Homepagina » Het Complot » “Marilyn Monroe gedood omdat ze geheimen dreigde te onthullen”
Marilyn Monroe gedood omdat ze geheimen dreigde te onthullen

“Marilyn Monroe gedood omdat ze geheimen dreigde te onthullen”

De dood van Marilyn Monroe in 1962 was geen zelfmoord maar moord. Robert ‘Bobby’ Kennedy, de jongere broer van president John F. Kennedy, wilde voorkomen dat de actrice geheimen van de familie zou onthullen. Dat schrijven twee Amerikaanse onderzoeksjournalisten in hun boek The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed, dat op 3 juni uitkomt.

Beide broers hadden een affaire met Norma Jean Baker, beter bekend als Marilyn Monroe. Het Amerikaanse sekssymbool wist te veel van de beruchte familie Kennedy en toen ze dreigde ermee naar buiten te komen is haar voorgoed het zwijgen opgelegd.

De ervaren onderzoeksjournalist Jay Margolis en bestseller-auteur Richard Buskin baseren zich op verklaringen van ooggetuigen. Acteur Peter Lawford zei: “Bobby Kennedy was vastbesloten haar het zwijgen op te leggen.” Volgens de auteurs gaf Ralph Greenson, de psychiater en minnaar van Marilyn, haar een fatale injectie in haar hart. Ambulancebroeders James Hall en Muray Liebowitz waren hier getuige van.

President John F. Kennedy stuurde zijn broer in de zomer van 1962 naar Los Angeles om Marilyn duidelijk te maken dat ze de president niet meer mocht bellen op het Witte Huis. Bobby kreeg echter een affaire met Marilyn, maar weigerde van zijn vrouw te scheiden. Marilyn dreigde alles te onthullen op een persconferentie. Ze hield de geheimen van de gebroeders Kennedy bij in een rood dagboek.

Bobby wilde dit dagboek koste wat kost in zijn bezit krijgen. Marilyn wilde niet meewerken, waarop hij Greenson instrueerde de zaak ‘op te lossen’. De psychiater stak de spuit zo hard in het lichaam van Monroe dat haar rib brak. De injectie met pentobarbital bleek later dodelijk. Het lichaam werd nog verplaatst om het op een zelfmoord te doen lijken. John F. Kennedy werd in 1963 vermoord en zijn broer Bobby in 1968.

Uit een gelekte CIA-memo, die dateert van 3 augustus 1962, blijkt dat de geplande persconferentie onder meer zou gaan over een geheime luchtmachtbasis waar president Kennedy wrakstukken van een gecrashte UFO had gezien. De memo werd in 1994 openbaar gemaakt.

[HLN, Mail Online]


Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Een onschuldige Marilyn Monroe vermoord in een corrupte wereld.

  8 likes
 2. Tja, in dat geval is een kogel door je kop maar een milde straf als je iemand zo lafhartig en wreed laat vermoorden.

  3 likes
 3. Oke, ik dacht dat de Kennedies de good guys waren…
  Conspiracy in een conspiracy, met onverwachte plotwendingen en al.

  2 likes
 4. Allemaal Illuminati praktijken net zoals vele anderen beroemdheden kan er genoeg opnoemen
  michael jackson, paul walker, marther luther king, tupac, aaliyah en ga zo maar door !

  1 likes
 5. Heb er nooit aan getwijfeld dat ze vermoord was. Jammer dat ze zo vroeg gegaan is op zo’n brute manier.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

543.828 mensen roepen op tot onderzoek naar Bill Gates wegens ‘misdaden tegen de menselijkheid’

Een Witte Huis-petitie die de Amerikaanse overheid ...

democraten

Dit gebeurt er als de Democraten hun zin niet krijgen en beseffen dat ze in november gaan verliezen

De Amerikaanse president Donald Trump gaf in ...