Homepagina » TV, Film en Boek » ‘The Endless River’, na 20 jaar eindelijk nieuw album Pink Floyd
Pink Floyd The Endless River

‘The Endless River’, na 20 jaar eindelijk nieuw album Pink Floyd

Pink Floyd, de beroemde Britse band die in de jaren zeventig van de vorige eeuw de wereld veroverde met symfonische en progressieve rock met een psychedelisch tintje, heeft vandaag na twintig jaar opnieuw een album uitgebracht: ‘The Endless River’. Nog voordat het in de winkel verkrijgbaar was, heeft het album de gouden status bereikt.

Volgens recensenten heeft het album de sfeer van hun vroegere songs als ‘Shine on you crazy diamond’ en ‘Money’, grote hits van het album ‘Dark side of the moon’ uit 1973. Langgerekte nummers, met de bekende zweverige gitaarsolo’s van David Gilmour en prachtig ritmisch werk van drummer Nick Mason, evenals het herkenbare geluid van de in 2006 overleden toetsenist Rick Wright, waarbij het grootste verschil met vroeger is dat er slechts weinig gezongen wordt.

Muziekkenner en Pink Floyd-liefhebber bij uitstek is Ron Bisschop (60), voormalig discjockey bij o.a. Radio Veronica, Kink FM en Sky. Hij bevestigt dat het genre waar Pink Floyd meester in is niet meer gemaakt wordt. Hij zegt: “Je kunt ook niet zeggen dat het van 2014 is. Het had net zo goed in de jaren ‘70 plaats kunnen vinden. Het is de sfeer van ‘Wish you were here’ en ‘Animals’. Je zit meteen weer in de sfeer van Pink Floyd van toen.”

Ook nu nog zijn er velen, zowel jong als oud, die de tijdloze muziek van Pink Floyd kunnen waarderen, zoals ook blijkt uit het feit dat het album nog vóór de release al goud was. “De groep heeft een historie van bijna een halve eeuw. Met de Beatles, de Stones, U2 en Led Zeppelin behoort hij tot de belangrijkste bands van de wereld”, aldus Bisschop.

Volgens David Gilmour en Nick Mason is dit echt het allerlaatste album van Pink Floyd, ze noemen het een ode aan Rick Wright die op dit album nog één keer mag schitteren.

Pink Floyd’s laatste album ‘The Endless River’ is hier verkrijgbaar.

[NOS]

 

 

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pinkie
pinkie
6 jaren geleden

ja die wil ik hebben.
ik ben blij dat ik dat hier nu eventjes lees.
bedank!

pietje
pietje
6 jaren geleden

Ja pink Floyd , ik als oude hippie vindt het geweldig deze mensen zijn ook zeer bewust van ons leven en wat onze toekomst is ! Zijn een beetje voorlopers ! De muziek is geweldig ! Ook hun visie op de toekomst ! Luiter maar eens naar de dark side of the moon ! Prachtig !

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ja live performance blijft onbetaalbaar en Pink Floyd hoort in dat rijtje thuis. Ik ben geen fan van ze in de zin dat ik de hele wereld over reis om concerten bij te wonen maar heb ze wel hoog zitten als muzikant. Het nummer Dark side of the moon is fantastisch geschreven en het geluid lijkt als maar beter te worden. Om een beter beeld te krijgen kun je denk ik het beste deze link volgen. http://www.youtube.com/watch?v=kB_cBQ4nWa8

Note: Ook voor alle personen en gasten die wel of niet bewust hebben meegewerkt aan het programma Pauw van de VARA van vrijdagavond 7 november.

Richard
Richard
6 jaren geleden

Hoewel ik nog maar 28 ben, ook bij uitstek mijn favoriete band. Tijdloze muziek voor met name regenachtige zondagen. Hulde aan Pink Floyd!

x

Check Also

Legende van Pink Floyd onderbreekt concert om propaganda rond Syrië te ontmaskeren. Kijk wat hij te zeggen heeft

Legende van Pink Floyd onderbreekt concert om propaganda rond Syrië te ontmaskeren. Kijk wat hij te zeggen heeft

Roger Waters, de legende van Pink Floyd, ...

Wat gaan de Chinezen aantreffen op de achterkant van de maan?

Wat gaan de Chinezen aantreffen op de achterkant van de maan?

Het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma aast op een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x