CoronaBinnenland

Hoe we de avondklok lijken te zijn ingerommeld met ‘grafiekmanipulerende’ Jaap van Dissel in een hoofdrol

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Begin vorig jaar voerde het kabinet met oorlogswetgeving een avondklok in, waarbij het OMT als willig instrument werd gebruikt met grafiekmanipulerende Jaap van Dissel in een hoofdrol. Dat schrijft expert financiële regelgeving Simon Lelieveldt in een Twitterdraad.

Lelieveldt wijst erop dat hij al eerder heeft laten zien dat Van Dissel selectief wetenschappelijk shopt door sommige informatie te manipuleren en weg te laten in grafieken richting het parlement. “Hij is echt van het type: u (kabinet) vraagt, wij draaien.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In januari 2021 heeft Van Dissel in een technische briefing, die centraal stond bij de discussie over wel of geen avondklok, een plaat gebruikt die feitelijk onjuist is, stelt Lelieveldt. “Soort Diederik Stapel-truc. Deze plaat werd ook bij de rechter als bewijs aangevoerd.” Stapel bleek verzonnen data te hebben gebruikt in zeker 30 artikelen in toonaangevende tijdschriften.

Aangifte

Bij de rechtszaak werd bekend dat inderdaad de verkeerde plaat was gebruikt, maar bij het hoger beroep of appèl werd níet de gecorrigeerde versie gebruikt.

Viruswaarheid-voorman Willem Engel laat weten dat hij aangifte heeft gedaan tegen twee landsadvocaten van Pels Rijcken. “Zij bedrogen de rechters moedwillig in het hoger beroep over de avondklok. Door een vervalst figuur te gebruiken om de avondklok mee te rechtvaardigen, maakten zij zich ook schuldig aan valsheid in geschrifte,” stelt Engel.

Verder bleek uit Wob-stukken dat het juridisch raamwerk rommelde. Lelieveldt resumeert: “De avondklok was een kostbare en onnodige misser van het kabinet. Onvoldoende inhoudelijke basis – zie de door Jaap gemanipuleerde grafiek – en juridisch twijfelachtige grond.”

Zeker niet feitelijk

Hij concludeert dat de Staat hier te ver lijkt te zijn gegaan. “Welk dossier het ook is: onder Rutte delven de grondrechten het onderspit.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen vat samen: “Hoe wij door middel van oorlogswetgeving een avondklok ingerommeld lijken te zijn met behulp van selectief shoppen – dus zeker niet feitelijk – van het RIVM en Jaap van Dissel.”

4.9 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 jaar geleden

Ik heb die Van Dissel altijd al gezien als een rekenmodellenfetisjist.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Het lijkt er veel op dat de staatshoofden een internationaal spelletje vérplassen aan het houden waren.

Marie
Marie
1 jaar geleden

Zolang de leugenachtige D666 media blijft werken voor de Staat komt er geen gerechtigheid.

Al het tuig dat Nederland en het volk kapot heeft gemaakt moet worden aangeklaagd! Kaag en Rat Rutte voorop.
En ook Zakkenvuller Van Dissel.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Bewijs dat Rothschilds Covid-19 biometrische tests patenteerde in 2015 en 2017. Beide zijn jaren geleden ingediend en bijgewerkt, maar ze zouden in september 2020 openbaar worden gemaakt. Dit is voldoende bewijs dat ze in 2015 wisten wat er in september 2020 gaat gebeuren ! Bewijs dat Rothschilds Covid-19 biometrische tests patenteerde in 2015 en 2017.
Eerste registratie: NEDERLAND , 13 OKTOBER 2015

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x