Homepagina » Buitenland » President Poetin: “Amerika is geen democratie, verkiezingen worden vervalst”
President Poetin: "Amerika is geen democratie, verkiezingen worden vervalst"

President Poetin: “Amerika is geen democratie, verkiezingen worden vervalst”

Presidentskandidaat Hillary Clinton hoeft van de FBI niet vervolgd te worden voor het versturen van gevoelige informatie via haar privé e-mailadres. Haar rivaal Donald Trump is ervan overtuigd dat ze een aantal stiekeme deals heeft gesloten met de FBI. Ook president Obama zit volgens hem in het complot.

“Bill Clinton kwam de minister van Justitie niet ‘toevallig’ tegen op het vliegveld in Phoenix vorige week,” zei Trump. “Hillary Clinton sloop niet ‘toevallig’ even snel de FBI binnen tijdens één van de belangrijkste vakantieweekenden van het jaar.”

Andere maatstaven

“Het was ook niet ‘toevallig’ dat de FBI ervoor koos haar niet te vervolgen op dezelfde dag dat president Obama voor het eerst campagne voert met Clinton,” schreef Trump verder. “Door een krom en corrupt systeem zijn er andere maatstaven voor Clinton dan voor de rest van het Amerikaanse volk.”

Oud-president Jimmy Carter sprak zich onlangs op niet mis te verstane wijze uit over de staat van de Amerikaanse democratie. Amerika is volgens hem een oligarchie geworden. Hij maakt zich zorgen over de grote hoeveelheid geld in de verkiezingen.

‘Is dat democratie?’

Eerder concludeerden wetenschappers van de Princeton University en de Northwestern University al dat de VS zijn veranderd van een democratie in een oligarchie.

Ook de Russische president Poetin heeft een uitgesproken mening over de staat van het land. Tijdens een interview met Fareed Zakaria van CNN op het Internationaal Economisch Forum in Sint-Petersburg afgelopen maand zei hij: “Denkt u werkelijk dat de verkiezingen in de VS democratisch zijn? Tot twee keer toe is in Amerika een president gekozen die niet de meerderheid van de stemmen had. Is dat democratie?”

Bekijk het fragment hieronder terug:

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Amerika is niet dezelfde meer als 100 jaar geleden. De rollen zijn nu omgedraaid. Amerika is nu een genadeloze Empire geworden van leugens en intimidatie, cultureel opgevoed door China, financieel gepartnerd met Saudi Arabie. Alle waardigheid is overboord gegooit.

  Dit is niet waar wij aan mee willen doen. Ook niet uit angst voor vervolging of financieel verlies. De langer we ons aansluiten des te erger de val en het financieel verlies gaat worden!

  40 likes
 • roon schreef:

  poetin kom je er nu pas achter……

  9 likes
 • wolfje schreef:

  toen poetin in het eerste decennium van 2000 aankwam op schiphol oost bulderden de nederlandse kanonnen saluutschoten voor de kleine man (getuige). toen dezelfde poetin later de russische vloot in sebastobol aan de krim wilde veiligstellen voor de opdringerige agressieve nato was hij de kwade genius. remember george orwell 1984

  15 likes
 • Loki schreef:

  Je hoeft alleen maar te kijken wat er rondom de witch Hillary Clinton en huisband gebeurd. Kom je te dichtbij of weet je te veel, wordt je gewoon vermoord in het geniep. De FBI staakt ineens het onderzoek naar de e-mails en Miss(baksel) Clinton. Obama bemoeit zich eveneens met de verkiezingen wat erg ongepast is.
  Zijn het nou echt zulke suffe konijnen daar in de VS.

  16 likes
 • Kalki schreef:

  Welke politicus deugd er nu wel?

  12 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  De pot verwijt de ketel. Poetin zelf is ook het toppunt van ondemocratisch handelen, en herkent natuurlijk als de beste dat ook de VS ondemocratisch is. Vreemd is dat de reageerders hier wel vinden dat de VS ondemocratisch en van alles en nog wat is gezien de vele eerdere reacties, maar Rusland niet gezien het uitblijven van reacties? Mijn conclusie zou juist zijn, beide landen zijn ondemocratisch, dus even door die propaganda van beiden heen prikken, maar nee hoor.
  In werkelijkheid zie je de VS en Rusland op vele gebieden samenwerken, met als laatste Syrië, waar ze nog meer hun acties gaan coördineren.

  3 likes
  • Gezinusk schreef:

   Ik zal de laatste zijn om te beweren dat Poetin ergens geen schuld aan heeft, of iets verkeerds heeft gedaan, maar dan nog. Laten we dan ook even meenemen waar Rusland precies vandaan komt zou ik zeggen! Generatie na generatie groeide de Russische bevolking op met het schrikbewind van Lenin en Stalin. Een tijd waar men geen tegenspraak duldde. Tegenstanders, andersdenkenden, criminelen, homo’s, werden naar de goelag verbannen, en zag je nooit meer terug.
   Het mag dan al 25 jaar geleden zijn maar het is kort tijd. Het systeem heeft zijn uitwerking gehad en werkt nog steeds door in de hoofden van de mensen, zoals met de opvoeding. Rusland moet net als de islamitische lidstaten een weg vinden naar een democratie die bij ze past en dergelijke processen hebben tijd nodig. Dan ben je generaties verder. Kijk maar naar Nederland. Nog geen 65 jaar geleden was van alles in Nederland NOT DONE van wat we nou allemaal uitspoken.

