Homepagina » Buitenland » Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?
Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?

Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?

In 1875 kwamen beeldhouwers Frederic-Auguste Bartholdi en Gustave Eiffel bijeen om het Vrijheidsbeeld te ontwerpen. Ze werken er negen jaar aan, waarna het beeld in 350 stukken naar New York werd gebracht.

Het was een gift van Frankrijk aan de Verenigde Staten, om het bondgenootschap tussen beide landen tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog te vieren.

Bartholdi wilde in eerste instantie een beeld maken om de opening van het Suezkanaal te vieren.

Andere plek

Het zou een standbeeld worden van een Arabische vrouw met in haar hand een lamp om de weg te wijzen.

Toen de Egyptische heerser failliet ging en het standbeeld niet kon betalen, besloot Bartholdi er een andere plek voor te vinden.

Hij veranderde de kleding enigszins en de lamp werd een toorts.

Vrijmetselaars

Velen geloven dat het Vrijheidsbeeld kan worden gelinkt aan een geheime, wereldwijde organisatie die nauw betrokken was bij het ontstaan van de Verenigde Staten: de vrijmetselaars.

Er wordt gezegd dat het beeld geen cadeau was van de Fransen, maar van de vrijmetselaars. Zo is de toorts die Lady Liberty vasthoudt een typisch symbool van de vrijmetselaars.

Bartholdi was een vrijmetselaar en volgens de Belgische schrijver Robert Bauval verwijst de toorts naar de loge waar hij lid van was.

[Gaia]


Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Vrijmetselaars is een totaal ontspoorde organisatie geworden. Dienaren van het afschuwelijke neoliberalisme wat eigenlijk niets anders is dan slavernij in een modern jasje.. Helemaal niets met idealen van vrijheid, verlichting meer te maken. Politici en dat soort koekenbakkers voor je eigen gewin voor het karretje spannen.

  17 likes
  • De hertog van Braunschweig heeft in 1794 zijn loge opgeheven, omdat ze sterk was geïnfiltreerd door een satanische sekte, die via revoluties godsdienst en orde wilde ondermijnen. De Franse revolutie is heel waarschijnlijk reeds hun werk. De oorlogen van Napoleon, de Bolsjevistische staatsgreep en het daaropvolgende staatskapitalisme – geen socialisme -, de vernietiging van de Chinese, Koreaanse en Vietnamese cultuur, het uitwissen van de Arabische cultuur, nu de Europese culturen, … het gaat ononderbroken door.

   Wanneer nemen we in godsnaam onze verantwoordelijkheden ? Wanneer stoppen we de verkrachters van onze kinderen ? In IJsland is het reeds vreedzaam kunnen gebeuren.

   14 likes
 2. Off topic, maar men is in de Verenigde Satan bezig een rechtszaak tegen het vermoedelijk brein achter 9/11 te beginnen in 2021.

  Een heugelijke gebeurtenis dat Donald Trump eindelijk de echte daders gaat aanpakken en achter slot en grendel wil brengen. Eindelijk. Echter, het bleek niet te gaan, zoals gedacht, om George Bush en de gehele Administration, het bleek niet Larry Silverstein, geen juichende ‘joden’, geen zionisten of Israël, maar het gaat om….

  ……”Khalid Sheikh Mohammed die moet zich, samen met vier anderen, op 11 januari 2021 verantwoorden voor een militaire rechtbank in Guantanamo Bay.

  De vijf mannen zijn de eerste verdachten die vanwege de aanslagen in New York, Washington en Pennsylvania voor de rechter verschijnen. Hun worden oorlogsmisdaden, waaronder terrorisme en de moord op bijna drieduizend mensen ten laste gelegd. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze de doodstraf krijgen”.

  Wat een zeperd en wat een farce en totale schijnvertoning. Arme Donald Trump, wat beleeft hij in deze een complete afgang door niet de echte daders voor het gerecht te slepen.

  1 likes
  • …..En dan niet te vergeten dat deze aanslag niet 3000 mensenlevens heeft gekost, maar honderdduizenden of zelfs miljoenen mensenlevens heeft gekost en de wereld totaal op z’n kop heeft gezet.

   2020 verkiezingen in de VS? En dat vlak voordat het schijnproces begint. Dit is toch heel goedkoop en ordinair scoren en ben benieuwd hoe Trump dit momentum gaat benutten of hoe het juist tegen hem gaat werken

   1 likes
   • @IIS, Trump gaat precies doen wat zijn mede-zionisten hem zeggen te moeten doen. Het toneelspel wordt toch steeds duidelijker!!!!!

    3 likes
    • @Eksegese

     Inderdaad, het toneelspel wordt steeds duidelijker. Alle presidenten op rij van de afgelopen decennia zijn allen broeders of marionetten van dezelfde zionistische moordgenootschappen. De kracht van deze genootschappen zit ‘m louter en alleen in het overhoop schieten tot aan het gezelfmoorden van opponenten, het uitmoorden van complete landen en het starten van false flags. Het 9/11 bloed kleeft aan hun handen. Meer hebben deze zieke geesten niet in huis, zonder al dat waren ze minder waard dan een zandkorrel in de woestijn. Deze mensen hebben bloed en dood nodig om te kunnen bestaan.

     2 likes
 3. Dit is geen complot, doe niet zo achterlijk. Dit is gewoon bekend

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

franse

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...