Het Complot

Controversiële HAARP-installatie tijdelijk gesloten

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er doen veel theorieën de ronde over het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) in Gakona, een instituut dat onderzoek doet naar de ionosfeer.

Mensen hebben HAARP door de jaren heen in verband gebracht met van alles en nog wat, van de aardbeving in Japan in 2011 tot mind control en orkanen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als zich de komende maanden geen grote aardbevingen of bizarre weersveranderingen voordoen hebben de mensen van HAARP wat uit te leggen. Het onderzoeksinstituut is namelijk sinds juni gesloten terwijl men wacht op een nieuwe aannemer die de installatie operationeel kan houden.

Tijdelijke sluiting

HAARP wordt voornamelijk aangestuurd door de Amerikaanse luchtmacht en het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Het project wordt momenteel overzien door een eenheid van vliegbasis Kirtland in Albuquerque in New Mexico.

Projectmanager dr. James Keeney zei: “Het terrein is momenteel verlaten. Er is geen geld meer.” Meer wilde hij niet zeggen. Onderzoekers van de Universiteit van Alaska Fairbanks konden bevestigen dat het onderzoeksinstituut is gesloten. Vanaf woensdag was de website van HAARP onbereikbaar.

Het gaat naar verluidt om een tijdelijke sluiting. De Amerikaanse luchtmacht schat dat het terrein vanaf augustus weer in gebruik wordt genomen. DARPA heeft namelijk veel geld opzij gezet voor onderzoek naar de ionosfeer aankomende herfst.

Onzeker

Het terrein werd tot voor kort beheerd door Marsh Creek, LLC, een dochteronderneming van Kaktovik Inupiat Corp. Het beheer komt hierna waarschijnlijk in handen van het bedrijf Ahtna.

“Ik heb begrepen dat DARPA aankomende herfst een HAARP-project gaat opstarten,” zei oud-directeur van het Geofysisch Instituut van de luchtmacht dr. Roger Smith. “Het is dan ook niet juist om te zeggen dat HAARP helemaal is platgelegd.”

Hoewel HAARP continu is bemand, worden er niet altijd experimenten gedaan op het terrein. De toekomst van HAARP is echter onzeker. De dieselaggregaten die de installatie draaiende houden zijn toe aan een onderhoudsbeurt met een prijskaartje van ruim 500.000 dollar (380.000) euro. Daarnaast lijkt het leger steeds minder geïnteresseerd te zijn in HAARP omdat de experimenten niet zouden resulteren in bruikbare technologieën.

Bron: Alaskadispatch.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Als zich de komende maanden geen grote aardbevingen of bizarre weersveranderingen voordoen hebben de mensen van HAARP wat uit te leggen.NIETS VAN WAAR.De complotters hebben dan wat uit te leggen wat ik al jaren wist.De ionosfeer is te turbulent om er aardbevingen, of er zelfs de benaming magnetron aan te geven.Wat Haarp doet is vergelijkbaar wat de bliksem met de ionosfeer doet, alleen gebeurd het nu andersom in de atmosfeer.En laat de bliksem nu vele malen meer energie bevatten, dan wat de aggregaten van HAARP op kan wekken.Ik heb de complottertjes dan ook altijd uitgelacht.Met hun bullshit filmpjes op youtube.

m&m
m&m
10 jaren geleden

het leger zal wel iets anders hebben anders bleven ze wel hiermee doorgaan.

ReneH
ReneH
10 jaren geleden

[quote name=”Dondervogel”]Als zich de komende maanden geen grote aardbevingen of bizarre weersveranderingen voordoen hebben de mensen van HAARP wat uit te leggen.NIETS VAN WAAR.De complotters hebben dan wat uit te leggen wat ik al jaren wist.De ionosfeer is te turbulent om er aardbevingen, of er zelfs de benaming magnetron aan te geven.Wat Haarp doet is vergelijkbaar wat de bliksem met de ionosfeer doet, alleen gebeurd het nu andersom in de atmosfeer.En laat de bliksem nu vele malen meer energie bevatten, dan wat de aggregaten van HAARP op kan wekken.Ik heb de complottertjes dan ook altijd uitgelacht.Met hun bullshit filmpjes op youtube.[/quote]

Zo, wist niet dat jij er geweest was.
Heb je er een rondleiding gekregen en hebben ze je precies uitgelegd met tekeningen etc. wat ze daar nu precies doen.
Nee, denk het niet…!

Dus, allemaal gebaseerd op (misschien) theoretische kennis.

Maar, fijn dat je af en toe kan lachen om filmpjes.

Misschien zou je eens wat minder neerbuigend kunnen doen.
Dat van die complotterjes, ach is niet nodig, het maakt je reactie niet beter ofzo, eerder slechter…

bumblebee
bumblebee
10 jaren geleden

HAARP veroorzaakt aardbevingen en orkanen, de planeet Niburu veroorzaakt aardbevingen en orkanen pff…1 ding weten we zeker, en dat is dat we het niet zeker weten of bovenstaand waar is of niet.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x