Het Complot

Complot? “Journaalkaper NOS was gestuurd”

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens zijn actie gaf de journaalkaper de indruk een complottheorie aan te hangen, meldt het programma Dit is de Dag. Er zijn Nederlanders die denken dat hij gestuurd werd door de overheid om meer geld vrij te krijgen voor Justitie.

Volgens wetenschapper Peter Burger moeten we meer luisteren naar deze complotdenkers. “De aanslag op de Twin Towers was de grote doorbraak voor complottheorieën. Sindsdien worden dit soort theorieën te pas en te onpas erbij gehaald,” aldus de media-onderzoeker en expert op het gebied van complottheorieën van de Universiteit Leiden vrijdag in Dit is de Dag.

Steeds meer mensen geloven in complotten. Burger: “Het idee van complotten stamt al uit de 18e eeuw, maar wordt steeds populairder. Door Facebook en andere sociale media zijn dit soort theorieën veel meer voor handen.”

Tarik Z., die eergisteravond met een pistool het NOS-gebouw binnendrong, zei te handelen in opdracht van de inlichtingendiensten, om mededelingen te doen tegen het grootkapitaal. Uitspraken die vaak door complottheoretici worden gedaan.

”Wat ik interessant vind is niet deze ene waarschijnlijk vrij bijzondere jonge man, maar die hele grote groep van mensen die als verklaring voor wat er in de wereld gebeurt complotten gebruikt,” aldus Burger. “De ene keer zijn dat de Joden of de zionisten, [de andere keer] de Illuminati, de Bilderbergers, de Rockefellers; het lijkt wel alsof je ze allemaal met elkaar kunt verwisselen.”

Burger vindt dat er meer moet worden geluisterd naar mensen die geloven in complotten. “Je moet naar ze luisteren, iemand die in een complot gelooft is niet meteen een gek,” zei hij. “Je moet het wantrouwen, dat zich vaak uit tegen de overheid of media, serieus nemen. Dat wantrouwen komt namelijk niet zomaar ergens vandaan.”

[EO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m.b
m.b
7 jaren geleden

Hoezo ‘complotten’ ? Je gelooft in uitleg die volgens jou het best onderbouwd is. Links- of rechtsom is het ALTIJD een complot.
Een beetje wetenschapper gebruikt zijn woorden zorgvuldiger.

Balki
Balki
7 jaren geleden

Applaus!

Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Wat een mindcontroll-artikel zeg!

En om te beweren dat pas in de 18e eeuw complottheorieen bestaan, getuigt al direkt van een gebrek aan mensenkennis.
Als iemand geloofde dat de duivel zijn/haar leven probeerde te verzieken, dan was ook deze overtuiging een complottheorie….en dat gezwam dat steeds meer mensen met complotten bezig zijn is gel*l in de ruimte: allemaal suggestief!

Steeds meer mensen geloven in complotten, omdat steeds meer mensen overspannen raken en met angststoornissen te kampen hebben (door mentale/fysieke overbelasting, en erfelijkheidsfactor). Het laatstwe wat de meeste mensen DURVEN toe te geven, is dat ze last van angsten hebben….
Nog erger: sommigen ontkennen zelfs deze angst en geven de schuld aan mindcontrol/chemtrails, enz.

Veel mensen zie ik te heftig en te emotioneel reageren op van alles en nog wat, doe eens wat rustiger aan en sta niet meteen op je achterpoten als iets niet lijkt te kloppen, overdreven gedoe allemaal zeg.
De wereld is niet zo verrot zoals de meeste complotstumpers denken.

Ik vraag me af hoeveel complotdenkers nu WERKELIJK begrijpen wat “Verander de wereld, en begin bij jezelf” nu daadwereklijk inhoudt..

Eigenlijk hoort er nog een zinnetje bij deze uitspraak:
Verander de wereld en begin bij jezelf….
en als je jezelf hebt verandert, zal je inzien dat er NIETS mis is met deze wereld…..

Sterker nog: Het enige dat we kunnen veranderen/verbeteren…is onszelf
Er is namelijk niets mis met deze wereld, da’s alles

Sebastian
Sebastian
7 jaren geleden

@Edwin. Niets mis met deze wereld!! Haha haha. Dat is ook een mening ja.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x