Het Complot

“Marilyn Monroe gedood omdat ze geheimen dreigde te onthullen”

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dood van Marilyn Monroe in 1962 was geen zelfmoord maar moord. Robert ‘Bobby’ Kennedy, de jongere broer van president John F. Kennedy, wilde voorkomen dat de actrice geheimen van de familie zou onthullen. Dat schrijven twee Amerikaanse onderzoeksjournalisten in hun boek The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed, dat op 3 juni uitkomt.

Beide broers hadden een affaire met Norma Jean Baker, beter bekend als Marilyn Monroe. Het Amerikaanse sekssymbool wist te veel van de beruchte familie Kennedy en toen ze dreigde ermee naar buiten te komen is haar voorgoed het zwijgen opgelegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De ervaren onderzoeksjournalist Jay Margolis en bestseller-auteur Richard Buskin baseren zich op verklaringen van ooggetuigen. Acteur Peter Lawford zei: “Bobby Kennedy was vastbesloten haar het zwijgen op te leggen.” Volgens de auteurs gaf Ralph Greenson, de psychiater en minnaar van Marilyn, haar een fatale injectie in haar hart. Ambulancebroeders James Hall en Muray Liebowitz waren hier getuige van.

President John F. Kennedy stuurde zijn broer in de zomer van 1962 naar Los Angeles om Marilyn duidelijk te maken dat ze de president niet meer mocht bellen op het Witte Huis. Bobby kreeg echter een affaire met Marilyn, maar weigerde van zijn vrouw te scheiden. Marilyn dreigde alles te onthullen op een persconferentie. Ze hield de geheimen van de gebroeders Kennedy bij in een rood dagboek.

Bobby wilde dit dagboek koste wat kost in zijn bezit krijgen. Marilyn wilde niet meewerken, waarop hij Greenson instrueerde de zaak ‘op te lossen’. De psychiater stak de spuit zo hard in het lichaam van Monroe dat haar rib brak. De injectie met pentobarbital bleek later dodelijk. Het lichaam werd nog verplaatst om het op een zelfmoord te doen lijken. John F. Kennedy werd in 1963 vermoord en zijn broer Bobby in 1968.

Uit een gelekte CIA-memo, die dateert van 3 augustus 1962, blijkt dat de geplande persconferentie onder meer zou gaan over een geheime luchtmachtbasis waar president Kennedy wrakstukken van een gecrashte UFO had gezien. De memo werd in 1994 openbaar gemaakt.

[HLN, Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Een onschuldige Marilyn Monroe vermoord in een corrupte wereld.

Lucky Luck
Lucky Luck
10 jaren geleden

Tja, in dat geval is een kogel door je kop maar een milde straf als je iemand zo lafhartig en wreed laat vermoorden.

Daan
Daan
10 jaren geleden

Heb er nooit aan getwijfeld dat ze vermoord was. Jammer dat ze zo vroeg gegaan is op zo’n brute manier.

Roeland
Roeland
10 jaren geleden

Oke, ik dacht dat de Kennedies de good guys waren…
Conspiracy in een conspiracy, met onverwachte plotwendingen en al.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x