   En toen verscheen er een paar jaar geleden een homostel op het Rode Plein die stonden te zoenen. Het was een Nederlandse initiatief. Er werd een billboard geplaatst om aandacht te trekken waarbij de camera’s draaiden en voorbijgangers werden gevraagd wat ze er van vonden. Nu heb ik niks tegen homo’s maar ik hou er ook niet van als een stel uitgebreid op straat staat te tongen, dat heb ik ook met hetero’s. Voor de meeste Russische voorbijgangers bracht het een schokeffect teweeg. EenVandaag zond het materiaal uit met de boodschap wat het Poetin bewind teweeg bracht onder de mensen door tegen homo’s te zijn. Kijk maar naar de volgende beelden…

   Deze hele actie was opgezet en pure provocatie. Net zoals Hans van Baalen plotseling op een plein in Kiev opdook om de demonstranten op te hitsen. De reden hiervan werd al snel duidelijk. De Amerikaanse elite had een Oekraïne probleem, het Brusselse koor werkte mee, alleen Rusland werkte tegen omdat het Oost Oekraïne betrof waar al eeuwen voornamelijk etnische Russen wonen. Dit gold ook voor Syrië waar Amerika onder andere zit vanwege de volgende verklaring.

   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   En hier hebben we de bedenkers;
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

   De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, John Kerry, zat er van meet af aan bovenop en was een van de drijvende krachten om chaos te creëren in zowel de Oekraïne, Libië als Syrië. Dit heeft niks meer met democratie te maken, vrede of veiligheid, zoals de Amerikanen altijd roepen, integendeel! Amerika bracht opnieuw dood en verderf om de grondstoffen te plunderen.

   John Kerry is net als George W. Bush lid van het geheime genootschap Skull and Bones en mogen daar niet over praten, dat is geheim. Het hoeft ook niet want onderzoekers hebben voortreffelijk werk afgeleverd. Skull and Bones is een semi elitair genootschap die door de eeuwen heen veel verdiende aan de ellende van anderen, grondstoffen zoals olie, drugs en goud. Daar is het allemaal om te doen, kijk niet verder.
   Hun macht reikt zo ver dat de Amerikaanse bevolking via de media word gemanipuleerd. Ze worden in zoverre misleid opdat het probleem van de elite,… het probleem van de elite jouw probleem word!! Dit is wat ze willen en daarom worden nieuwsberichten op een bepaalde manier gecensureerd. Als je het volk mee krijgt stribbelen ze niet tegen als het belastinggeld voor het probleem word uitgegeven. Bingo!

   Met name de afgelopen 50 jaar zijn de democratische processen in Amerika tot mijn grote spijt hard bergafwaarts gegaan. We zien het ook aan de verjaarde documenten die door de FOIA worden vrijgeven. Zie bijvoorbeeld de berichtgeving van Nine for News over de vrijgeven MK-Ultra documenten. Deze zijn dermate bekrast en opnieuw gekopieerd dat je er weinig meer mee kunt dan puzzelen.
   Professor Anthony Sutton stelde destijds dat in een echte democratie eigenlijk alle deuren voor iedereen wagenwijd open zouden moeten staan, maar het tegenovergestelde is waar. Toen Sutton voor zijn onderzoek voor de derde keer de Sterling bibliotheek bezocht op de universiteit van Yale, en leden van de orde van Skull and Bones er achter kwamen dat hij naar informatie zocht over het geheime genootschap, werden de deuren voor hem voorgoed gesloten.

   6 likes
   • pat schreef:

    @Gezinusk

    Ik denk niet dat het veel anders is,zij die wakker zijn zaten er boven op!

    We kunnen tegenwoordig via internet en naar de andere kant van de oceaan kijken en zo naar het oosten wat je normaal niet ziet op het nieuws.

    Voor jou Duim omhoog.

    2 likes
 • helder schreef:

  het is niet anders, jongens…

  3 likes
  • sjoerd schreef:

   Dat is het probleem, bijna iedereen denkt zoals jij je nu uitspreekt. We leven in een wereld half vol lafaards en de andere helft zijn bloedzuigers. Dan is er nog een half procent wakkere mensen die een podium onmogelijk gemaakt wordt.

   4 likes
 • Ach, 1 ding weet je zeker, zodra die dame de macht heeft (al dan niet gekocht, gekregen en of toe geëigend) en zal weer een oorlog komen want deze dame is oorlogszuchtig.

  7 likes
 • Padja schreef:

  Gelukkig zijn ze over één ding wél eens;
  EU is een vervelende grootmacht en moet zo snel mogelijk ontmanteld worden.

  6 likes
 • BerendW schreef:

  Moet hij zeggen…., maar natuurlijk het is wel op waarheid berust.

  2 likes
 • rasecht berensiroop schreef:

  s

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  De macht ligt bij de natuurwetten/bij zwarte piet(is geen persoon, maar die natuurwet is de baas over alles) Leer dit en je snapt hoe alles werkt.

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >