Homepagina » Buitenland » Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?
Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?

Het complot van het Vrijheidsbeeld. Was het een cadeau van de Franse vrijmetselaars?

In 1875 kwamen beeldhouwers Frederic-Auguste Bartholdi en Gustave Eiffel bijeen om het Vrijheidsbeeld te ontwerpen. Ze werken er negen jaar aan, waarna het beeld in 350 stukken naar New York werd gebracht.

Het was een gift van Frankrijk aan de Verenigde Staten, om het bondgenootschap tussen beide landen tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog te vieren.

Bartholdi wilde in eerste instantie een beeld maken om de opening van het Suezkanaal te vieren.

Andere plek

Het zou een standbeeld worden van een Arabische vrouw met in haar hand een lamp om de weg te wijzen.

Toen de Egyptische heerser failliet ging en het standbeeld niet kon betalen, besloot Bartholdi er een andere plek voor te vinden.

Hij veranderde de kleding enigszins en de lamp werd een toorts.

Vrijmetselaars

Velen geloven dat het Vrijheidsbeeld kan worden gelinkt aan een geheime, wereldwijde organisatie die nauw betrokken was bij het ontstaan van de Verenigde Staten: de vrijmetselaars.

Er wordt gezegd dat het beeld geen cadeau was van de Fransen, maar van de vrijmetselaars. Zo is de toorts die Lady Liberty vasthoudt een typisch symbool van de vrijmetselaars.

Bartholdi was een vrijmetselaar en volgens de Belgische schrijver Robert Bauval verwijst de toorts naar de loge waar hij lid van was.

[Gaia]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Vrijmetselaars is een totaal ontspoorde organisatie geworden. Dienaren van het afschuwelijke neoliberalisme wat eigenlijk niets anders is dan slavernij in een modern jasje.. Helemaal niets met idealen van vrijheid, verlichting meer te maken. Politici en dat soort koekenbakkers voor je eigen gewin voor het karretje spannen.

Matt
Matt
2 jaren geleden
IIS
IIS
2 jaren geleden

Off topic, maar men is in de Verenigde Satan bezig een rechtszaak tegen het vermoedelijk brein achter 9/11 te beginnen in 2021.

Een heugelijke gebeurtenis dat Donald Trump eindelijk de echte daders gaat aanpakken en achter slot en grendel wil brengen. Eindelijk. Echter, het bleek niet te gaan, zoals gedacht, om George Bush en de gehele Administration, het bleek niet Larry Silverstein, geen juichende ‘joden’, geen zionisten of Israël, maar het gaat om….

……”Khalid Sheikh Mohammed die moet zich, samen met vier anderen, op 11 januari 2021 verantwoorden voor een militaire rechtbank in Guantanamo Bay.

De vijf mannen zijn de eerste verdachten die vanwege de aanslagen in New York, Washington en Pennsylvania voor de rechter verschijnen. Hun worden oorlogsmisdaden, waaronder terrorisme en de moord op bijna drieduizend mensen ten laste gelegd. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze de doodstraf krijgen”.

Wat een zeperd en wat een farce en totale schijnvertoning. Arme Donald Trump, wat beleeft hij in deze een complete afgang door niet de echte daders voor het gerecht te slepen.

dna
dna
2 jaren geleden

Dit is geen complot, doe niet zo achterlijk. Dit is gewoon bekend

x

Check Also

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

arts

Arts spreekt zich uit: ‘Ik schaam mij diep dat ik dit nu pas durf te zeggen’

Iedere arts die zich niet uitspreekt tegen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x