Mens en Dier

Luister: Gideon van Meijeren veegt vloer aan met GroenLinks-Kamerlid

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) haalde zich donderdag tijdens het debat over agressie tegen journalisten de woede van veel collega-Kamerleden op de hals. Hij zei onder andere dat geweld plaatsvindt vanuit linkse hoek. En dat dit geweld het gevolg is van termen die de media bezigen. “Dat zijn gewoon de feiten. Die kan ik helaas niet veranderen. Waar zien we dat er sprake is van geweld tegen mensen die gedemoniseerd zijn? Dat is aan de lopende band geweld vanuit linkse hoek,” zei Van Meijeren.

Bij de interruptiemicrofoon meldde zich Corinne Ellemeet van GroenLinks. Mevrouw Ellemeet reisde begin vorige maand af naar Italië en twitterde na aankomst: “In Italia. Zo heerlijk.” Nog dezelfde maand twitterde mevrouw Ellemeet: “We hebben minder dan 10 jaar om klimaatverandering beheersbaar te houden.”

Diezelfde mevrouw Ellemeet zei dat ‘de rillingen mij echt over de rug lopen als ik de heer Van Meijeren hoor praten’. “De onafhankelijke media volledig diskwalificeren als fake news. Wat doet dat in een samenleving. En dan nog beweren dat zulke uitspraken niet leiden tot geweld.”

De feiten veranderen niet door uw rillingen

Van Meijeren zei: “Ik vind het heel vervelend dat de rillingen over uw rug lopen. Mij lopen de rillingen ook weleens over de rug, maar de feiten veranderen niet door uw rillingen.”

“Forum voor Democratie diskwalificeert onze onafhankelijke media en geeft aan dat journalisten onze samenleving ondermijnen,” stelde Ellemeet. “Dat zijn heel vergaande uitspraken, die mensen aanzetten tot allerlei gedrag. Het diskwalificeren van onze journalisten, die hun werk onafhankelijk doen, heeft gevolgen.”

Van Meijeren zei daarop dat Ellemeet ‘zich totaal tegenspreekt’ door het te hebben over ‘onze’ journalisten die onafhankelijk zijn. “Het zijn úw journalisten, niet de onze.”

Welke onafhankelijke media?

Hij wees erop dat de NPO onder leiding staat van een D66-baas die betaald wordt door de overheid en daar dus afhankelijk van is. “De zogenaamd onafhankelijke journalisten in Nederland hebben hun ziel ook al totaal verkocht.”

De FVD’er voegde toe dat de hoofdredacteur van de Volkskrant heeft opgeroepen om met één mond te spreken in de coronacrisis en de lijn van het RIVM te volgen. “Dat heeft niets meer te maken met het controleren van de macht. Dan ben je een applausmachine van de macht.”

Het Kamerlid zei daarnaast dat er vanuit het kabinet druk is uitgeoefend op De Telegraaf om niet al te veel kritiek te hebben op het RIVM. “Dus over welke onafhankelijke media heeft u het eigenlijk?” vroeg hij aan Ellemeet.

En wie stemde tegen?

“Het is dood- en doodeng dat wij in ons parlement een partij hebben die zulke uitspraken doet,” was het enige dat ze daar tegenin kon brengen.

Van Meijeren drukte haar nog eens met de neus op de feiten. “Forum voor Democratie heeft dit jaar nog een motie gesteund om geweld tegen journalisten harder aan te pakken. En wie stemde tegen? Onder meer mevrouw Ellemeet van GroenLinks.”

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Ik vind dat deze Kamerleden aan de interruptiemicrofoon zich (grenzend) schuldig maken aan laster.

de Bruin
de Bruin
1 jaar geleden

Gideon…je bent de enige die de harde waarheid uitspreekt en de enige die ons probeert te beschermen tegen de schwab losers. Hou je taai, en ga zo door!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Rond 3:17 verwijt de pot de ketel.

Ze roepen over de gevolgen van woorden. Wat willen zij dan precies? Iedereen de mond snoeren die jegens de machthebbers van het totalitaire regime onwelgevallige uitspraken doen?
Zij hebben alleen het gore lef niet om dit concreet te uiten, de lafaards.

Ed Kas
Ed Kas
1 jaar geleden

En stel verwende kleuters die geen partij zijn voor Gideon. Sneu om te zien dat deze kleuters € 10.000 per maand verdienen… voor wat eigenlijk?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

101
0
We lezen graag je reactie!x