Homepagina » TV, Film en Boek » ‘The Endless River’, na 20 jaar eindelijk nieuw album Pink Floyd
Pink Floyd The Endless River

‘The Endless River’, na 20 jaar eindelijk nieuw album Pink Floyd

Pink Floyd, de beroemde Britse band die in de jaren zeventig van de vorige eeuw de wereld veroverde met symfonische en progressieve rock met een psychedelisch tintje, heeft vandaag na twintig jaar opnieuw een album uitgebracht: ‘The Endless River’. Nog voordat het in de winkel verkrijgbaar was, heeft het album de gouden status bereikt.

Volgens recensenten heeft het album de sfeer van hun vroegere songs als ‘Shine on you crazy diamond’ en ‘Money’, grote hits van het album ‘Dark side of the moon’ uit 1973. Langgerekte nummers, met de bekende zweverige gitaarsolo’s van David Gilmour en prachtig ritmisch werk van drummer Nick Mason, evenals het herkenbare geluid van de in 2006 overleden toetsenist Rick Wright, waarbij het grootste verschil met vroeger is dat er slechts weinig gezongen wordt.

Muziekkenner en Pink Floyd-liefhebber bij uitstek is Ron Bisschop (60), voormalig discjockey bij o.a. Radio Veronica, Kink FM en Sky. Hij bevestigt dat het genre waar Pink Floyd meester in is niet meer gemaakt wordt. Hij zegt: “Je kunt ook niet zeggen dat het van 2014 is. Het had net zo goed in de jaren ‘70 plaats kunnen vinden. Het is de sfeer van ‘Wish you were here’ en ‘Animals’. Je zit meteen weer in de sfeer van Pink Floyd van toen.”

Ook nu nog zijn er velen, zowel jong als oud, die de tijdloze muziek van Pink Floyd kunnen waarderen, zoals ook blijkt uit het feit dat het album nog vóór de release al goud was. “De groep heeft een historie van bijna een halve eeuw. Met de Beatles, de Stones, U2 en Led Zeppelin behoort hij tot de belangrijkste bands van de wereld”, aldus Bisschop.

Volgens David Gilmour en Nick Mason is dit echt het allerlaatste album van Pink Floyd, ze noemen het een ode aan Rick Wright die op dit album nog één keer mag schitteren.

Pink Floyd’s laatste album ‘The Endless River’ is hier verkrijgbaar.

[NOS]

 

 

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietje schreef:

  Ja pink Floyd , ik als oude hippie vindt het geweldig deze mensen zijn ook zeer bewust van ons leven en wat onze toekomst is ! Zijn een beetje voorlopers ! De muziek is geweldig ! Ook hun visie op de toekomst ! Luiter maar eens naar de dark side of the moon ! Prachtig !

  6 likes
 • pinkie schreef:

  ja die wil ik hebben.
  ik ben blij dat ik dat hier nu eventjes lees.
  bedank!

  2 likes
 • Richard schreef:

  Hoewel ik nog maar 28 ben, ook bij uitstek mijn favoriete band. Tijdloze muziek voor met name regenachtige zondagen. Hulde aan Pink Floyd!

  1 likes
 • Ruud schreef:

  NA dat Syd Barret op slinkse wijze de band uitgewerkt werd verzandde pink floyd in liftmuziek met het geluid van neergeknuppelde zeehondjes, (D.Gilmoure)

  1 likes
 • Gezinusk schreef:

  Ja live performance blijft onbetaalbaar en Pink Floyd hoort in dat rijtje thuis. Ik ben geen fan van ze in de zin dat ik de hele wereld over reis om concerten bij te wonen maar heb ze wel hoog zitten als muzikant. Het nummer Dark side of the moon is fantastisch geschreven en het geluid lijkt als maar beter te worden. Om een beter beeld te krijgen kun je denk ik het beste deze link volgen. http://www.youtube.com/watch?v=kB_cBQ4nWa8

  Note: Ook voor alle personen en gasten die wel of niet bewust hebben meegewerkt aan het programma Pauw van de VARA van vrijdagavond 7 november.

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Ik citeer: ‘…‘Shine on you crazy diamond’ en ‘Money’, grote hits van het album ‘Dark side of the moon’ uit 1973.’. Op geen van de versies van DSOTM die ik heb staat Shine On You Crazy Diamond.

  There’s no account for taste. Voor mij is Pink Floyd niet denkbaar zonder Roger Waters, en Waters loze albums doen het niet voor mij.

  0 likes
 • jenne dwaallicht schreef:

  Ooit ze persoonlijk mogen bezoeken wij woonden in Wales en zij in de Breccan beacans een natuurgebied met enorme hoge heuvels, we wilden ze feliciteren met een groot bos bloemen, hele aardige mensen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Legende van Pink Floyd onderbreekt concert om propaganda rond Syrië te ontmaskeren. Kijk wat hij te zeggen heeft

  Legende van Pink Floyd onderbreekt concert om propaganda rond Syrië te ontmaskeren. Kijk wat hij te zeggen heeft

  Roger Waters, de legende van Pink Floyd, ...

  Wat gaan de Chinezen aantreffen op de achterkant van de maan?

  Wat gaan de Chinezen aantreffen op de achterkant van de maan?

  Het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma aast op een ...

  >