een antibioticum dat alleen schadelijke darmbacteriën vernietigt

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan het begin van de 20e eeuw bewezen westerse wetenschappers dat zilver een sterk antibioticum was. Menig arts gebruikte colloïdaal zilver tegen infecterende organismen. Het was echter te duur om te patenteren en zodoende werd colloïdaal zilver bijna totaal verdrongen door farmaceutisch geproduceerde antibiotica.

Tientallen jaren later werd geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen resistent waren geworden tegen antibiotica. Bovendien vernietigen de meeste antibiotica nuttige darmbacteriën. Hoewel colloïdaal zilver vele schadelijke bacteriën opruimt, blijkt de darmflora intact te blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Colloïdaal zilver, een vloeibare suspensie bestaande uit microscopische elektrisch geladen zilverdeeltjes in gedistilleerd water, werd bij meer dan 650 aandoeningen succesvol gebruikt. Het blijkt verkoudheden, griep, allerhande infecties en fermentatieprocessen veroorzaakt door bacteriën, schimmels of virussen te voorkomen en te genezen. Het bedwingt op een snelle manier ontstekingen en biedt hulp bij het genezingsproces.

Uit onderzoek van de Universiteit van Boston bleek afgelopen jaar dat antibiotica tien tot duizend keer effectiever zijn bij infecties door er zilver aan toe te voegen. In de alternatieve geneeskunde wordt colloïdaal zilver al eeuwen gebruikt als natuurlijk antibioticum. Door zilver aan bestaande antibiotica toe te voegen kan de opkomst van resistente microben worden tegengegaan, aldus de onderzoekers.

Schrijver Marvin Lee Robey stelt in zijn boek Colloïdaal zilver – Een wonderbaarlijk middel dat onze darmflora is verziekt door verkeerde eet- en leefgewoonten. Onze darmen zitten vol met verkeerde bacteriën, die in een zure en anaerobe omgeving toxische stoffen aanmaken uit onze voeding.

Daardoor ontstaan bijvoorbeeld candida (schimmels) in de darmen en in een later stadium darmkanker. Robey kwam tot de ontdekking dat colloïdaal zilver een geneesmiddel is voor vele kwalen. Zeker nu bekend is dat veel antibiotica niet meer werken, is het volgens de schrijver de moeite waard te onderzoeken waar colloïdaal zilverpreparaten inzetbaar zijn, aangezien hierbij geen resistentie optreedt en ze zonder bijwerkingen zijn.

In zijn boek Colloïdaal zilver – Een natuurlijk antibioticum legt natuurwetenschapper dr. Josef Pies uit hoe colloïdaal zilver ons natuurlijke immuunsysteem ondersteunt. In de VS heeft colloïdaal zilver een comeback gevierd en ook in Europa groeit de belangstelling voor dit effectieve middel voor de behandeling van infectieziekten, aldus Pies, die biologie studeerde en promoveerde in de cytologie (celbiologie). Na zijn studie werkte hij in de farmaceutische industrie, maar hij is ook altijd geïnteresseerd geweest in alternatieve behandelingsmogelijkheden.

De toepassing van colloïdaal zilver is intussen beschreven bij enkele honderden ziekteverwekkers: bacteriën, virussen en schimmels. Het helpt waar andere middelen falen of meer schade aan kunnen richten, ook bij dieren en planten.

Vanwege de positieve werking van colloïdaal zilver heeft Niburu metallisch colloïdaal zilver opgenomen in de webwinkel. Klik hier voor meer informatie.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
9 jaren geleden

Hoe kan dit nu waar zijn. Het boekje ‘wat zit er in uw eten’ van Corinne Gouget zegt over zilver: E174 Risico’s op vergiftiging en verkleuring van de huid-echt vermijden.
Dan kom ik uit bij de vraag; hoe kan een homeopatische oplossing -want daar hebben we het toch over- nu ineens een geneesmiddel zijn als de stof zilver wordt aangemerkt als zwaar giftig. Het stemmetje in mijn hoofd zegt ook; zilver is een zwaar metaal voor het lichaam. En de homeopathie gaat er toch vanuit dat een sterke verdunning van een stof exact hetzelfde is als de stof zélf, zelfs als deeltjes daarvan niet meer in de vloeistof bestaan. Immers is het trillingsgetal van de stof aanwezig in de verdunning. HOE ZIT DAT ???

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Colloidaal zilver werd tot 1938 in verschillende geneesmiddelen van de reguliere farmaceutische industrie gebruikt, gepatenteerd en al. Daarna werd het vervangen door penicilline…
Omdat CZ een zeer ernstige bijwerking kan geven: Argyria of argyrosis, zilververgiftiging, een aandoening waarbij de huid onomkeerbaar asgrijs kleurt en zilverdeeltjes worden opgeslagen in haren, ogen en inwendige organen, soms leidend tot nierstoornissen en neurologische aandoeningen.
Zilver heeft wel degelijk een antibacteriële werking (daarom wordt het ook in antizweetsokken gebruikt) maar de claims zijn zwaar overdreven. Het helpt absoluut niet tegen virussen dus vergeet die griep en verkoudheid maar, en wees uiterst voorzichtig met gebruik.
Voor 1938 kwam Argyria geregeld voor, daarna nauwelijks meer. Recent zijn er in Nederland weer twee gevallen opgedoken. Onderstaande link is een website van een slachtoffer. Oordeel zelf:
http://rosemaryjacobs.com/

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Het amerikaanse National Center for Complementary and Alternative Medicine geeft ook een sterk negatief advies over het gebruik van CZ, vanwege de ernstige bijwerkingen en de onbewezen werking in het lichaam:
http://nccam.nih.gov/health/silver

Marc
Marc
9 jaren geleden

De dame van bijgevoegde website gebruikt het in haar praktijk, maar waarschuwt tegelijk voor verkeerd gebruik. Bovenstaand artikel lijkt richting dit verkeerde gebruik te gaan, dus lees ook deze pagina even, voordat je de Niburu-shop leegkoopt: http://www.groenevrouw.nl/colloidaal-zilver/

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x