Het Complot

Complotdenkers: Obama fabriceerde orkaan Sandy

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aantal complotdenkers zeggen dat president Barack Obama orkaan Sandy heeft gecreëerd om zijn tweede ambtstermijn zeker te stellen.

ConsfearacyNewz, TheIntelHub.com en InfoWars.com hebben de afgelopen dagen artikelen gepubliceerd waarin werd gesuggereerd dat de president HAARP heeft gebruikt om Sandy te fabriceren, meldt US News.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het High Frequency Active Auroral Research Program is een onderzoeksinstituut in Alaska dat onderzoek doet naar de ionosfeer. Het project wordt gezamenlijk gefinancierd door de Amerikaanse luchtmacht, marine, de Universiteit van Alaska en DARPA.

Natuurrampen

De ionosfeer is belangrijk omdat deze laag geregeld radiogolven reflecteert en GPS-signalen verstoort, wat een ‘grote invloed heeft op de communicatie en navigatie’ op aarde, legt de NASA uit.

Vandaar dat complotdenkers een aantal natuurrampen in associatie hebben gebracht met HAARP. Zij zeggen dat de overheid het instituut gebruikt om het weer te manipuleren met behulp van elektromagnetische golven.

Op vrijdag publiceerde InfoWars een artikel waarin werd gesteld dat Sandy ‘ongetwijfeld zou leiden tot totale chaos en Obama een uitgelezen kans zou bieden om zich te bewijzen als leider’.

Leken

“Na de perfecte storm,” zo schreef Kurt Nimmo van InfoWars, “zal de reguliere pers natuurlijk alle mogelijke propaganda verspreiden die Obama nodig heeft om de verkiezingen te winnen.”

Nimmo merkte op dat HAARPStatus.com, een website die de frequentie van de ionosfeer zou detecteren, voor de storm verhoogde activiteit liet zien boven de oostkust van VS. HAARPStatus.com blijkt echter geen verband te houden met HAARP.

In maart 2010 legde ruimtevaartdeskundige David Naiditch op Skeptic.com uit waarom complotdenkers alles graag afschuiven op HAARP. “Het is een enorm hebbedingetje van het Pentagon dat met de ionosfeer van de aarde speelt,” schreef hij, “maar voor leken is het een heel mysterieus apparaat.”

Humeur

Hoewel orkaan Sandy Obama ongetwijfeld kan helpen, zou de invloed van de megastorm op Amerikanen ook in het voordeel kunnen werken van zijn concurrent Mitt Romney. Zoals Politico afgelopen weekend schreef: “Mensen die een week lang zonder stroom hebben gezeten zijn op 6 november niet in een opperbest humeur en stemmen daarom wellicht niet op de zittende president.”

Bron: Usnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
saskia
saskia
11 jaren geleden

Het wordt steeds lastiger om het nieuws gewoon voor waar aan te nemen en niet even achter de gepresenteerde feiten te kijken.
Wat te denken van onze topadvocaat die nu in het nieuws is, zit daar soms ook een luchtje aan?

yes
yes
11 jaren geleden

Pfffff …… welke paranoide geest verzint zoiets?

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Sommige mensen willen nu eenmaal complotten zien, en zien ze ook overal. Die mensen hebben geen bewijs nodig, het ontbreken van bewijs is voor die mensen juist de bevestiging dat het complot nog veelomvattender is dan al werd vermoed.

Zelfde is het geval met HAARP.

Waarmee ik niet wil zeggen dat er geen complotten bestaan. De geschiedenis heeft uitgewezen dat die er wel degelijk zijn of kunnen zijn. Maar soms is iets ook gewoon toeval, of gewoon niet waar.

Hoe groter het complot, hoe kleiner de klans dat het waar is. Alleen om de simpele reden dat hoe meer mensen en schakels er bij betrokken zijn, hoe groter de kans dat er een schakel of een persoon faalt en het complot uitlekt of mislukt.

Complotten waarbij zo’n beetje 80% van de wereldbevolking betrokken is om een kans van slagen te hebben zijn gewoon hersenspinsels.

joop
joop
11 jaren geleden

Both candidates are preened race horses for the ruling global elite and with a few notable exceptions their agendas are almost identical.

om de voorkeur van een president lijkt het niet te gaan, ‘we control them both’.

Dutchsinse zegt er niet zo veel over geloof ik, maar wel opvallend plaatje enige dagen geleden.
http://sincedutch.wordpress.com/2012/10/28/10282012-mexico-canada-spiral-vortex-shaped-radar-return/

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x