CoronaMens en Dier

Kijk: Pepijn van Houwelingen maakt kritische opmerking en wordt door D66 uitgemaakt voor ‘complotdenker’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg Wieke Paulusma (D66) in de Tweede Kamer of er volgens D66 onderwerpen zijn die we niet op Europees niveau, maar zelf moeten besluiten als het om de gezondheidszorg gaat.

Paulusma antwoordde dat we de uitdagingen in de zorg niet alleen op Nederlands niveau gaan oplossen. “Het ontwikkelen van vaccins en het produceren daarvan is niet alleen een Nederlandse aangelegenheid, daar moeten we gewoon in samenwerken. En dat gaat helemaal niet over bevoegdheden, maar hoe we ervoor zorgen dat we voor mensen in Nederland de beste zorg organiseren. Als we daarin beter kunnen worden of grotere stappen kunnen zetten door Europese samenwerking, dan juichen wij dat van harte toe,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Complot’

Van Houwelingen wees erop dat het Europees Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de aankoop van de coronavaccins op Europees niveau. Hij vroeg Paulusma of D66 gezien dat onderzoek en die mogelijke corruptie op Europees niveau, vindt dat we de vaccins beter in Nederland kunnen aankopen. “Of zegt u: dat kan ook beter Europees blijven?”

Paulusma noemde het onderzoek van het Europees Openbaar Ministerie opmerkelijk genoeg een ‘complot’. Ze wilde eigenlijk het woord ‘broodjeaapverhaal’ gebruiken, maar vond dat ‘een te groot woord’.

Leegte

“Vaccins inkopen als individuele lidstaat gaat ons niet verder helpen,” zei het Kamerlid. “De kracht van Europa is juist dat we gezamenlijk kunnen inkopen, daarmee ook andere landen kunnen helpen, dus ook verder dan de Europese grens kunnen kijken. Ik zie geen enkele reden om dat niet te doen.”

“Typerend interruptiedebatje in de Tweede Kamer, laat mooi de leegte van het kartel zien,” reageert Van Houwelingen. “D66 wil onze volledige gezondheidszorg in de toekomst vanuit Brussel aansturen lijkt het. Als je een kritische opmerking maakt, ben je een ‘complotdenker’.”

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

D66 is één groot complot tegen de Nederlandse burgers!

ALF
ALF
1 jaar geleden

Altijd hetzelfde
Geen tegenargumenten hebben
Dan is de ander een complotdenker

Er is in dit land geen plek voor censuur
Er is in dit land geen plek voor censuur
1 jaar geleden

Ach, dat is nou “kritisch denken” voor de pubers van d66 ; Alles en iedereen waar je het niet mee eens bent “wegzetten” als complotdenkers en jezelf vervolgens op je schouder kloppen. Want niemand anders zal het doen hè.

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Paulusma, de troela van D66 kwam weer eens uit haar holletje. Misschien moet ze zich daarin voorgoed verstoppen. Zou een verademing zijn. We hebben geen behoefte aan zwetsende papagaaien.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x